Nejen generál Pavel, ale i podplukovnice Pavlová vypouští umělou mlhu

16.01.2023 17:04

Nejen generál Pavel, ale i podplukovnice Pavlová vypouští umělou mlhu

Skončilo 1. kolo prezidentských voleb. O pár desetin procenta zvítězil kandidát Petr Pavel, druhým postupujícím je Andrej Babiš.

Osobně mne překvapilo, jak málo voličům vadí komunisticko-lampasácká minulost generála Pavla. Generál Pavel není člověk, který by se rozhodl vstoupit do polistopadové Československé armády, potažmo Armády ČR po pádu komunistického režimu, aby coby voják hájil svobodu a zájmy demokratického státu. On prostě do armády nového polistopadového režimu přešel plynule z pozice karierního lampasáka Československé lidové armády Československé socialistické republiky.

Do této socialistické armády, pevné součásti spolku armád Varšavské smlouvy, dobrovolně vstoupil v době tuhé normalizace, když před tím už, coby dítě z komunistické lampasácké rodiny „vystudoval“ vojenské gymnázium, později Vysokou vojenskou školu pozemního vojska trojnásobného Hrdiny ČSSR a Hrdiny SSSR armádního generála Ludvíka Svobody, kde získal titul Ing. Za našich časů se takovým inženýrům říkalo „inženýr pochodového kroku“.

Později aktivně usiloval o zařazení do kurzu pro špiony, což se mu s posvěcením a doporučením nejvyšší generality socialistické armády podařilo a stal se tak frekventantem výběrového a ideologicky striktního kurzu pro rozvědčíky.

Socialistická armáda byla jeho „matkou -živitelkou“ od 15 let a on doufal, že bude jeho živitelkou až do konce jeho aktivního života.

Sametová revoluce a změna režimu v Československu mu zkomplikovala trochu jeho životní karieru, ale tento voják, který přísahal odhodlání položit život v boji za socializmus ("Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa. Slibuji, že budu vojákem statečným a ukázněným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských řádů, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství. Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně, svěřené mi pracujícím lidem a připravovat se na boj, abych mohl na rozkaz presidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou rodnou vlast a její socialistický řád proti každému nepříteli. Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život k dosažení vítězství.Tak přísahám!"), byl dostatečně pružný, aby na přísahu zapomněl a plynule přešel do řad vojáků polistopadové Armády Československé, později České republiky a tam vystavěl svoji karieru až do centra svého největšího předrevolučního nepřítele, do centra armád NATO.

Opravdu nechápu, jak se tolik občanů ČR mohlo stát voliči tohoto bezskrupulozního karieristy s tak temnou minulostí. Buď mají kachní žaludek, nebo podobnou minulost, takže jim překrucování, zatajování a bagatelizování faktů z období komunistické kariery lampasáka – rozvědčíka nevadí. Mně to vadí.

Když jsem bloumal po internetu, narazil jsem také na stránky manželky generála Pavla podplukovnice Evy Pavlové. To, že je pplk. Pavlová také původem voják socialistické Československé lidové armády a členka KSČ, to mne nepřekvapuje. A podobně mne nepřekvapuje, že také vyměnila konjunkturální členství v KSČ a karieru vojáka z povolání v socialistické armádě, kde stejně, jako její manžel přísahala odhodlanost položit život v boji proti nepříteli, což bylo výhradně NATO, za karieru v polistopadové armádě, která se stala vstupem do NATO součástí armád, proti nimž měla být odhodlaná původně v boji padnout. Holt jsou takové lampasácké rodiny a klany.

Co mne ale zaujalo, jsou určité nejasnosti, které jsou v souvislosti s pplk. Pavlovou uváděny na internetu. Mne zaujaly informace ohledně vzdělání. Jak na Wikipedii, tak v několika dalších zdrojích jsou uváděny tyto údaje: „Vystudovala gymnázium a v rámci sportovních aktivit se věnovala zejména střelbě. Po maturitě roku 1983 pokračovala ve studiu na Vojenské odborné škole žen při Vysoké vojenské letecké škole v Košicích, a následně na bratislavské vysoké vojenské pedagogické škole, již dokončila roku 1990“. Jako alma mater, tedy vzdělávací instituce, kde pplk. Pavlová získala vzdělání, je uvedena Letecká fakulta Technické univerzity v Košicích a Vojenská politická akademie Klementa Gottwalda v Bratislavě.

V údajích uvedených u vzdělávacích institucích, uvedených ve veřejně přístupnýách informativních statích o pplk. Pavlové, jsem si všiml určitých nepřesností. Studovala tedy paní Pavlová na Vojenské odborné škole žen při Vysoké vojenské letecké škole v Košicích, nebo na Letecké fakultě Technické univerzity v Košicích? Rozhodně nestudovala mezi lety 1983 - 1986 na Letecké fakultě Technické univerzity v Košicích, neboť tato instituce vznikla až v roce 2005. Pplk. Pavlová údajně studovala v Košicích v polovině osmdesátých let Vojenskou odbornou školu žen při Vysoké vojenské letecké škole (VVLŠ). Osobně jsem absolvoval na této Vysoké vojenské letecké škole základní vojenskou službu o pár let dříve a žádná Vojenská odborná škola žen při VVLŠ nebyla a ani jsem na její existenci nenarazil při pátrání ve zdrojích informací. VVLŠ byla v určitém spojení s Vojenským leteckým učilištěm v Prešově, což bylo zařízení středoškolské úrovně. Další možností by bylo, že E.Pavlová absolvovala na VVLŠ nějaký rychlokurz, jehož absolvováním se nahrazovalo jiné odborné vzdělání, potřebné např. pro přijetí na Vysokou politickou školu Klementa Gottwalda, kam E.Pavlová karierně mířila. Ano, tyto „rychlokvašné“ kurzy tam probíhaly. Pokud si dobře vzpomínám, probíhaly zde např. kurzy pro vyučence, kteří se zavázali stát se vojákem z povolání, kde se maturovalo za pět měsíců.

Stejně tak zavádějící je rozpor mezi uváděným studiem na bratislavské Vysoké vojenské pedagogické škole a zároveň uváděným studiem na Vojenské politické akademii Klementa Gottwalda v Bratislavě. Pokud pplk. E. Pavlová studovala v letech 1986 - 1990, pak studovala politicky velmi exponovanou a výběrovou Vysokou vojenskou politickou školu Klementa Gottwalda v Bratislavě. Tato škola vychovávala a vzdělávala armádní politické pracovníky tzv. politruky a podobné politicky exponované pozice v ideologicky exponovaných předmětech a absolventi získávali titul RSDr = Rerum Socialium doctor = doktor sociálních věd = lidově Rozhodnutím strany doktor. Tato škola byla zrušena 31.12.1989. Vysoká vojenská pedagogická škola v Bratislavě, kde E.Pavlová údajně v roce 1990 absolvovala, byla založena až v roce 1993. Matení údajů, nejasné nepřesnosti a uvedené, či naopak neuvedené informace u mne vyvolávají dojem, že toto mlžení slouží k záměrnému zastírání skutečnosti, která ukazuje na silnou touhu po karieře cestou loajality ke každému právě aktuálnímu režimu.

Z výše uvedeného je zřejmé, že údaje uváděné v souvislosti se vzděláním pplk. E.Pavlové jsou obestřeny, stejně tak, jako údaje o vzdělávání generála P.Pavla, mlhou. Je na zvážení každého, aby si důvody mlžení, zvláště v souvislosti s kandidaturou P.Pavla na úřad prezidenta ČR, přebral sám.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Nejen generál Pavel, ale i podpplukovnice Pavlová vypouští umělou mlhu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek