Volby, kajman a co dalšího mne zaujalo

06.10.2020 22:22

Volby, kajman a co dalšího mne zaujalo.

V dnešním „Pelé mele“ se v úvodu vrátím k minulotýdenním volbám. Výsledky voleb do zastupitelstva známe, do Senátu se u nás nevolilo, tak jdou u mne trochu bokem. Hlasy jsou spočítané, karty jsou rozdané, nyní záleží na interpretaci. Všichni říkají, že vyhráli, snad jen ČSSD a KSČ si drbou hlavu. Podle mne sice všichni vyhráli, ale u všech vítězů to bylo vátězstvé Pyrhovo. Babišovo ANO získalo nejvíce hlasů a mandátů, ale nemůže jako nejsilnější vládnout, neboť bude překoalicováno těmi, co považují svoji možnost koalicovat za vítězství. A protože jediným svorníkem a ideou těchto koalic je antibabišismus, nemyslím, že to bude vládnutí snadné a plodné, zvláště, budou-li tam mít silnou opoziční ANO.

Mnou volená Trikolora se na krajské úrovni zastupitelsky etablovala ve Zlínském kraji, jinde byla okolo 3 – 3,5 %. Budu ji patrně volit i v parlamentních volbách, byť s rizikem nepřekročení pětiprocentní hranice. Je pro mne doležité bránit normální svět, je pro mne jasné, že bohatství vzniká z práce a české zájmy jsou u mne prioritou, což jsou tři nosné myšlenky tohoto hnutí. A na rozdíl od mnohých, jisté období života jsem strávil v poměrně častém kontaktu s rodinou Klausů, takže náčelníka Trikolory Václava Klause jr. znám asi od jeho 10 let.

No a kdybych nevolil Trikoloru, tak stejně budu preferovat ANO před tím pseudodemokratickým blokem. ANO má alespoň nějaké pro mne viditelné směrování. A Babišova osobnost je alespoň výkonná a morálně na tom je možná lépe, než všelijací ti, kteří se nyní vydávají za antikomunistické bojovníky za demokracii a svobodu a při tom, pokud to ještě stihli, byli to dojiči socializmu a pokud to nestihli, byli by, kdyby to stihli. Jejich vyžírkyzmus je nadčasový.

V Polsku plaval v řece kajman. Místně nepůvodní druh. Lapili ho a dali na opatrování nějaké nadaci. Místo aby ho picli a snědli, jak by se kajmanovi stalo v jeho domovině. 

Neměli bychom být tak vstřícní, neboť zde za krátko nebude skrze podobné exoty kam plivnout.

Zatím, co epidemie kovidu jede jak dráha, pan.prof. Pirk, doc. Šmucler a další část lékařů s určitým ohlasem ve veřejnosti píše petice proti protiepidemickým opatřením prof. Prymuly. Podle mne snažení pp.Pirka, Šmuclera a spol. je nebezpečná sabotáž, vycházející z určité přehnané ješitnosti. Klidně řeknu, že jejich počínání jasně ukazuje na to, že ignorují nebezpečí, které tu je. Jsou prostě zahleděni do sebe a mají omezené myšlení. Nevím, co je opravňuje k hatění Prymulova úsilí. A mají snadnou úlohu, neboť pokud se Prymulovi ( a všem, kteří usilují o potlačení epidemie a jejích následků) zadaří, pak prof.Pirk a kolektiv budou argumentovat „Vidíte, vždyť o nic nešlo!“, pokud se nezadaří a nastane kolaps, budou z obliga, neboť epidemie byla přece starost Prymulova. Prostě hloupé srabáctví a pletení se do kompetence jiných. Sabotáž, za kterou by ve válce šli ke zdi.

Silně mi jejich počínání připomíná počínání B.Záhorského v roli ve scéně z filmu „Rozmarné léto“ a chování části veřejnosti chování diváků Arnoštkova spektáklu zde.

Doufám, že se společnost nedá oblbnout známými jmény a uvědomí si, že protagonisté si udělali renomé na jiných věcech, než na potírání epidemií. Jeden je mimořádně schopný chirurg, kde uplatňuje zručnost, odvahu a rutinu, druhý si udělal jméno na zpovídání deviantů v budce televizního pořadu Tabu. Nyní je sice prezidentem stomatologické komory, ale jako emeritní stomatolog se domnívám, že česká stomatologie, za níž komora zodpovídá, neplní svoji úlohu vůči veřejnosti a myslím, že stomatologická péče není dobře zajištěna. Myslím, že doc. Šmucler by se měl spíše postarat, aby přiměřená zubní péče byla dostupná všem, kteří o ni mají zájem. A to není!

Kovidová situace není dobrá,doufám, že si to veřejnost uvědomí, neboť to začíná bouchat nejen okolo nás, ale mnozí jsou již v epicentrech. Snad nás to přivede k rozumu.

A na závěr nabízím ještě něco k tomu krokodýlovi 

A to je dnešní „Pelé mele“ celé.

Zdraví a tuplem přeje zdraví

Jirka B.


 

Diskusní téma: Volby, kajman a co dalšího mne zaujalo

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek