Vánoce 2019 (Epilog)

26.12.2019 20:01

Vánoce 2019 (Epilog)

Vánoční svátky 2019 pomalu končí a je čas na rekapitulaci.

Vydařily se, vydařily se přes to, že jsme je letos slavili v mnoha ohledech po novu, s mnoha novými faktory oproti minulým letům.

Po dvou a půl letech stavebních prací na přístavbě a rekonstrukci našeho domu jsme se přestěhovali se ženou do výminku, obě dcery se svými rodinami se přesouvají z rodného hnízda do hnízd svých, očekáváme brzký přírůstek třetí vnučky a Vánoce jsme slavili ve čtyřgeneračním rozsahu ve věkovém rozpětí přesahujícím devadesát let. Takže náročné v mnoha ohledech. Bylo to mnohdy manévrování mezi Skyllou a Charibdou, ale nakonec jsme propluli se ctí a bez úrazu, v pohodě a Vánoce naplnily své poslání.

Vánoční setkávání, dárky pod krásným a pohádkově ozdobeným stromečkem, rozzářené oči vnoučat, dietní prohřešky u delikatesních tradičních pokrmů. Dny jsme trávili doma, na procházkách i na charitativní misi s cukrovím pro bezdomovce do jednoho azyláku. V míru, překvapivém klidu a pohodě.

Kéž by byly takové i napřesrok.

A těm, kterým se zdá toto sdělení stručné, přidám ještě nášup. A protože se snažím o co nejširší recyklaci nejen v oblasti ochrany životního prostředí, ale i mého duševního potenciálu, vracím do oběhu tento starší a některým už jistě známý produkt :

karel-blog.webnode.cz/news/proc-dudaci-kdyz-hraji-nohou-dupaji-pribeh-vanocni/

Pokoj a mír lidem dobré vůle i do budoucna přeje

Jirka B.

 

Diskusní téma: Vánoce 2019 (Epilog)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek