Je současná strana ODS partou dementů vedená salonním blbem?

05.04.2020 12:54

Je současná strana ODS partou dementů vedená salonním blbem?

Vysvětlivky:

Dement je mentálně zaostalý člověk, hlupák

Salonní blb je mírně slabomyslný člověk s poruchou osobnosti, který čte v novinách nebo sleduje v televizi politiku, módní rubriky apod., což papouškuje ve společnosti (bez vlastního porozumění tomu, co reprodukuje), čímž budí dojem vzdělaného a inteligentního.

 

Každá partie má svoji úroveň a reprezentuje ji většinou ten nejreprezentativnější z nich. Někdy je kriteriem reprezentativnosti největší pinďour, jak je známo z klukovské literární knoflíkové války, někdy ten, co má největší brejle, jinde ten nejschopnější.

Ale vraťme se k tomu, co mne vedlo k úvaze uvedené v titulku. Na TV Prima prohlásil předseda ODS Petr Fiala v kritice vládních opatření, že „ To, že se v Česku zvládá udržovat pandemii v nějaké rozumné míře, za to je potřeba poděkovat občanům. To, že to takto zvládáme, je zásluha lidí, kteří se chovají zodpovědně.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/diskuzni-porad-partie-ministr-vnitra-hamacek-ods-petr-fiala-ivan-bartos-pirati-koronavirus-nouzovy-s.A200405_080433_domaci_lre
Samozřejmě, že zásluhu na utěšeném stavu průběhu pandemie mají  občné, ale tím, že dodržují opatření, které připravila a nařídila vláda a kompetentní orgány.
Nebo si snad ten pan Fiala myslí, že občané sami od sebe zrušili diváctvo a z vlastní vůle nepřijeli fandit na světovém poháru v biatlonu v Novém Městě, že občan Novák mýrniksdýrnyks zavřel hranice, že tetka Mejzlíková vyhlásila karanténu na celém území Česka, že žáci Pažout a Horáček zrušili školní výuku, já otevřel testovací stanici na koronavirus a otec Kondelík zavřel hospody?
A takový nesmysl přesně odpovídá výroku předsedy ODS, tedy taková je prezentace celé ODS.
A tak se znovu ptám: Je současná ODS partou dementů vedená salonním blbem?
Nebo se celá impotentní ODS zmůže jen na kritiku bez jakékoli smysluplnosti ze zášti a ze snahy kamuflovat svoji neschopnost cokoli užitečného nabídnout společnosti?
Dávno už ODS nevolím, ale dovolím si voliče ODS vyzvat, aby se nad logikou šéfa strany a těch, kteří ho do svého čela zvolili, zamysleli a při příštích volbách si rozmysleli, komu odevzdávají svůj hlas, potažmo svůj osud.
Promiňte, že otravuji v neděli druhým článkem, ale ta politická ubohost a křivost ODS prezentovaná jejich předsedou mne fakt nadzvedla.
Zdraví a přeje zdraví
Jirka B.

 

 

Diskusní téma: Je současná strana ODS partou dementů vedená salonním blbem?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek