Koronareport 151. týdne kovidové epizody

09.01.2023 15:46

Koronareport 151. týdne kovidové epizody

Myslím, že kovidová epidemie již není tím kruciálním zdravotním problémem české společnosti, neboť kovidová epidemie v současnosti vykazuje celkem nízký výskyt nových nákaz a do popředí se dostává epidemie chřipky a sezonních respiračních viróz. V minulém 151. týdnu kovidové epidemie sice došlo k akceleraci, ale ta není nijak výrazná a spíše než akcelerace by se dala situace nazvat stagnací.

Takže statistika 151. týdne kovidové epidemie: V minulém 151. týdnu kovidové epizody bylo prokázáno 2854 nových případů infekce Covid – 19, denně průměrně 407,72 prokázaných infekcí, což je změna na 107,01 % stavu předcházejícího 150. týdne, kdy byl počet nově prokázaných případů 2667. Hodnota reprodukčního čísla R měla v minulém týdnu hodnotu R= 1,1. Epidemie v minulém 151. týdnu po třech týdnech mírně akcelerovala, či spíše stagnovala..

Celkový počet nově prokázaných infekcí od začátku epidemie je 4 582 978 případů. Počet zemřelých v minulém 151. týdnu je uváděn v počtu 65. V souvislosti s infekcí kovidem zemřelo od počátku pandemie 42 205 jedinců. Smrtnost dlouhodobě mírně stoupá a je mírně pod 1% (0.92)

(Poznámka: počet týdnních úmrtí je přibližný, může být průběžně měněn a upřesňován. Validnější je celkově uváděný počet.). Tolik tedy statistika 151. týdne kovidové epidemie.

Celkem to vypadá, že vzhledem k obratu vývoje kovidové mepidemie se jeví situace pro české zdravotnictví jako zvládnutelná, poněkud kritičtější se zdá situace s řešením epidemie chřipky a sezonních respiračních viróz. Docela znepokojující je situace s běžnými potřebnými léčivy, u kterých jsou v současnosti výpadky, avizované i do budoucna. Vláda se sice chlubí občasným zajištěním nárazovými dodávkami, včetně „antibiotik z USA“, ale to není žádné vládní + a situaci je nutno hodnotit tak, že současná vláda není schopna v důsledku své diletantské práce a nesmyslné politiky průběžně udržovat klidnou a stabilní farmaceutickou situaci našeho zdravotnictví. Dlouhodobě prováděná likvidace českého (československého) farmaceutického průmyslu a řešení spoléháním se na dovoz ze zahraničí, kdy s standardními dodavateli česká vláda nesmyslně a záměrně vstupuje do politických konfliktů , a také preference pokrývání potřeb zahraničních subjektů před zajišťováním zájmů vlastního státu zcela destabilizovalo lékovou situaci v důležitých segmentech potřebných léčiv v České republice v míře historicky nebývalé. A taková situace na poli zdravotnictví, včetně kolapsu zajištění základní sítě zdravotnických služeb je jen jedním z dopadů diletantského počínání této vlády. Stejná destabilizace je patrná v oblasti energetiky, v zásobování a růstu cen potravin atd. atd. Proto apeluji na čtenáře k zamyšlení se nad dopady vládnutí současného politického slepence pětikoalice a na občanskou snahu zabránit absolutní usurpaci moci, kterou by bylo vítězství některého z kandidátů tohoto účelového politického slepence v prezidentských volbách. Osobně vidím jedinou reálnou možnost určité zábrany, či alespoň brzdy absolutní usurpace moci pětikoalicí vítězstvím A. Babiše v prezidentských volbách. Přemýšlejte o situaci. Právě Váš hlas může být rozhodujícím hlasem zachování naděje na budoucnost.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Koronareport 151. týdne kovidové epizody

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek