Svět má štěstí, že nejsem ruský prezident

17.03.2018 14:41

Svět má štěstí, že nejsem ruský prezident

Co v dnešním „Pelé mele“ ? Takové oddychnutí si k zítřejším ruským prezidentským volbám, pak snad ještě ke studentské stávce a k našim expresivním umělcům. A jestli zbude čas, tak takové “ekologické“ připomenutí.

Zítra budou v Rusku prezidentské volby. Podle průzkumů má Putin 60ti-70ti% podporu, takže je vysoce pravděpodobné, že bude zvolen znovu. Myslím, že je to štěstí jak pro Rusko, tak pro svět. Geopolitická situace Ruska vyžaduje přesně takového člověka, jako je Putin, o čemž svědčí to, že Rusko přes veškerá protivenství nejen, že se nehroutí, ale ani nestagnuje a nabývá postupně jak ekonomickou, tak politickou váhu jak v oblasti domácí, tak i v té akcelerující světové. A pro svět je Putin někdo, kdo s takovou klidnou asertivitou odráží ataky a dehonestace nejen proti Rusku, ale i proti jemu samému, pravým požehnáním. Já bych se, zvláště, kdybych měl takový zbraňový potenciál, jako Putin představil začátkem března, takhle uměle šikanovat nenechal. Zaplať Pán Bůh, že je tam on a doufám, že mu ten nadhled, trpělivost a asertivita vydrží i další volební období. A že si za tu dobu vybere a vychová adekvátní nástupce.

 Část naší společnosti, která není schopná pochopit, že demokracie je řízení společnosti na základě většinového názoru ve společnosti, který je potvrzen výsledkem svobodných voleb, vyvolala 15.3. další destabilizující akci, tedy stávku studentů. Myslím, že studenti starší 18ti let s volebním právem vyjádřili, nebo alespoň mohli svůj názor vyjádřit v nedávných parlamentních a prezidentských volbách. Volby dopadly tak, jak dopadly a studenti, kteří údajně brání svobodu a demokracii, by měli výsledek těchto voleb respektovat, nikoli se ho snažit nátlakovými akcemi torpédovat. A studenti a žáci mezi 12ti a 18ti lety z určitých důvodů ještě volební právo nemají a s takto exaltovanými demonstracemi svých názorů by měli počkat, až jejich znalosti a zkušenosti dosáhnou alespoň bazální úrovně tak, aby mohly být brány v potaz.

Nátlakovými akcemi, které se zaštiťují obranou svobody a demokracie, ač jsou v přímém protikladu s deklarovaným, je i petice Milion chvilek, která se snaží sehnat 1000000 podpisů za odvolání Babiše  během 100 dní. Akce je forzírována aktivními aktivisty, neboť jsme například dostali za jeden den domů výzvu k podpisu z různých adres hned dvakrát. No, nepodepsali jsme. Ctíme výsledek voleb, ač jsme třeba volili jinak. Jsem docela za akci Milion chvilek rád, neboť „hin se hukáže“, jak to dopadne. Rychlý rozjezd podpisů se zastavil a po určité stagnaci předpokládám vyčerpání základny podporovatelů petice a nedostatek petentů. Nepředpokládám, že petice získá milionovou podporu a pokud by tak, či onak i získala i to by bylo jen nějakých 12% z oprávněných voličů. A kde je zbytek? Myslím, že si jak organizátoři petice, tak i  její petenti nastaví zrcadlo. No, snad se poučí.

Protagonisty nátlakových akcí jsou zhusta „umělci“. No vydávají se za svědomí národa a ono tomu tak je. Přísahali věrnost říši, když to bylo kariéře výhodné, přáli psům psí smrt v době procesů let padesátých, aby se dostali na umělecké výsluní, podepisovali chlebodárcům Antichartu, tančili na komunistických hrobech, když bojovali o role po listopadu 1989. A nyní opět brání “svobodu ČT“, neboť jim jde o místo u cecíku, aby mohli sát z ČT peníze , jako Romulus a Remus od své vlčice. Nevím, proč bych měl brát za validní názor herců, kteří nejsou žádná elita či lůmen, jen jsou to stejně namyšlení potomci těch namyšlených světských, kteří s pimprlaty, protože neměli cvičenou opici a kolotoč, před stoletím táhli světem a starostové jim vyhrazovali tábořiště za městem, aby se v obci po dobu jejich štace neztrácely slepice.

Koukám z okna a zase padá sníh. No, na naší přístavbě jsme už usadili střechu a pracujeme v interiéru, kde si topíme. Takže kromě stavebních prací opět lisuji papírové brikety na příští rok, neboť zde platí, že musím lisovat, aby bylo co hodit do kamen až se příští zima zeptá, co jsem dělal této zimy. Ale přesto, že je venku bílo, jaro už je za dveřmi. Takže vyrazím na zahradu pro kompostovou zeminu a vyseji nějaká semínka, abych měl sadbu baklažánů a peruánských třešní. Už je čas.

A to je dnešní „Pelé mele“  celé.

Jirka B

Diskusní téma: Svět má štěstí, že nejsem ruský prezident

volby, demonstrace, jaro

matka | 19.03.2018

Volby v Rusku - no, snad se to v Rusku nezvrtne v další Majdan.

Demonstrace - viděla jsem záběr, jak v Praze mluví cca 12ti leté děti z církevní školy vyjadřovat se proti všemu možnému i nemožnému. Tedy nešlo se na to dívat více než pár vět. Naprosto nechápu, co je v oné církevní škole učí. Ve 12ti letech má dcera ještě věřila v Ježíška A že by si dovolila posuzovat a odsuzovat druhé lidi? To, jak jsou těm dětem dnes vymývány mozky, mi připomíná dobu hitlerjůgend, kdy byly děti bez skrupulí dokonce sebrány do války a jak říkal můj tata, když se začalo střílet a naštěstí rozumný velitel jim řekl: "Kluci utíkejte domů,...", tak on sebral nohy na ramena a podařilo se mu utéct domů. Jiní však na rozdíl od něj brečeli, že chtějí padnout za Hitlera.
Co by udělali tyto pražské děti vychovávané církevní školou, zajisté za za podpory. svých rodičů? Šli by střílet též do vlastních?

Umělci - Tuším, že z Karlovarského festivalu odstoupil jeden z hlavních sponzorů. Konečně někdo dostal rozum. Nač bychom měli takové festivaly platit v produktech, které od těchto sponzorů musíme kupovat. Totéž s reklamami - nač to máme platit v ceně výrobků?

Minulý týden jsem byla na vystoupení M.Donutila. No, donutil nás se smát, ale přidanou hodnotu jsem nedostala. Při podepisování pár knih se lidem ani nepodíval do očí. Chybělo mi tam srdce, světlo. Jen a jen tma. Jako by to dělal jen a pouze z nudy a pro prachy :-(

No, ještě že už bude jaro s Sněhurky již v letošní zimě nestihnou ztmavnout, i kdyby tu pokřivenou pohádku četli všichni umělci, nejen Donutil. :-)


Re: volby, demonstrace, jaro

Jirka B. | 20.03.2018

Já si myslím, že by ty děti do nikoho střílet nešly. Holt stály na podiu, předváděly se a užívaly si svých 5 minut slávy, za kterou se jednou, až poberou rozum, asi budou stydět. Prostě dneska je doba, kdy kdekdo žvaní, dnes to, jindy ono, co mu právě přináší prospěch. Není doba, kdy se ctí čest, slovo, věrnost,přísaha. Je to dnes takové plytké. Myslím ale, že by byli schopni střílet ti, kteří ty děti zneužili a na to podium vystrčili. Těm jde o dobré bydlo. Tak někde spoza rohu (nechat) někoho oddělat a pak jít řvát, že za to může Putin a stavět se do čela davu, co prý brání svobodu a demokracii.Só takoví kalósci.

K doplnění

Jirka B. | 18.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=cPuHYEpBh90

Přidat nový příspěvek