Viry kolem víří, křivka vzhůru míří

27.07.2020 08:07

Viry kolem víří, křivka vzhůru míří

Čtu-li zpětně moje příspěvky ke kovidové epidemii, nemusím příliš měnit nic, co jsem napsal. Včetně prognóz. Stav je kolísavý, zatím zvládnutelný, nejsem si už tak docela jistý, zda zvládnutý tak, jak by zvládnutý měl a mohl být a stále trvám na tom, že toho s kovidem máme daleko více před sebou, než za sebou.

Minulý týden byl, co se počtu nově prokázaných infekcí týká, čtvrtý nejhorší za dobu koronavirové epizody, která trvá 21 týdnů. Průměrný počet nově prokázaných infekcí za minulý týden byl 197,57. To je vzestup oproti minulému týdnu o 87,43 případů denně. Větší počet nově prokázaných infekcí byl jen ve třech kritických týdnech koncem března a začátkem dubna.

Jako důvod tohoto postupného růstu nových infekcí považuji ztrátu respektu před infekcí a

přílišné rozvolnění protiepidemických opatření jak ze strany řídících orgánů, tak ze strany veřejnosti.

Myslím, že řídící orgány podlehly politickým a společenským tlakům jednak opozice, jednak ekonomické a společenské nutnosti, řekl bych „úlitbě“ a také tlakům nezodpovědné veřejnosti, která pod záminkou boje za osobní svobodu, po pravdě fakticky boje za možnost zábavy a konzumace alkoholu non-stop, vytváří podmínky pro nekontrolované šíření infekce napříč územím a společností.

Myslím, že by řídící orgány měly přitvrdit a nasadit přísnější karantenní opatření ve všech zbytných oblastech života. Obnovení masivního používání roušek, nastavení rozumné „policejní hodiny“ na provoz barů, klubů a nočních podniků, omezení hromadných akcí a omezení zbytné migrace osob i zboží a zvýšení edukace veřejnosti tak, aby si lidé uvědomili reálné nebezpečí celé té kovidové záležitosti.

Jak řídící orgány, tak veřejnost, by si měly uvědomit, že politické heslo „We do it!“ (My to zvládneme!“ ) je v tomto případě jen směšná politická proklamace bez jakékoli váhy. Zde vedeme boj s daleko silnějším protivníkem, s Přírodou, se Systémem, s Univerzem. A toto nepřepereme.. Buď se podřídíme, nebo nás Matka Příroda vyeliminuje. A pro ty, pro které je to složité k pochopení, tak zjednodušeně a po lopatě: Jestli si „ochránci práv a svobod“ vydemonstrují „svobodu“ chlastat přes noc, tak tady za pár let nemusí být žádní „ochránci práv a svobod“, ani lidstvo vůbec.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Viry kolem víří, křivka vzhůru míří

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek