To zatracený vedro

29.06.2019 14:53

To zatracený vedro

Nějak se nám oteplilo, z Afriky k nám proudí nejen migranti, ale i horký vzduch. Tropické noci a přes den skoro čtyřicítky. Člověk by snad ani neměl psát, natož pracovat. Ale obojí se musí i za této klimatické krize. Pracuji od pěti od rána, když ještě není takové parno. A teď, když se začíná přiteplívat, tak napíšu tenhle blog.

V dnešním „Pelé mele“ se ještě vrátím k dozvukům letenské demonstrace. Nevím, zda jsou pořadatelé spokojeni, nebo už pociťují jakousi bezvýslednost svého počínání. Všech těch 250 000 chvilkařů se vyřvalo a nic. Už se přejedli i sami sobě. Bezobsažné a bezcílné žvanění a křičení druhořadých umělců, morální apely minulorežimních komunistů a hovno z toho. Už ne za týden, už ne i na okresech. Už to nikoho nebaví. Tak snad se zase sejdeme v listopadu, soudruzi.

Čekám, že někdo z účastníků vyslyší apel pořadatelů a osloví mne starého, chudého, hloupého venkovana, aby mne obrátil na víru pravou. Zatím se nikdo nenašel. Prostě se rozešli z Letné, autobusy je rozvezli domů, kde se nenápadně rozpustili v davu a coby jedinci se snaží, aby si jejich letenské angažovanosti nikdo nevšiml. Možná si nejsou jisti v kramflecích s argumentací svého počínání, možná už se sami za sebe stydí. No, budou-li chtít přijít agitovat, jsem argumentačně připraven. I staří, chudí nevzdělaní burani z venkova totiž ovládají počítače, internet a umí získávat informace. A analyzovat je lépe, než rychlokvašení politologičtí holobrádkové. Na rozdíl od nich mají životní zkušenosti a selský rozum.

Druhá trapnost byl pokus opozice o vyslovení nedůvěry vládě. Byl odsouzen k nezdaru od samého začátku. Ale i kdyby vyšel, opozice stejně nevěděla, co by si počala. Je prostě impotentní. Babiš není můj kůň, ale proti těm opozičním chromým hajtrám je to jediný pan kůň na dostihovém závodišti. Pokud nepočítám dosud v padoku představovaného V.Klause jr..

Vzpomněl jsem si při příležitosti parlamentního tyjátru na scénu ze seriálu Nemocnice na kraji města. Opozice hrála stejnou roli, jako žvanil Dr.Cvach, který z diletantského pozadí lamentoval o tom, že mu není dána příležitost a pak, když stál nad pacientem na operačním stole a měl ukázat, co umí, neukázal nic a utekl.

Naši poslanci 17 hodin planě žvanili za naše peníze a nakonec dokázali drek. Opozice tak činí vlastně od začátku volebního období. Do opozice sami utekli a od té doby pouze sabotují politický provoz. To bychom jim, coby jejich nadřízení občané, neměli zapomenout a v příštích volbách jim vystavit účet.

Fakt si neumím představit, že bych se ve své ordinaci halasně „připravoval“ na operaci, na kterou bych vědomě nestačil, kvůli tomu přestal ordinovat pro své pacienty a nakonec vše skrečoval, nebo zbabral, místo toho, abych poskytoval pacientům průběžnou péči, na kterou stačím. Opravdu je pro mne chování opozice hanebné.

Vedro je opravdu sužující. Opravdu jsem rád za bazén, do kterého si mohu několikrát za den, když mne tam ve vodě naložená rodina včetně vnoučat pustí, vnořit. Od sedmi ráno do půlnoci. Vzpomínám na odsudky blogera JAPa, který považoval bazény na zahradách za snobárnu a holedbal se rybníkem kdesi na Vysočině, kam jezdí na kole. Ale z těch pitomostí, co vypouštěl a možná ještě vypouští, je ta o bazénech ta méně škodlivá.

Rostou houby. Ne, že bych nějaké našel já, ale včera jsem dostal krabici kozáků. Tolik jsem jich nikdy neviděl, natož abych je našel. Byly z nich výborné houbové karbanátky nejen pro širokou rodinu a dělníky na rekonstrukci domu, ještě zbylo na sušení.

Když už jsme u toho chudého a hloupého venkova. Chtěl bych v souvislosti s globálním oteplováním a změnou klimatu poukázat na to, že ve městech je klima a oteplování ještě horší, než na venkově. Kromě jiných příčin je to tím, že města jsou vyasfaltovaná betonová džungle. Jel jsem z Prahy minulou neděli, tam bylo 38,5 a u nás o 8 stupňů méně. Tak by se ti mladí, chytří a bohatí měšťáci měli místo planého politikaření a exhibičního holedbání snažit zlepšit si ve svých městech klima. Třeba ozeleňováním, zakládáním vodních ploch, zmírněním módního konzumního chování. Určitě by to bylo užitečnější, než chodit s nosem nahoru a řití paviána v životu nebezpečném prostředí. Trochu přírody by jim možná i otevřelo oči.

To, že v Praze vyrostl hřib, ještě žádný posun k lepšímu není. Zvláště, když to je rudý satan.

A to je dnešní „Pelé mele“ celé.

A já si jdu hupsnout do bazénu. Je 32 stupňů ve stínu.

Jirka B.

 

Diskusní téma: To zatracený vedro

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek