Jak možno věřit

05.11.2015 10:17

„Jak možno věřit, že bych já prodal svoji Mařenku !?“ pěje Jeník v opeře Prodaná nevěsta. A já se ptám, jak možno věřit médiím a jiným zdrojům, když žvaní, co potřebují a každou chvíli jinak, a to mnohdy zcela ověřitelné a vyvratitelné lži?!

Vezmeme si například informace o havárii ruského Airbusu A 321 nad Sinaí.

První zprávy o havárii jsem zaslechl v sobotu 31.10. ráno a zároveň byla jako příčina havárie uvedena technická závada. A to tak rychle, že informace byla odvysílána možná dříve, než poslední trosky trupu dopadly na zem. Divné na té zprávě v té době bylo, že se dosud nevědělo, kde se nacházejí trosky trupu, aby se z nich daly učinit nějaké závěry.

Později byla technická závada specifikována jako porucha radiového spojení.

To bylo záhy dementováno a technická závada byla přediagnostikována na poruchu motoru. Prý to říkala manželka jednoho z pilotů.

Pak se k zničení letadla přihlásil ISIL, ale byl odmítnut, že prý na to nemá prostředky.

Jako příčina byla určena porucha motoru. Prý špatná údržba.

Údržba byla v pořádku, tak bylo obviněno špatné ruské palivo. To se také nepotvrdilo, palivo bylo kvalitní..

Tak byl problém „nalezen“ v upadlém ocase, neboť měl před desítkou let ocas letounu kolizi s ranvejí.

To se ukázalo nepravděpodobné a za příčinu byl stanoven výbuch na palubě. A jedny zdroje uváděly zaručeně bombu a druhé zdroje výbuch motoru.

Výbuch bomby byl autorizován sebevražednému atentátníkovi, později bylo připuštěno, že se mohla bomba dostat do letadla za pomoci islamistům spřízněného personálu letiště. (Ostatně, na tuto příčinu bych sázel.)

Další zpráva ovšem bombu vyloučila a označila za příčinu výbuch motoru, dokumentovaný americkou špionážní družicí. Mimochodem, kde ta družice byla, když nad Ukrajinou padalo malajsijské letadlo, že nic neviděla?

Jistě zajímavou příčinu pádu ruského letadla přinesl jeden ukrajinský televizní kanál, který má jasno, že příčinou pádu „ruského dobytčáku“ byl ruský dobytek na palubě, který se ožralý srotil v uličkách a blil, takže se nelze ničemu divit a ruský dobytek si nic jiného, než smrt nezaslouží.

Dnes už je na forhontě zase výbuch bomby na palubě.

Je pět dní po havárii a postupně se vystřídalo asi deset zaručených příčin, které jsou podloženy zaručenými zdroji, jakými jsou informátoři v širokém portfoliu od manželky pilota, přes renomované agentury a ministerstva světových velmocí, až po jistě „věrohodné“ nevládní agentury.

Kdo by nevěřil například velmi často našimi medii citované nevládní organizace SOHR, neboli Syrské observatoři lidských práv. No, nevěřím jí třeba já. Celá tato „organizace“ je jeden člověk ve dvoupokojovém bytě v Coventry, ze Sýrie uprchlý syrský sunnitský muslim provozující kromě SOHR ve svém bytě ještě sekáč s hadry, který vydává emailem údajně „zaručené zprávy“ získané prý od svých kámošů ze Sýrie. Jelikož jsou tendenčně protiassadovské, přejímají je a rozšiřují je masivně západní (a na nich závislá naše) poplatná media. Vždyť SOHR neboli Syrian Observatory of Human Rights či Syrská observatoř lidských práv zní daleko důvěryhodněji, než kdyby Reuters, CNN, BBC či Voice of America napsala, že zprávu o bombardování nemocnice ruskými letadly převzala od bývalého kriminálníka Rami Abdulrahmana, který ji odeslal ze svého kamrlíku za skladem použitého textilu kdesi na periferii britské Coventry.

Takže budeme-li transponovat  úvodní dušování Jeníka Míchy, že není možno věřit, že by prodal svoji Mařenku, tak pokud to bude publikováno mediálně, je skoro jisté, že už ji Jeník prodal, a to pravděpodobně  několikrát.

Ostatně je k povšimnutí, že zápletka tohoto národního kulturního pokladu zpracovává a za vzor dává podvodné jednání Jana Míchy, který za pomoci Marie Krušinové lstivě okrádá jejího otce sedláka Krušinu (znáte někdo jeho křestní jméno?) nejen o dceru, ale i o peníze. A publikum jim přeje a tleská. Proč bychom se netěšili, že?

Takoví jsme byli a jsme. Je fakt na čase být alespoň trochu  jiní.

Jirka B.

 

SEO

 

Diskusní téma: Jak možno věřit

Zajímavá teorie

Jirka B. | 05.11.2015

Viděl jsem kdysi na vlastní oči takovýto prolet a výbuch bolidu a jeho výbuch nad severní Moravou. Nakonec jeho část tam někde našli. Byl to rachot a celoživotní zážitek. Ale trefa meteoritu do letada, to by muselo být opravdu "superbingo". Jak ten průlet toho roje koreluje či nekoreluje časově s dobou havárie?

Re: Zajímavá teorie

Karel | 06.11.2015

Docela koreluje - po rozpadu komety se po její dráze rozptýlí meteority. Země pak kříží tuto dráhu každý rok. Mimochodem meteorit Čeljabinsk je také zbytek komety a jeho pád byl před rokem.
A ještě něco - je možná i srážka s padající troskou družice nebo rakety. Bylo by asi dobré, kdyby alespoň tohle kosmické agentury bezpečně vyloučily.
Vím, že tyhle možnosti jsou jen okrajové, ale i tak by se měly při vyšetřování brát v úvahu. Je totiž jen otázkou času, kdy k takové srážce dojde.

Re: Re: Zajímavá teorie

Jirka B. | 08.11.2015

Jsem docela pilným a pozorným divákem seriálu Letecké katastrofy, nabyl jsem tedy dojem, že jsou celkem pečlivě vyšetřované a mnohdy(většinou) vyšetřování odhalí i skryté příčiny havárií. Tedy kromě té havárie nad Ukrajinou v létě 2014. To spadalo teritoriálně pod vyšetřování Moskvy, ale proti všem pravidlům si vyšetřování usurpovaly jiné složky a jiné státy, než by měli podle práva. Už to o něčem vypovídá. No třeba orgány vyšetřující havárii na Sinai berou v potaz i kolizi s kosmickými tělesy, ať přirozenými, tak umělými. Já osobně se kloním od doby, kdy jsem se zprávu doslechl , k teorii bomby propašované na palubu na letišti buď personálem, nebo nějakým vetřelcem z řad militantního islámu.

Ještě jedna teorie

Karel | 05.11.2015

Kolem Země prolétl meteorit, vlastně zbytek komety. Pravděpodobně k němu patří i bolid, viditelný i u nás a intenzivní meteoritický déšť. Srážka s letadlem by odpovídala docela slušně tomu, co víme - rozlomení letadla, okamžitá dekomprese, požár. Jenom je pravděpodobnost srážky dost mizivá.

Přidat nový příspěvek