Good Luck, Mr.Gorski!

21.07.2020 09:27

Good Luck, Mr.Gorski!

Dnešní „Pelé mele“ začnu připomenutím výročí přistání mise Apollo 11 na Měsíci dne 20.7.1969. Takže „Good luck, Mr.Gorski!“. Mnozí vědí, proč právě touto větou, neznalí nechť zapátrají.

Před několika dny zemřel bývalý vůdce KSČ z dob normalizace Milouš Jakeš. To, že nám i po více, než třiceti letech téma komunistické minulosti naší země je pádnou výmluvou našich neúspěchů, je důkazem naší neschopnosti. Třicet let je dost dlouhá doba, aby se společnost mohla dostat na zcela jinou úroveň. Že se tak nestalo, to už není vina komunistů, ale nás, že jsme nedokázali postavit vizi a naplnit ji.

A pokud má ještě někdo potřebu hodnotit Milouše Jakeše ať pozitivním, či negativním způsobem, pak by to mělo být jen v rámci nějaké historiografie.

Všelijaké výkřiky „komunistobijců“ a „křepčení na hrobě“ typu „Shnij v pekle, Jakeši!“ je poněkud ubohé předstírání rozhořčení a pseudohrdinství. Ti, kteří tu dobu nezažili, nemají puvoár ji objektivně hodnotit, a těm, kteří ji zažili, bych chtěl připomenout, že 99.7% z nich odevzdávalo ve volbách svůj hlas tomuto režimu. Tenkrát měli projevit statečnost!

Z podobného ranku je i epizodka, kdy stánkař v Třeboni odmítl obsloužit premiera Babiše s tím, že „Andreje nenávidí“. Takové názorové střety se v demokratické společnosti řeší třeba ve volbách, ne u „tureckého medu“. Zvláště, když ten „hrdinský upocenec“ se posléze posral strachy, když si pro objednáívku poslal Babiš zcela rozumně muže z ochranky a zboží do té doby rezolutní trhovec mu požadované prodal.

Podle zprávy francouzské senátní komise je Francie infiltrována radikálním islámem a hrozí nebezpečí rozpadu Francie. Po letech tiché přípravy této situace se nelze divit, neboť to, že tento stav nastane, muselo být jasné každému, kdo má v hlavě mozek. A na řadě budou další státy.

Po Stuttgartu se noční bitky mezi „slavící omladinou" a policií přenesly i do Frankfurtu nad Mohanem. Jak „korektně“ řekl tamní policejní šéf, většina výtržníků a násilníků měla „migrační pozadí“.

Boj za rasovou rovnost v USA se zvrhnul v nekontrolovatelné násilí „protirasistických bojovníků“ nejen vůči všem nečernošským rasám, ale i uvnitř černošské komunity, to vše nejen se škodami na majetku, ale i se ztrátami na životech, a to včetně zcela náhodných obětí i dětského věku.

Chraňme si své ostrůvky pozitivní deviace.

A to je dnešní „Pelé mele“ celé.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Good Luck, Mr.Gorski!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek