Je po olympiádě

28.02.2018 19:55

Je po olympiádě

A tak je možno znovu obnovit pozastavené členství Ruska v Mezinárodním olympijském výboru. V podstatě se neprokázala státní organizace dopingu ruských sportovců, takže pozastavení členství Ruska v MOV byla umělá záminka, jak diskreditovat Rusko a zabránit jejich sportovcům v účasti na olympiádě a reprezentaci jejich vlasti. Diskreditace Ruska nevyšla, spíše jako bumerang dopadla na hlavy MOV a mezinárodní protiruské koalice. A teď už zase Rusko může zpět do MOV, aby přineslo výboru finance na příspěvcích. Fakt takovéto počínání MOV smrdí.

Vždycky jsem si myslel, že astma je nemoc, která komplikuje sportovní vyžití a snižuje možnost sportovní výkonnosti. A ejhle, většina medailistů ve sportech, kde je potřeba vysoké spotřeby kyslíku,, jsou astmatici. Například norští lyžaři získali na olympijských hrách od roku 1992 celkem 61 olympijských medailí a z toho 44 jich získali astmatici. Údajně jim protiastmatický preparát salbutamol, který zvyšuje vitální kapacitu plic a zásobování organizmu kyslíkem, umožňuje sportovat. Ale v podstatě je to tolerovaný způsob dopingu, který umožňuje zdravým jedincům simulujícím astma uměle navýšit výkon. Letos si například přivezli Norové na olympiádu 6000 dávek tohoto preparátu. Jsou-li nemocní a mají-li určité úlevy či výhody, nechť závodí na paraolympiádách. Týká se to i mnohanásobné mistryně světa, vítězky z několika olympiád a světového poháru Bjorgenové, dalších Norů i dalších sportovců, včetně našich. Vždyť doping, ať jinak zván, smrdí stejně. Tak proč se dupe po Rusech a Norům, či jiným je takovéto „posilování organizmu“ dovoleno.

A nyní další téma dnešního“Pelé mele“. Na Slovensku byl zavražděn novinář a jeho přítelkyně. Údajně proto, že pátral po propojení italské mafie s vysokými slovenskými politiky v komplotu, který umožňoval machinace, jak jinak, s dotacemi na energii. Pokud byla vražda provedena z důvodu zastrašení a zametení stop, je to otřesný útok na svobodu slova. Doufejme, že vše bude rozkryto a potrestáno a nestane se z toho precedens, jak umlčovat pravdu.

Co mne zaráží, je to, že hned v neděli, kdy byla objevena mrtvá těla, už kdekdo věděl, oč tu běží, hned se poukazovalo na pachatele a naznačovala nejrůznější spojení a hned se čin politicky zneužíval. Takovéto reakce chtě nechtě vyvolávají základní kriminalisticko-právnickou otázku, komu je takovéto počínání ku prospěchu.

A další téma je neutuchající kauza Lety. Protože mne tato záležitost zajímá již od mého dětství a ledacos o ní vím, sleduji tuto kauzu z různých směrů. Zatím jsem zjistil, že veškeré informace všech stran pocházejí z několika málo publikovaných původních zdrojů a jsou všemi stranami účelově vybírány tak, aby potvrzovaly tu to, tu ono potřebné vyznění.

Myslím, že je potřeba využívat opravdu relevantní podklady, ty analyzovat a syntetizovat a tak se dobírat pravdy.

Takové podklady jsou například v archivu v Třeboni. Z nich se dá například zjistit, že v táboře bylo v evidenci 30 pistolí se 450 náboji a po vypuknutí epidemie ještě 5 pušek a není nikde povinný zápis o použití střelné zbraně, což popírá svědectví o střelbě a popravách střelnou zbraní v případě útěků tak, jak naznačují výpovědi svědků uvedené např. v Polanského knize o táboře v Letech. Stejně tak v evidenci tábora nebyla žádná plynová komora, jak je uvedeno tamtéž, nýbrž svědci plynovou komorou nazývají odvšivovací zařízení. V táboře bylo také evidováno 20 poutacích a 20 spojovacích řetízků, takže tam nebyly žádné řetězy s okovy, do kterých by byli zde internovaní lidé „zakováváni“, jak je svědky popisováno tamtéž. O ostraze a „neprodišnosti“ oplocení tábora se dá cosi odvodit z toho, že za 10 měsíců existence cikánského tábora bylo evidováno přes 100 útěků z nichž byla asi třetina úspěšných. A to, že internovaní byli podle evokovaných svědectví v táboře mučeni a popravováni elektrickým proudem, je vyloučeno tím, že v táboře po celou dobu jeho existence nebyl zaveden elektrický proud.

Ano, tábor v Letech existoval, podmínky v něm byli pro internované české Cikány takové, které odpovídali represivnímu zařízení v podmínkách třetího roku II.světové války, na epidemii a nemoci tam zemřelo skoro 400 lidí, ale nebyl to cílený záměr a účel české správy tohoto tábora. Tento tábor nebyl zřízen a internace českých Cikánů nebyl akt z vůle českých orgánů, ale z nařízení nacistického Německa a genocida 90% českých Cikánů byla důsledkem německé rasové politiky a německých rasových zákonů. Tam je nutno směrovat poukazování na vinu a odtamtud by měl přijít akt pokání a eventuelního odškodnění.

Češi nevraždili v průběhu II.světové války české Cikány a snaha implantovat jim pocit viny je  podlý a urážející záměr kýmsi zneužívající Němci způsobenou tragedii českých Cikánů.

A to je dnešní „Pelé mele celé“.

Jirka B.

Diskusní téma: Je po olympiádě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek