Poloostrov Krym byl fakticky fyzicky připojen k Rusku

17.05.2018 19:37

Poloostrov Krym byl fakticky fyzicky připojen k Rusku. Po dvou letech stavby byla dokončena a otevřena silniční část mostu, který spojuje poloostrov Krym s ruskou pevninou. Tím se završilo i hmatatelné spojení tohoto teritoria a Ruskem.

Myslím, že Rusko a Putin splnili svůj slib a usnadní Krymčanům jak pohyb, tak ekonomické, alimentární, energetické i sociální povýšení této oblasti., která se referendem rozhodla k navrácení se do Ruské federace po 64 letech problematickéh existence v rámci Ukrajiny.

Zpráva o otevření mostu, u nás nikterak nezdůrazňovaná, je zajímavá z mnoha ohledů. Jednak vypovídá o schopnostech Ruska plnit a realizovat své sliby, jednak je stavba docela zajímavá svojí rychlostí a zajímavé jsou i reakce na ni. Američané například vybídli Ukrajince prostřednictvím media Washington Examiner, aby most bombardovali a zničili. Tedy přímo vybízejí buď k teroristickému,či válečnému aktu. Ukrajinci na zprávu o otevření mostu reagovali sdělením, že most se jim bude hodit, až získají Krym zpět. A naše media? O mostu se moc nezmiňují. Jednak asi nevědí jak a komu se zavděčit a jednak nechtějí rozfoukávat porovnání stavby devatenáctikilometrového mostu přes moře s rychlostí výstavby našich komunikací.

Zrovna jsem jel po naší šikanózní dálnici z dovolené, když jsem z Českého rozhlasu slyšel reportáž o tom, jak naše česká menšinová krajanská komunita na Krymu ztratila po „anexi“ Krymu Ruskem možnost kontaktu s Českou republikou a Čechy, čímž přicházejí o možnost čerpat ze svých kořenů. Zatracení Rusáci!? Ne. Po chvíli z redaktorky vylezlo, že  česká menšina potomků českých kolonistů z 19.století většinově podporuje připojení Krymu k Rusku, na což v reakci Ministerstvo zahraničí ČR „nedoporučuje“ udržovat v nové situaci českým občanům s Krymem kontakt. Opravdu zajímavý přístup k české krymské krajanské diaspoře. No, třeba začnou krajanům pomáhat, až se Krym opět navrátí do náruče Ukrajiny. Kdy? No přece na svatého Dyndy.

Déšť v noci a sluníčko ve dne přeje

Jirka B.

Diskusní téma: Poloostrov Krym byl fakticky fyzicky připojen k Rusku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek