Napadla mne dcera lvice Elzy

13.11.2018 18:29

Napadla mne dcera lvice Elzy

V rámci studia jsem absolvoval i obor psychiatrie. Stáže probíhali na Psychiatrické klinice FVL UK v ulici Ke Karlovu. V rámci výuky jsme vyšetřovali psychiatrické pacienty. Nevím proč, ale nějak jsem je dráždil. A tak mne jednou napadla dcera lvice Elzy.

Dcera lvice Elzy byla pilotkou v letecké továrně Vitana Byšice. Dala mi pěstí, když jsem ve smyslu s realitou oponoval, že ve Vitaně se nevyrábí letadla, ale sušené polévky. Byla schizofrenička a trpěla utkvělou představou, že Vitana je továrna na letadla, ona je tam pilotkou a její pravá matka je lvice Elza.

Jiný pacient tam byl proto, že mu „ta Němka z Brna vysílala rádiem do mozku příkazy“. Šikanovala ho rádiovými relacemi s tímto textem:“Táhni do prdele, ty píčo uzená, stejně umřeš na klinice!“. Ten pacient byl paranoidní.

Bylo to 31.3.1973. Pamatuji se to takto přesně, protože při té stáži nám říkali, že právě v psychiatrické léčebně v Bohnicích v průběhu v pořadí šestnácté hospitalizace zemřel spisovatel Ota Pavel. Ten měl bipolární poruchu, která se projevila v roce 1964, kdy mu na olympiádě v Innsbrucku ďábel přikázal, aby podpálil jeden z tamních statků.

Všichni pacienti většinou hovořili velmi věrohodně a v remisích nebyli až tak signifikantně nápadní.

Proč to píšu?

Shlédl jsem reporáž Slonkové a Kubíka, kdy vyslýchají mladého Babiše. Také člověka s psychiatrickou diagnozou a při rozhovoru rozhodně ne v pohodě. Vetřeli se mu do bytu, vnutili se mu do rozhovoru, manipulovali jeho výroky a vše natáčeli na kameru skrytou v hipsterských brýlých. A pak odpálili bombu!

Bylo to odporné zneužití nemocného člověka.

Na věrohodnost jím řečeného bych nevsadil vůbec nic. Matka pilotky z Vitany Byšice byla lvice Elza. Němka z Brna vysílala rádiem nadávky do mozku dalšího pacienta, Otu Pavla ke žhářství ponoukal ďábel.

Mladého Babiše unesl na Krym Protopopov.

Možná ano, možná ne.

Myslím, že na základě zveřejnění vymámené výpovědi zaskočeného a zmanipulovaného nemocného člověka destabilizovat společnost, je podle mne nejen morální hyenizmus, ale i buď lehkomyslné, nebo úmyslné ohrožení bezpečnosti státu.

Pokud Slonková a Kubík zjistili v rozhovoru s Babišem jr. nějaké podezřelé indicie, měli brát v potaz okolnosti a osobnost zpovídaného a velmi pečlivě ověřit jeho věrohodnost, což v tomto případě může být velmi těžké, nebo její vyvrácení naopak velmi lehké.

Ale myslím, že o pravdu zde ani tak nejde.

Jirka B.