Zastaví ukrajinské ostřelování Polska rusko-ukrajinský konflikt?

16.11.2022 16:11

Zastaví ukrajinské ostřelování Polska rusko-ukrajinský konflikt?

Raketa, která včera zasáhla území Polska, byla jakýmsi prubířským kamenem. Docela rychle rozsortýrovala zainteresovanou entitu na ty, kteří rychleji mluví, než myslí,(pokud myslí), ty jež jsou řízeni emocemi, nikoli rozumem a logikou, kteří jsou vedeni předsudečnou nenávistí, nikoli objektivními fakty. Prostě docela přesně oddělila ty, kteří hned věděli, že výbuch rakety v polské zemědělské sušárně obilí se dvěma obětmi na kontě je výsledek krvelačného a podlého počínání primitivních ruSSáků pod vedením chcípající kobyly Putlera, který v herostrátovské pomatenosti chce vzít s sebou celý svět na druhý břeh řeky Styx. Oddělila zcela přesně ty, kteří mají jasno už hned od začátku konfliktu od těch, kterým rozum a logika podsouvají do jejich úvah jisté pochybnosti nad jednoduchým hodnocením nastalé situace. A tu máš, čerte, kropáč! Raketa nebyla, alespoň dle prohlášení těch zasvěcených, teroristická ruská, ale byla mírumilovná ukrajinská.

Prohlášení ústředních zasvěcených a rozhodujících lídrů protiruské koalice, že v Polsku explodující a zabíjející raketa byla vystřelena ukrajinskou protivzdušnou obranou, poněkud zpražila svaté nadšení zapálených radikálů, kteří hned poté, co se o incidentu dozvěděli z tendenčně predisponovaných medií, měli jasno a chtěli aktivovat NATOvský článek 5., tedy zahájit válku proti Rusku nejen v podobě zástupné, ale i prezenční. Zaplať Pán Bůh za to, že jim to nevyšlo. Světová globální katastrofa se zatím konat nebude.

Samozřejmě, že smrt dvou polských obětí výbuchu je tragedií. Stejně, jako smrt desetitisíců vojáků i civilistů, ať ukrajinských, tak ruských, na válečných polích tam, kterou přestáváme brát na vědomí. A já bych byl rád, kdyby tato tragedie na polském území a oběť dvou mrtvých nebyla zbytečná. Byl bych rád, kdyby si ti, v jejichž pravomoci je tento konflikt zastavit, uvědomili, na jak tenké hraně balancujeme a jak snadno a hloupě se dá „lokální konflikt“ změnit v konflikt globální. Ať záměrně, nebo nedopatřením. A tak by se mohl tento akt možná vojenské neohrabanosti změnit v podnět pro zahájení mírových jednání. Dokonce bych byl rád, kdyby, ač to nikdo nepřizná, byla tato raketová minela zinscenována, a to proto, aby se vytvořil výrazný bod, který ukáže možná rizika a pro obě strany odůvodní nutnost racionálního řešení konfliktu k jednání, příměří a míru.

Teď je příležitost k tomu, aby zástupci všech stran se učinili zodpovědnými a demonstrovali, že jsou v zájmu zachování lidské perspektivy schopní učiniti všestranné rozumné kroky a ústupky k vytvoření předpokladů k zastavení, řešní a urovnání konfliktu. Teď je příležitost, aby se všichni zúčastnění ukázali jako klaďasové, nikdo by neprohrál, nikdo by nevyhrál a když, tak v zájmu lidstva jako celku. Všichni by byli chválihodní a obdivovatelní, nikdo by neztratil tvář, zkrátka jeden klaďas vedle druhého. Přesně tak, jako J.F.Kennedy a N.S.Chruščov po Kubánské krizi před 60 lety. A nastala by nová replika zlatých 60´ minulého století. „Make love, not war!“ To by stálo za to. A jako pamětník všem nepamětníkům mohu dosvědčit, že to bylo báječné.

Neproserte tu příležitost, dámy a pánové nahoře!

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Zastaví ukrajinské ostřelování Polska rusko-ukrajinský konflikt?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek