"Pelé mele" o tom, jak jsme si nasrali do hnízda

15.10.2020 20:49

„Pelé mele“ o tom, jak jsme si nasrali do hnízda

Kovidová situace je tristní.Předpokládal jsem ještě v polovině září, že se sitace začne klidnit, že lidé pod tíhou reality pochopí, že nepomůže nic, než kázeň a uvědomělé dodržování karantenních opatření a hygienických zásad, že půjdeme sice již složitou,ale přesto cestou k snížení společenské infekční násady, že se do konce října situace stabilizuje sice na vyšší, ale zvládnutelné úrovni nákazy.

Krizi jsem sice bral v úvahu, ale spíše jako něco, čemu se společným úsilím vyhneme. V pomyslném souboji prof. Flegr vs. doc. Šmucler jsem sice stranil názoru páně Flegrovu, ale v umírněnější a méně teatrální formě. Nevyhnuli jsme se krizi a já si začínám myslet, že predikce prof. Flegra nejsou vyloučené.

Spletl jsem se, podcenil jsem věčně kverulantskou část naší společnosti a přecenil jejich morál a inteligenci. Opatření se nedodržovala a nastala krize a dá se počítat v příštích týdnech s katastrofou.

Zásluhou těch, kteří zlehčovali, znevěrohodňovali a sabotovali protiepidemická a hygienická opatření jsme si značně nasrali do hnízda. Doufám, že tato „chřipička“ nepřinese v příštích měsících 50 000 mrtvých, jak by to odpovídalo promořenosti potřebné k spontánnímu ústupu epidemie u nás a smrtnosti 1 %, ke které se současné procento smrtnosti vyšplhalo. Vzestup procenta smrtnosti si pro sebe zdůvodňuji vyčerpaností zdravotnických sil. Je přece jenom rozdíl pečovat o desítky těžkých pacientů, což bylo na začátku kovidové epizody na jaře, než o tisíce těžkých pacientů, kterážto situace nastává.

Neviňte ze současné situace vládu a ústřední orgány. Udělaly sice své chyby, ale ty fatální pramení z hloupého furiantství, hlouposti a kverulantství části společnosti, jak laické, tak pohříchu odborné, i politické. Je smutné, že mnozí si pro svůj prospěch zvolili cestu „Čím hůře, tím lépe!“.

Typickým příkladem je Fiala z ODS. Okolo sebe stále častěji slýchám, že už by mu měl někdo na plnou hubu říci, že je idiot. Nevím, jestli je, rozhodně se ale chová sabotérsky a kdyby nešlo o katastrofu, řekl bych, že směšně.Tajtrlík nikdy nezahraje sílu a rozhodnost. Vždy to bude jen ochotnický šmírák, deklamující pisklavým hlasem rádoby bojovně„Setapouch, sobí hnusec!“. Byť si nazuje na hlavu své bojové brýle. Ubohá figurka.

Kritiku si ale zaslouží tentokrát i oba Klausové za kverulování a prezident Zeman za umíněné prosazování ceremoniálu k 28. říjnu.

Do hnizda nám nasrali i naši národní čutálisti, kteří poklekli ( a tím si pro mne rabsky položili na šíji nohu porobitele) na podporu Black Lives Matter. Copak nemají oči, uši, rozum? Asi chtějí být „světoví“, aby je zaměstnali v zahraničních klubech. Holt „čuty,čuty, čuty, čut“. Hanba jim.

A takoví chtějí poodporu od státu, tedy podporu od nás všech. Zvonili jsme klíči proto, abychom mohli vzít své osudy do svých rukou a ukázat, co dokážeme. A to se všemi riziky. I s rizikem, že to nezvládneme a přijdeme na buben. Ne se v dobách bene pakovat do vlastní kapsy a v dobách ouvej natahovat ruku ke státu, ať zajistí životní úroveň, na kterou jsou zvyklí. Nejen fotbalisti, stejně tak např. podnikatelé v gastronomii, kasírujícími ještě nedávno s nehoráznými maržemi, či statisíce umělců a spol., kteří jsou prý duší (svědomím.světlonoši, garanty kulturní úrovně) národa. Krize ukáže, jak se bez mnohých z nich bez slzí obejdeme.

Dnešní „Pelé mele“ je neveselé. Ale doba není veselá. Částečně je to vis major, ale hodně se na tragice situace podepsali mnozí z nás. Holt nasrali jsme si do hnízda.A to rozumní živočichové nedělají. Nejsme asi rozumní živočichové.

A to je dnešní „Pelé mele“ celé!

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: "Pelé mele" o tom, jak jsme si nasrali do hnízda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek