Informační válka musí používat důvěryhodné lži

22.10.2015 08:17

V našich mediích se dnes objevila zpráva, že:
„Ze Sýrie do Sevastopolu byla přepravena těla 26 zemřelých vojáků z 810. oddílu brigády námořní pěchoty Pobřežních vojsk Černomořské flotily,“ uvedla Hlavní správa rozvědky ukrajinského ministerstva obrany.
Rusko zprávu nepotvrdilo.
    Ukrajinská rozvědka neuvedla příčinu úmrtí vojáků a nezmínila ani, jak byla těla přepravena. ,
Podle tajné služby nedokázalo ruské velení zabezpečit sanitaci a adekvátní hygienické podmínky pro vojáky v Sýrii, a tak se mezi nimi objevují případy hromadných nákaz infekčními chorobami.".
    Jaký si ze zprávy udělat závěr? Vyberte si sami:
1. Ruská armáda je jakási  Brancaleonova soldateska, která vyrazí na misi do Sýrie s neoočkovanými vojáky a bez řádného materiálního zabezpečení, takže se ruští vojáci potloukají po syrském venkově, pijí vodu ze zavlažovacích kanálů a živí se zbytky shnilé zeleniny z hnojišť arabských dvorků.

.2. V Sýrii zuří jakési neznámé velmi virulentní infekce, které se snadno přenáší i do uzavřených prostor ruské základny a usmrcuje jejich posádky.. Pak je ovšem ku zděšené zjištění, že tuto infekci s sebou roznáší po Evropě statisícová záplava syrských běženců a že proti tomu nic nečiní naše hygienicko- epidemiologická služba.
3. .Zpráva je nepříliš důvěryhodná  zbraň ukrajinské protiruské propagandistické války, takzvané přání, které je otcem myšlenky.

Myslím, že informační válku a propagandu používá kdekterá instituce a strana, armády nevyjímaje. Aby ale byla účinná, musí nepohrdat inteligencí pléna a být alespoň částečně důvěryhodná. Myslím, že speciálně česká veřejnost je z dob informačního monopolu Rudého Práva dost vycvičená třídit lež od pravdy a hledat démanty v popelu.
Jinak jsou ty propagandistické ataky tak směšné, jako vyprávění socialistického majora Jaryna Š., který nám medikům vyprávěl o hrdinství a oběti jedné ukrajinské soudružky partyzánky, která se v době II. světové války schválně nechala nakazit syfilis a navazovala pohlavní styky s německými vojáky s takovou intenzitou, že, jak zdůrazňoval s.mjr. Jaryn Š,, " celé divize Němců musely být odsunuty do týlu k léčení této pohlavní nákazy.".

Jirka B.

Diskusní téma: Informační válka musí používat důvěryhodné lži

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek