Ten rudej ďábel se z mí žízně zatraceně raduje

02.08.2018 18:18

Ač by to tak mohlo vypadat, nemyslím „rudým ďáblem“ komunisty. Myslím jím „ šílené slunce nad obzorem“. Příroda nám ukazuje, jak s námi může zatočit, kdykoli se jí zlíbí. A to je jenom začátek.

V létě suché vedro s přívalovými dešti, v zimě arktický mráz. Jaro a podzim žádné.

Kdo se na přírodní změny nepřipraví, ten blbě dopadne. Měl by se připravovat každý individuálně, ale hlavně by měly stát a národ ochránit vláda a státní orgány. Komplexně, systémově. Zásoby vody a prostředky pro její plošnou distribuci, restrukturalizace zemědělství odpovídající nové klimatické situaci, stejně tak ochrana infrastruktury, vše s cílem pomoci obyvatelstvu tuto změnu klimatu dlouhodobě přežít a aklimatizovat se. To není záležitost týdne, nebo měsíce. To musí být naplnění vize na desetiletí.

A nyní se vrátím k tomu „rudému ďáblu“. Děkuji tímto Komunistické straně Československa a vládě ČSSR pod vedením Gustava Husáka (dnes by měl svátek), že v polovině 70. let 20. století dala vybudovat vodní dílo Švihov, tedy lidově Želivku, které zajišťuje pitnou vodu pro více jak milion obyvatel tohoto státu, včetně mne. Kdyby toho nebylo, možná už by nám kohoutky jen foukaly teplý vzduch. Nám tedy určitě, studna je suchá.

Myslím, že orgány tohoto současného státu by se měly pochlapit a začít razantně dělat pro ochranu svých občanů podobné bazální kroky. Demokracie, natož jen řeči o demokracii, žízeň neuhasí. A to tu žízeň myslím nejen konkrétně, ale i obrazně. Těch konkrétních problémů, které naši vratkou a zranitelnou společnost ohrožují, je hafo. Už teď vidíme, že při třiceti stupních Celsia se komplikuje doprava, tečou silnice, praskají kolejnice, kolabují lidé. A to zatím nepřišel elektronický kolaps, natož terorista, který by do Švihova nalil flašku botulotoxinu. Sami si odpovězte na otázku: Až kalamity uhodí, jsme připraveni?

Zatím do velké míry jen poukazujeme na „hnus socializmu“. Chtěl bych upozornit, že je třicet let po „sametové revoluci“ a svádět problémy a vystačit si z poukazováním na „děsivý komunistický režim“ je málo. Zvláště, když se o minulém režimu hloupě propagandisticky lže.

Není to dávno, kdy jsem psal o akci, kdy studenti „žili“ pár dnů „v socializmu“. To bylo tak blbé a směšné, že pamětník se musel usmát, či uvztekat k posrání.

Předevčírem jsem zase četl fantasmagorie, jak byl před 35ti lety herec Ivan Luťanský agenty StB vylákán do Vietnamu a tam tajemně zabit. Včetně navzájem si odporujících fabulačních blábolů okolo. Fakt by mne zajímalo, proč by StB zabíjela ve Vietnamu herce, který věrně sloužil socialistické kultuře a propagandě režimu?

Dnes další ikona socialistické éry herečka Eliška Balzerová vypráví v mediích své vzpomínky na srpen 1968. Historku, jak sovětský voják zastřelil matku s dítětem v náručí a ona u toho skoro byla. Prošel jsem si seznam všech zabitých v důsledku okupačních akcí v období srpen – prosinec 1968 a žádný takový případ jsem tam nezaznamenal. Neznamená to, že při okupaci ČSSR vojsky VS nebyly civilní oběti, v daném období jich bylo 108, ale objektivně řečeno, při tak velikém rozsahu armádních akcí byl počet mrtvých československých občanů absolutně malý v důsledku poměrně ohleduplného chování okupačních vojáků. Většina obětí zemřela následkem dopravních nehod vojenské techniky, následkem výbuchu munice v zapálených náklaďácích při potyčkách před rozhlasem a zbloudilými a odraženými kulkami. Obětí záměrné střelby na civilisty bylo jen několik. Mimochodem, nejvíce jich měl na svědomí opilý Polák.

To, že se okupační vojáci drželi i v tak vypjaté situaci dost na uzdě, vím z vlastní zkušenosti. Kdysi jsem psal o tom, jak jsme záměrně dráždili dva zapomenuté „regulčiky“, kteří tři dny žíznili a hladověli ztraceni na jedné křižovatce. Ač měli hlad a žízeň a také samopaly, my je tři dny provokovali tím, že jsme se dva metry od nich cpali lahůdkami a zapíjeli je pivem a kofolou a oni stáli před výlohou obchodu plného potravin o hladu a žízni a nevzali zbraň a neobčerstvili se násilím.

Už jsem psal, že na bolševickém režimu mi nejvíce vadilo, že nám lhali a dělali z nás hlupáky. A tenhle režim dělá to samé.

Jirka B.

P.S. A Tady je ten Rudej ďábel www.youtube.com/watch?v=g9wwXSJN3UI

Mimochodem, na nahrávce z dob socializmu byl „rudý ďábel“ nahrazen politicky korektně „žlutou koulí“.

 

Diskusní téma: Ten rudej ďábel se z mí žízně zatraceně raduje

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek