Kovide, kovide, kdo po tobě ide?

20.07.2020 09:27

Kovide, kovide, kdo po tobě ide?

Takže je tu opět týdenní kovidoreport. Jak jsem předpokládal a uvedl, v současnosti počet nově prokázaných nákaz kolísá tak nějak okolo něco přes stovku v průměru denně. Konkrétně v týdnu od 13.7. Do 19.7. byl průměrný denní počet 110,14 případů, , což je sice méně, než průměrný počet denních individuelních návštěv mého blogu, který byl 232,28, ale oproti minulému týdnu se počet nově prokázaných infekcí zvýšil o 16 denně. Současně počet akutně probíhajících infekcí u nás dosáhl nejvyšší úrovně za dobu kovidové epizody, a to něco přes 4800 aktivních případů.

Co z toho vyplývá? Asi být připraven. Ve světě pandemie stále sílí, virus mutuje do virulentnějších forem, takže se ujišťovat, že to máme za sebou, je projev naivity, nebo mlžící záměr. Virus tu bude s námi, budeme se muset naučit s ním a vedle něho žít, bude to vyžadovat určitá trvalá, či opakující se omezení, která budeme muset přijmout a smířit se s nimi. Relatině dobrá situace u nás je důsledkem právě těch včas nasazených omezujících karantenních opatření a jejich rozvolnění přineslo signifikantní nárůst nákaz. To by mělo být pro inteligentní veřejnost přesvědčivým důkazem. Stále si myslím, že „Není čas na hrdinské činy!“ a ještě dlouho, pokud ne napořád, nebude.

A osobně si myslím, že ona opatření nemohou spočívat jen v „nošení roušek“, ale v celkové změně životního stylu. V ústupu od globalizace k lokalizaci, ve snižování počtu sociálních kontaktů, zvláště těch povrchních, v klidnějším, rozumnějším, uzavřenějším způsobu života ve větším souladu s Matkou Přírodou.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Kovide, kovide, kdo po tobě ide?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek