Koronareport 146. týdne kovidové epizody

05.12.2022 16:00

Koronareport 146. týdne kovidové epizody

Na přelomu předminulého a minulého týdne provedlo ministerstvo zdravotnictví změnu formátu publikace údajů o epidemii kovidu. Podle mého se novým formátem pro mne zkomplikovalo získávání těchto údajů a navíc najednou neseděla proti sobě čísla uváděná ve starém a novém formátu. Proto v dnešním koronareportu nebudu porovnávat mezitýdenní změny v absolutních číslech, ale pro toto přechodné období uvedu jen trendy vývoje a stávající nově uvedené hodnoty.

Takže statistika 146. týdne kovidové epidemie: V minulém 146. týdnu kovidové epizody bylo prokázáno 5663 nových případů infekce Covid – 19, denně průměrně 809 prokázaných infekcí, což je změna na 124,3% stavu předcházejícího 145. týdne, kdy byl v novém formátu uvedený počet nově prokázaných případů 4 555. Hodnota reprodukčního čísla R má v minulém týdnu hodnotu R= 1,24. Epidemie v minulém 146. týdnu tedy nadále druhý týden po sobě akcelerovala.

Smrtnost v souvislosti s kovidem podle nobvě uvedených údajů klesla pod 1% na 0,92% z prokázaných infekcí. Počet zemřelých v minulém 146. týdnu je podle nového formátu 26. Celkový počet nově prokázaných infekcí od začátku epidemie je podle nově uváděných údajů 4 561475 případů. V souvislosti s infekcí kovidem zemřelo od počátku pandemie 41 904 jedinců. Tolik tedy statistika 146. týdne kovidové epidemie dle údajů upravených dle nového formátu portálu MZCR.

Doporučení pro následující čas je vzít na vědomí, že jsme na začátku nové epidemické vlny kovidové epidemie. Chraňte se svépomocí, dodržujte zvýšená hygienická a protiepidemická opatření dle vlastního uvážení.Buďte obezřetní a ohleduplní. Nespoléhejte na případnou pomoc ústředních orgánů, neboť dle mého názoru tyto orgány rezignovaly na nějaký účinný systém řízení nejen protiepidemické ochrany společnosti a k epidemii se staví postojem mrtvého brouka.

Co se očkování týká, je smutné, že kompetentní orgány a jedinci nejsou schopni přijmout jednoznačné stanovisko přijatelné společností a vydávají z různých parciálních skupin mnohdy protichůdná prohlášení a doporučení, která jsou motivována vědeckou, společenskou, politickou a ekonomickou rivalitou. Tento postoj je velkým selháním vědecké komunity oboru a je hanebný vůči veřejnosti a společnosti.

Takže vezměte na vědomí, že nejbližší pomocná ruka je na konci vaší vlastní paže a každý plavte, jak dokážete. A to nejen v oblasti kovidu.

Ze týden budeme moudřejší.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Koronareport 146. týdne kovidové epizody

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek