Nesnažte se „spasit“ demokracii, respektujte ji.

06.06.2018 16:51

Nesnažte se „spasit“ demokracii, respektujte ji. Petiční akce „Milion chvilek pro demokracii“, která měla oficiálně získat jeden milion podpisů proti A. Babišovi coby premieru během posledních sto dní, skončila. Neshromáždila milion podpisů, ale pouze čtvrtinu tohoto množství. I čtvrt milionu podpisů občanů hanících Babiše, Zemana a výsledky posledních parlamentních a prezidentských voleb je dost. Ale je to pouze projev vůle 1/33 oprávněných voličů a zhruba 1/40 z občanů starších 15ti let, což uvádím proto, že signace výzvy Milion chvilek nebyla věkově omezena a k protibabišovským, protizemanovským a protivolebněvýsledkovým akcím byly zneužity i 12tileté děti.

V podstatě je tato petice a akce ji provázející, stejně, jako jiné akce s podobnou náplní, jen hlasitým projevem výrazně malé menšiny  v demokratických volbách poražených, kteří se nechtějí smířit s tím, že regulerně byly jejich názory a postoje ve volbách dost výrazně odmítnuty a že nebyla akceptována jejich touha po moci na základě jejich pocitu elitní nadřazenosti.

Je třeba tyto elitářské politiky, umělce a aktivisty, stejně jako ten zbytek z oněch 250 000 signatářů výzvy „Milion chvilek pro demokracii“ upozornit, že demokracie je založena na respektu vůle většiny a jejich snaha po diktatuře „elit“, za které se mylně považují, je stejně totalitní, jako snaha o vládu jakékoli jiné diktatury, ať už se jedná o fašistickou, nacistickou, či komunistickou.

Petiční akce „Milion chvilek pro demokracii“ měla svůj smysl. Přes masivní oslovení veřejnosti nedostala její masivní podporu. Nezískáním podpisů 32/33 potažmoo 39/40 naších občanů, kteří tuto výzvu nepodepsali, výsledek této akce je krachem záměru organizátorů. Tento vlastně masivní průzkum veřejného mínění je povzbuzení pro zatím mlčící většinu a poučením o reálné situaci ve společnosti pro všechny. A pro ty rebelující elity i určité výrazné memento.

Jirka B.

 

Diskusní téma: Nesnažte se „spasit“ demokracii, respektujte ji.

I to svědčí o "férovosti" akce

Jirka B. | 06.06.2018

Ač organizátoři petice "Milion chvilek pro demokracii" sebevědomě stanovili regule "milion podpisů během sta dní", ač už je pár dnů po termínu, podpisy (sice řídce), ale stále přicházejí a jsou započítávány. I to svědčí o smyslu pro fair play u této sorty lidí.

Přidat nový příspěvek