Kdyby chtěl Pán Bůh, aby lidé létali, nadělil by jim křídla

06.08.2020 09:46

Kdyby chtěl Pán Bůh, aby lidé létali, nadělil by jim křídla

Epidemilog Maďar uvedl, že Češi si žijí nad poměry a že na blahobyt není nárok. A sklidil bouři nevole. Ať nefilosofuje, nepsychologuje a nesociologuje, ale epidemiologuje. Hlavně od politiků.

Ne vždy s epidemiologem Maďarem souhlasím, ale v tomto ano. A zobecnil bych jeho slova tak, že vyspělá část lidstva si žije nad poměry a vymiňuje si a uplatňuje právo na to, mít se dobře. A že to s pandemií koronaviru Covid – 19 souvisí.

Myslím, že kritizující politici a ostatní vůbec neví o čem je řeč a vidí jen k prvnímu rohu. A to jsme, bohužel, v jejich rukách.

Vyspelá část lidstva žije způsobem života, který jde proti zásadám Systámu, Univerza, Pána Boha, nazvěte si to, jak chcete. Prostě se tato společnost snaží v soukolí kolotu Vesmíru zpupně točit v protisměru. A to nelze. Buď se začneme točit tak, aby naše společnost byla v souladu, nebo budeme vyeliminováni.

Že to je nesrozumitelné? Tak srozumitelný příklad:

Aby se lidstvo udrželo v Systému, jedním ze základních potřeb je „zachování rodu“. K tomu slouží rozmnožování. K rozmnožování slouží pohlavní akt řízený pohlavním pudem. Aby byl pohlavní akt vyhledáván, je podněcován i libými pocity při jeho provádění. Tak je to dáno fylogeneticky i ontogeneticky.

V určité fázi společenskoekonomického vývoje lidstva se stala péče o potomstvo zatěžující záležitostí a vyspělá společnost začala hledat cestu, jak oddělit preferovanou rozkoš od zatěžující reprodukce. A protože úroveň poznání v oněch „zlatých šedesátých“ byla již na úrovni, která to umožnila, začala vyspělá společnost využívat k potlačení reprodukce chemické antikoncepce a v bezbřehé míře krýt eventuelní selhání antikoncepce mechanickým ukončením těhotenství (reprodukce) umělým potratem.

A ejhle, lidstvo mohlo řídit uměle svoji reprodukci. A k čemu to vedlo a vede? Vyspělá část lidstva si vydobyla svými vědeckotechnickými, ekonomickými a společenskými možnostmi právo na rozkoš bez rizika, právo bez povinnosti. Ale zároveň tím porušila základní smysl pohlavního aktu a povýšila onu doplňkovou rozkoš nad hlavní účel, tedy reprodukci.

A jaký je důsledek? Ta vyspělá část lidstva ztratila základní pud, nereprodukuje se dostatečně a vymírá! To, co v prvním plánu přineslo „svobodu“ (svobodu nezávazného souložení) v druhém plánu přineslo fatální zhoubu (vymírání).

Toto je jen flagrantní příklad, pochopitelný snad pro každého. A takových nesmyslných způsobů sebedestruktivního počínání lidstva je mnoho. Drancování přírody ve prospěch falešných pozlátek, výroba pro výrobu, zbrojení, nesmyslné cestování pro cestování,vymiňování si nesmyslných „svobod“ typu svobody „dotýkat se i drátů na zem spadlých“, preference nejrůznějších deviací, rozbíjení sociálních vazeb. To vše a mnohé další je to „žití nad poměry“ a „vymáhání si práva na blahobyt“.

To je to točení se onoho kolečka v protisměru systému, které páchá lidstvo, nebo alespoň ta jeho „vyspělá“ část. Tím se lidstvo pomalu (a už ne tak pomalu) a jistě likviduje.

I pandemie Covidu – 19 je důsledkem žití si nad poměry. Kdybychom žili přirozeněji v soudržném přiměřeném lokálním společenství a globálně nelétali z plezíru přes kontinenty, ta infekce by sice někde lokálně potrápila omezené společenství, ale nesložila by na kolena lidstvo jako celek.

Tato pandemie není první, ani poslední “egyptská“ rána a infekční pandemie není jediná hrozba. Přijdou další, rozmanitější a horší. A nezměníme-li zásadně své chování, jdoucí proti Univerzu, pak se ze Systému sami svojí zpupností vyeliminujeme. A nebude to už tak dlouho trvat.Ti mladší z nás, předpokládám, že už dnešní třicátníci, to zažijí.

A pokud to někdo nedokáže, či nechce pochopit, pak ..???

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Kdyby chtěl Pán Bůh, aby lidé létali, nadělil by jim křídla

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek