Komunistický špion, jalová nula, nebo A. Babiš?

04.01.2023 13:03

Komunistický špion, jalová nula, nebo Andrej Babiš?

Prezidentské volby 2023 se blíží. Ve všech předcházejících volbách byli mezi kandidáty a z nich později zvolenými prezidenty jedinci, kteří byli před volbou jasně vyprofilovanými osobnostmi, myslím tím Havel, Klaus, či Zeman, kteří za sebou měli jakousi známou politickou karieru.

V nastávajících volbách jako politiky vidím hlavně A. Babiše a J. Baštu. Další tři kandidáti, tedy P.Pavel, D.Nerudová a P. Fischer mají jedinou roli v prezidenské volbě, tedy být „antibabišem“ a při případném zvolení být poslušným vykonavatelem bruselské vůle. Ostatní kandidáti J.Středula,T.Zima, K.Diviš a M. Hilšer zřejmě jen ukojují své zbytnělé sebevědomé představy a naplňují své dětinské sny typu „Honza málem králem“.

Předem musím říci, že mezi všemi nemám žádného kandidáta, jenž by byl jednoznačně a bezvýhradně „mým“. Budu tedy volit opět realistickou volbu menšího zla.

Nejmenší zlo pro mne představuje kandidát J. Bašta. Ovšem nedám mu svůj hlas, a to proto, že nevidím reálnou šanci na jeho volbu, jednak dle výsledků volebních průzkumů, ale hlavně podle reakcí ve veřejnosti a dále i podle kurzů sázkových kanceláří.

Budu tedy vybírat mezi kandidáty, u nichž předpokládám jistou reálnou možnost postupu do 2. kola.

Rozhodně nebudu volit P. Fišera. Ač mu přisuzuji jistou šanci k postupu do 2. kola, spíše stejně patří do oné druhé skupiny těch, co se cítí, a podle mne nikoli právem, býti těmi vyvolenými lepšolidmi. Zkoušel to minule neúspěšně, bude to zkoušet i v příštích volbách zase neuspěšně. Mé hodnocení: Soběstředný ješita.

Nebudu volit D. Nerudovou. Je to taková verze 2.0 zcela bezvýznamného zabíječe a stahovače králíků Drahoše z minulých voleb. Politická manipulovatelná jalová nula. A to bez ohledu na to, zda v aférách na Masarykově univerzitě měla namočeno, či neměla. Ale ať si myslí, že jsem misogyn a závidím jí údajné mládí a krásu.

Mé hodnocení: Jalová nula.

Nebudu volit Petra Pavla. Karierista za každého režimu. Komunistický špion s dědičně zeleným mozkem převlékl papachu sovětské rozvědky za uniformu náčelníka NATO. Doufám, že jeho velesalto a veletoč bude jeho politickým saltem mortale. S takovou minulostí a morálním profilem je pro mne absolutně nepřijatelným.

Mé hodnocení: Loutka s patkou a knírkem, slibující klid a pořádek. Ochotem sloužit každému, kdo mu dá post.

Zbývá A. Babiš. Budu volit jeho. Ne, že by byl pro mne ideál, ale alespoň doufám v jistou prezidentskou protiváhu proti vládní pětikolce, s jejíž politikou absolutně nesouhlasím a považuji ji za totální ohrožení existence naší společnosti.

A. Babiš prokázal jak jisté ekonomické schopnosti, tak i určité schopnosti politické. Vybudoval jak určité hospodářství, tak politickou stranu. To jsem u jeho protikandidátů nezaznamenal. Lidé, kteří byli od někud vytaženi a budou odněkud řízeni.

V podstatě mi nevadí údajná Babišova spolupráce s StB. Jednak ji nikdo tutově nedoložil a také obvinění z toho, že udával pracovníky PZO pro korupci a zneužívání postavení, považuji za mnohem významnější boj proti komunistickému režimu, než údajné zásluhy mnohých „protikomunistických dizidentů“.

Kromě toho, dost jsem změnil pohled na roli, úlohu a práci StB a na „čestnost a poctivost“ běžné české komunity v době totality poté, co jsem měl možnost nahlédnout do spisů, které vedla StB na moji budoucí manželku. Viz článek https://karel-blog.webnode.cz/news/jak-jsme-badali-a-co-jsme-vybadali/ . StB byla jednou ze silových složek komunistického aparátu a svoje úkoly plnila. Podle toho, co jsem měl možnost ze spisů zjistit, tak směrem k plněným úkolům dobře a profesionálně. Druhá věc, která vyplynula ze studia spisů, mne překvapila více. Bylo to množství občanů, kteří opravdu masově udávali své spoluobčany jen pro uspokojení svých nízkých potřeb. A tito lidé, tito udavači z ochoty nejsou nikde registrováni, formálně jsou absolutně čistí. Myslím, že právě z nich se rekrutují největší komunistobijci a babišobijci. Proto na údajnou minulost A.Babiše pohlížím s jistou rezervou a stává se pro mne bezvýznamnou, zvláště v porovnání s aktivně komunisticko čekistickou minulostí kandidáta P.Pavla.

Hodnocení: Když se loď naklání přes pravý bok a všechny těžké váhy bloumavě koukají přes pravé zábradlí na blížící se hladinu, pak je potřeba byť jen jedné těžké váhy, která jde na levý bok vyvažovat. Proto Babiš.

Samozřejmě, že nejsem přesvědčen o volebním vítězství A.Babiše a vím, že moje ideální představa o Babišově vítězství v 1. kole je utopie. Přesto nevidím jinou možnost, se kterou se mohu srovnat. Proto můj volební hlas dám pro A. Babiše.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Komunistický špion, jalová nula, nebo A. Babiš?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek