Že modrý čtverec je vlastně červený kruh, to mne nedonutili říkat ani komunisté. Natož ti dnešní dobroseři.

31.07.2019 18:40

Že  modrý čtverec je vlastně červený kruh, to mne nedonutili říkat ani komunisté. Natož ti dnešné dobroseři!

Na komunistickém režimu mi nevadil „nedostatek banánů“, jak to vadilo mnohým, když popisují hrůzu bolševického režimu. 

Hrůzy věznění a poprav přelomu čtyřicátých a padesátých let jsem si ještě neuvědomoval a od poloviny padesátých do konce osmdesátých let už o krk nešlo.

Na režimu vlády KSČ a Národní fronty mi vadilo lhaní a kolektivní hra na „císařovi nové šaty“. Nelhal jsem a když se mi někdo zeptal, klidně jsem mu otevřeně řekl, že císař je nahý.

Lhát a hrát si na „císařovy nové šaty“ mne nedonutí hrát ani nynější dobroserská neoliberální horda. Byť říká lžím a přetvářkám -á,-ová, -ická, či jiná korektnost.

Že přeháním? Že dobroseři jsou jiní, než komunisté? Nejsou. Tady je pár příkladů:

1/ Vítězka soutěže krásy Miss Michigan musela vrátit titul, když na ni dobroseři zaútočili, že je xenofobní a rasistka. Uváděným důvodem k osočení bylo to, že na „Mezinárodní den hidžábu“  (?) si odmítla zahalit hlavu šátkem a ubránila se i pokusu o násilné zahalení ze strany pořadatelů. Důkazem toho, že je rasistka, bylo vyslovení jejího názoru, že vzhledem k tomu, že většina černošských obětí policejního násilí v USA byla zraněna, či zabita podle oficiálních statistik černošskými policisty, tudíž dle jejího názoru není policejní násilí na amerických černoších záležitost až tak z důvodu mezirasové nenávisti.

Třetí, patrně hlavní důvod k perzekuci Miss Michigan, i když neuváděným, je, že degradovaná Miss Kathy Čuová, sama Číňanka, je funkcionářkou spolku „Američtí Číňané na podporu Donalda Trumpa“.

2/ Jsem toho názoru, že kapitánka lodi Sea Watch 3 pašující migranty do Evropy Racketová je pašeraěka a pirátka a zasluhuje trest za pašování nelegálů do Evropy a útok najetím na policejní člun, nikoli Nobelovu cenu míru, neboť je humanitární pracovnice zachraňující lidské životy.

3/ Též jsem toho názoru, že Aňa Geislerová, Jiří Mádl, Jan Hrušínský a další umělci buntující proti prezidentovi , premierovi atd. se bezdůvodně považují za extratřídu oprávněnou dehonestivně hodnotit ostatní a vydávat se za nositele jediného správného názoru. Je jim jedno, že nerespektují výsledky demokratických voleb, když nedopadly dle jejich představ. Podle mne to nejsou demokraté, nýbrž nositelé totality, jejichž ambice a sebevědomí zdaleka převyšují jejich opravdové schopnosti, znalosti a zkušenosti.

4/ Stejně tak účastníci demonstrací typu „Quadrilionu okamžiků“ apod. Jejich zanícené plamenné uvědomělé projevy, ta chladná hlava, čisté ruce a planoucí srdce, ty žhnoucí pohledy, ty úderné projevy jsou ne nepodobné Dzeržinského Čekistům, německým zfanatizovaným nacistům, lidovým milicionářům roku 1948, komunistickým urválkovským prokurátorům, signatářům žádostí o psí smrt psům a svazáckým bojůvkářům let padesátých. Lumpenproletariát dnešní doby.

5/Zaujalo mne momentální vzedmutí „bojovníků za spravedlnost“, volajících po „potrestání zločinů na hranicích“. Podle mne pozdě Fibicha honiti. Na vyšetření a soud bylo dost času před 30ti lety, kdy případy byly čerstvé a paměť účastníků aktuální. Dnes je to jen exhibice „jediných spravedlivých“. A tito jediní spravedliví byli, podle mého povědomí, často tenkrát ti, kteří tomu režimu dělali dobrovolně a rádi stafáž. Z prospěchu, ze strachu, z hlouposti. Někdo holt dobrovolně vystavoval umělecké artefakty na výstavách velebících bolševický režim, jiný rozkazem režimu se samopalem hlídal hranice socialistického tábora. Ten první pro prebendy, ten druhý s „prokurátorem a Sabinovem“ za krkem. Má ten první právo soudit toho druhého? Ten druhý hlídal hranice na základě tehdy platných zákonů. Zákonů komunistického režimu,vydaných komunistickým parlamentem. A ten byl zvolen lidem ve volbách. A v těch volbách dostával ten komunistický parlament 99,97% hlasů při takřka stejně vysoké účasti voličů. Je jedno, jestli těch takřka 100% voličů, kteří řekli své „Ano“ politice KSČ, tak učinilo z prospěchu, strachu, či hlouposti.Učinili tak. Kdo tak učinil, je spoluviníkem. A je to skoro těch 100% starších 51 let. Já jsem hrdý na to, že jsem jim ten hlas ve volbách s výjimkou roku 1971, kdy jsem nad tím , coby devtenáctiletý mladík, nepřemýšlel, nedával. Škrtal jsem a nic se mi nestalo.

6/ Včera jsem se dost nasm(r)ál, když jsem na ČRo poslouchal debatu k 600.výročí husitské pražské defenestrace. Což o to, jeden z diskutérů měl na husitství celkem stejný názor, jako já. Černé období českých dějin. Ale ten druhý, to byl kejklíř! Ten nakonec vyvodil, že husitská revoluce byla vlastně první demokratická revoluce a byla vlastně inspirací pro britskou i americkou demokracii. Takže nejen po Masarykovsku a Jiráskovsku bylo husitské revoluční hnutí národním bojem proti Němcům, papežencům (Pryč od Vídně, pryč od Říma), po Nejdlovsku byli husité předvojem komunistického hnutí, ale nyní bylo husitské vraždění, vandalizmus a loupení majetků, ekonomický a sociální rozvrat i první revolucí nastolující demokratickou vládu.

To je fakt mazec.

Mohl bych takových předkládaných červených kruhů, které jsou ale ve skutečnosti modrými čtverci, popsat nespočet. Ale snad to jako ukázka stačí.

Jirka B.

 

Diskusní téma: Že modrý čtverec je vlastně červený kruh, to mne nedonutili říkat ani komunisté. Natož ti dnešní dobroseři.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek