Koronareport 150. týdne kovidové epizody

02.01.2023 18:20

Koronareport 150. týdne kovidové epizody

Již 150. týdnů se táhne epizoda současné kovidové epidemie. Pár týdnů po začátku této šlamastiky jsem v jednom z koronareportů oponoval všelijakým „odborným“ oficiálním prognozám o blížícím se konci epidemie a podle kombinace svých výpočtů a odhadů jsem uvedl datum konce epidemie na +- září roku 2023. Viz článek "A jak to bude dál" ze dne 13.4.2020  . To +- záviselo na nejrůznějších okolnostech, třeba na proočkovanosti a podobně. Máme zde začátek roku 2023 a vypadá to, že epidemie kovidu se začíná chovat tak, jako by to začala balit. Již třetí týden pokračuje trend decelerace, a to v čase a podmínkách, které by spíše svědčily pro akceleraci.

Takže statistika 150. týdne kovidové epidemie: V minulém 150. týdnu kovidové epizody bylo prokázáno 2667 nových případů infekce Covid – 19, denně průměrně 381 prokázaných infekcí, což je změna na 60,73 % stavu předcházejícího 149. týdne, kdy byl počet nově prokázaných případů 4391. Hodnota reprodukčního čísla R měla v minulém týdnu hodnotu R= 0,6. Epidemie v minulém 150. týdnu již třetí týden opět decelerovala, a to nezanedbatelně.

Celkový počet nově prokázaných infekcí od začátku epidemie je 4 580 077 případů. Počet zemřelých v minulém 150. týdnu je uváděn v počtu 57. V souvislosti s infekcí kovidem zemřelo od počátku pandemie 42 140 jedinců. Smrtnost dlouhodobě mírně stoupá a je mírně pod 1% (0.92)

(Poznámka: počet týdnních úmrtí je přibližný, může být průběžně měněn a upřesňován. Validnější je celkově uváděný počet.). Tolik tedy statistika 150. týdne kovidové epidemie.

Ovšem neznamená to klid na poli protiepidemického boje. Místo kovidu se velmi úspěšně rozjíždějí, či spíše jedou epidemie chřipky a sezonních respiračních viroz. Osobně, tak v rodině, příbuzenstvu a po známostech a to ze všech koutů republiky přicházejí informace o viroze, která bezpečně klátí nakažené a přetrvává v akutní fázi týden, načež následuje pomalá několikadenní rekonvalescence. Z vlastní zkušenosti a pozorováním nejbližšího okolí to potvrzuji. Bolesti svalů, kloubů , šlach, vazů a všech možných orgánů, motolice, ztráta chuti, vysoká únavnost a slabost, spavost, zimnice, prostě nepamatuji se, že bych se s takhle zvrhlou virozou setkal a prožil. Oni ti Číňani vědí, proč trénují ty totální karantény, lockdowny a další protiepidemická opatření. Za dob studené války, která je tu zase v přihřáté podobě, se tomu říkalo biologické zbraně hromadného ničení. Jen by mne zajímalo, zda a kdo míchá a šíří ty prvotní iniciační aerosoly.

Tak nějak skepticky se mi zdá, že jeden průser navazuje na druhý a další v předem připraveném řetězci a že se jakási konstrukce na nové znovu přeorganizování geopolitického, potažmo geoekonomického uspořádání světa vymkla z pod kontroly a lidstvo je na nejlepší cestě k sebezničení. Trochu to kalí hodnocení mé cesty životem, kterou jsem přese všechny studené války, totalitní režimy, „nezištné“pomoci Západu v znovunastolení „svobody a demokracie“ a další „morové rány“ u nás považoval za historické období selanky lidstva. Trochu se obávám, že možná ještě na závěr mé existence mohu zažít apokalyptický konec existence lidstva.

Co k tomu dodat? Myjte a dezinfikujte si ruce, noste roušky, užívejte antypyretika, vyhýbejte se rizikovým prostředím a nenechte si srát na hlavy těmi, kdo lidstvo do těch hrůzných konců ženou.

Tak trochu ironicky, nebo možná donkichotsky

zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Koronareport 150. týdne kovidové epizody

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek