Excentr

28.04.2020 14:19

Excentr

Excentr, výstředník, vačka je zařízení, které převádí kruhový pohyb v pohyb posuvný.

Mám pocit, že se lidstvo, alespoň ta jeho údajně vyspělá část, chová v systému Univerza (Přírody, Vesmíru, Všehomíra, Božího řádu, račte si vybrat) jako otřesy vyvolávající excentr, místo toho, aby se točilo poslušně jako kolečko soustavy. A to vyvolává reakci celého systému, snažícího se autoregulací problému tyto otřesy opravit a nepůjde-li rušivý děj napravit, pak tedy lidstvo jako rušivý element eliminovat.

Není to nějakým moudrým rozhodnutím systému, je to výsledek působení přírodních zákonů. Prostě voda přirozeně do kopce nepoteče.

To, že nekonáme v souladu s přírodou, je evidentní. Člověku není dáno běžně jíst v lednu jahody, masově lézt na Mont Everest, dožívat se sta let.

A tak jahody dovezené přes půl světa ničí životní prostředí a stejně nemají chuť jahod, cesta na vrchol Mt.Everestu je umožněna nepřiměřenou technickou podporou a je lemována stovkami mrtvých a tunami odpadků v místech, kam by se většina „alpinistů“ přirozeně nedostala, stoletá délka života je dosažena převážně za podpory medikamentů a zdravotních pomůcek a většinou jde jen o dožívání bez patřičné kvality života v osmém, devátém a desátém deceniu.

K čemu nám jsou enormně drahé projekty dobývání vesmíru, když máme dost nevyřešených projektů na Zemi, na něž už nezbývají finance?
Proč sociální sítě neslouží např. k omezení zbytečné kongresové turistiky, ale spíše slouží k rozvracení normálních mezilidských vztahů, kdy má kde kdo stovky „přátel“, z nichž ovšem 90% nikdy neviděl z očí do očí?

Je normální, když většina „dospělých“ čtyřicátníků několik hodin denně ubíjí čas počítačovou střelbou do virtuálních tanků jiných čtyřicátníků?

Proč pseudovysoké školy produkují zbytečná kvanta absolventů oborů, u kterých je předem jasné, že jsou prakticky nevyužitekné, zatímco chybí odborníci na řešení reálných problémů společnosti?

Kdo bude ošetřovat nemocné v Moldávii,když moldavský zdravotnický personál jde pracovat na Uktrajinu, protože ukrajinský zdravotnický personál jde pracovat na Slovensko, protože slovenský zdravotnický personál jde pracovat do Čech, protože český zdravotnický personál pracuje v Německu? Tímto kradením mozků je míněn volný pohyb osob?

Proč je považováno za humanitární pomoc umělé množení a udržování při živoření bědných nových a nových generací těch, kteří se zákonitě nedokáží v uměle navýšeném počtu sami uživit na daném teritoriu?

Proč se krize takové „humanitární pomoci“ řeší jejím exportem migrantů do světa?

Proč se vyrábí pro výrobu a přístroje jsou osazeny „kurvítky“ která neopravitelně zlikvidují přístroj ihned po záruční lhůtě, aby bylo nutno starý přístroj vyhodit a koupit si nový? Kde je řemeslná čest a kvalita výrobků?

Kde je náš průmysl, který pokrýval takřka celý sortiment zboží?

Kde je naše zemědělství, které zajišťovalo praktickou soběstačnost země?

Proč mnoho našinců létá okukovat Grand Canyon a při tom nebyli v Kutné Hoře?

Je normální, že pokud cestou z restaurace budu močit u křoví, bude mne sledovat z vesmíru několik velmocí a z kandelábru státní a městská policie?

Proč pro mnoho lidí znamená svoboda hlavně rozhodnutí odmítnout očkování svých dětí?

Proč demokracie generuje do zastupitelských orgánů takovou koncentraci psychopatů a sociopatů?

A takových „Proč?“ bych mohl vznést další desítky a stovky. A to jsou ty problémy, které z lidské společnosti vytvářejí ten rušivý excentr systému Univerza.

Proto tu máme Covid-19, proto tu máme sucha, extremní větry, bouře, teploty, hraboše, kůrovce, klíněnky, války, drogy, zdravotní, ekonomické a sociální problémy.

Předstíráme všemocnost a zatím tančíme na palubě Titaniku.

To bychom si měli tváří v tvář současné pandemii uvědomit a začít myslet, pracovat a žít reálně. Namlouvat si „ korektně“ můžeme cokoli, pravda je, bohužel, jiná.

Moc času nám lidstvu nezbývá.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Excentr

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek