Komunisté svojí volbou odsoudili sebe i celou naší etablovanou politickou scénu k pomalému tlení

15.05.2016 17:53

Komunisté odsoudili sebe i celou naší etablovanou politickou scénu k pomalému tlení

Včera večer mi zvonil telefon a jeden spolužák ze základky mi volal, zdalipak vím, že „ten ..... Pepík Skálů kandidoval na předsedu komunistů a prohrál“. Samozřejmě, že jsem to věděl. Ale ten telefonát byl důkazem toho, že si ještě někteří pamatují, že jsme s tímto Josefem Skálou byli osm let spolužáci, asi pět let velmi dobří kamarádi z jedné lavice a posléze největší soci, jejichž vzájemná nenávist byla příslovečná.

Nechám ale osobních animozit a zaměřím se na dopad těchto voleb na naší politickou scénu.

Byli dva kandidáti, Filip a Skála.

Filip je politický gážista, vede komunistickou partaj a to ho živí, někdo kope za Spartu, někdo za Slávii, někdo řídí komunisty, někdo ODS, může být smrádek, ale hlavně, že je klídek, nic moc se neděje a postavení u koryt je dané a jisté.

Skála je marxisticko-leninský revolucionář, který bere třídní boj komunistů a představu, že zástava jejich na světě po šťastném boji vykvete, byť by soudruzi námořníci přiložili pušky k líci, zcela vážně. Pokud by on vyhrál, bylo by jisté, že by aktivizoval komunisty k bojovým akcím typu „my nejsme ničím, buďme vším“.. Myslím si, že s jeho znalostmi, zkušenostmi, dovednostmi a (všeho)schopnostmi by dokázal udělat z KSČM opravdu „revoluční“ stranu. Je otázkou, kam by to vedlo.

V podstatě jsou dvě cesty. Buď by se komunisté stali opět „vůdčí silou společnosti“ a jeho zvolení by byl začátek cesty k novému Únoru, tedy pokud by ostatní politické strany zůstaly trčet ve své současné pohodlné politikářské letargii, nebo by vyvádění komunistů pod Skálovým vedením vyburcovalo naši společnost včetně politických stran, aby s komunisty jednou provždy zkoncovaly.

Vyhrál Filip.

A já fakt nevím, zda to bylo dobře. Zda pomalu „evolučně tlít“, či zda to rozetnout „(kontra)revolučně“.

Jirka B.

Diskusní téma: Komunisté svojí volbou odsoudili sebe i celou naší etablovanou politickou scénu k pomalému tlení

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek