Člověk je smrtelný,práce je živá, Kung Pao umírá, Švej Ču Žu zpívá

30.01.2020 19:35

Člověk je smrtelný,práce je živá, Kung Pao umírá, Švej Ču Žu zpívá

V dnešním „Pelé mele“ začnu tématem nového koronaviru. Šířící se nový typ koronaviru je světovým tématem. Je přemílán ze všech stran, a to jak bulvárně, tak odborně. Závěry diskuzí jsou v portfoliu od vymření lidstva na jedné straně, až po naprostou bagatelizaci. Lidé se dělí na ty, kteří se viru děsí až po ty, kteří se viru neděsí.

Spíše patřím k těm druhým. Už jsem přežil Hong-Kong v šedesátých letech, nedávno ptačí chřipku, prasečí chřipku, nemoc šílených krav, SARS, MERS a dá-li matka příroda, přežiji i koronavirus z Wuchanu. A ne-li, pak „Přátelé moji neplačte, na pilu smutku netlačte, tak už to na tom světě chodí, že jeden umírá a druhý se rodí!“.

Virus tu je a pandemie propuká, protože jsme se vymkli z nějakých zaběhlých přírodních stavů a porušili rovnováhu Universa. A tak si Universum (matka příroda, Pán Bůh, Alláh, Budha, nebo nějaký jinak nazvaný globální ředitel) dělá pořádek. Bylo moc lidí na jednom místě a tak se běžná virová mutace mohla snadno předávat, lidé cestují nad míru přípustnou, tak se virus šíří po světě a sem tam zabíjí. Až příroda donutí lidi k určitému umírnění, tak pandemie ustane, jednou, až lidské počínání překročí meze univerzální únosnosti, pak nás třeba příroda vyeliminuje zcela. Tak už to chodí a v rámci celého vesmíru si toho nikdo ani nevšimne. Měli bychom si z toho vzít ponaučení, že přírodu nepřepereme, že se buď musíme chovat rozumně v souladu, nebo se svojí zpupností sami vyautujeme.

Co mi vadí, to je dryáčnické mediální šíření paniky a zneužívání pandemie jak politicky, tak komerčně.

Politickému a komerčnímu zneužívání se budu věnovat i v druhé části dnešního „Pelé mele“. Při 75.výročí osvobození Osvětimi bylo osvobození tábora přiřčeno exponenty EU „spojeneckým silám“. Je to zkreslování historie, které je vedeno snahou o šíření nenávisti ze strany Západu vůči Rusku coby hlavnímu dědici Sovětského Svazu, jehož vojska tábor osvobodila. Toto politické zneužívání a zkreslování historie má jasný cíl zvyšování napětí a z toho vyplývající nadměrné zbrojení, což je byznis, který mnohé dobře živí a ještě mnohem více dalších přiživuje.

Pro mne je stále jistinou, že „ do luftu nestříleli ani Východní, ani Západní Němci“, že právě Němci byli ti, kteří II. světovou válku rozpoutali a kteří koncentrační tábory, ať Osvětim, či Lety zřizovali, řídili a užívali k prospěchu svému. To jsou pachatelé zla a 75 let není historicky tak dlouhá doba, aby se Němci mohli stát ústy Uršuly von der Layen vykladačem a soudcem této černé kapitoly lidstva.

Když už jsme u EU, tak připomenu ohavné chování této instituce vůči Velké Británii, která se rozhodla tuto zdegenerovanou instituci opustit. Vystoupení vůči loučícímu se konstruktérovi Brexitu Nigelu Farageovi ze strany orgánů Evropského parlamentu mu dává jasně za pravdu, že Evropská Unie není nedemokratická, ale přímo protidemokratická.

Jako zpravodajství pověstného Radia Jerevan se jeví zprávy z Afghanistánu. Původní zpráva zněla, že se v Afganistánu zřítilo letadlo společnosti Ariana s 80 cestujícími na palubě. Ředitel společnosti tyto informace popřel. Taliban uvedl, že sestřelil tamtéž americké vojenské letadlo. Americká vláda zprávu popřela. Taliban uveřejnil obrazové dokumenty a uvedl, že na palubě zahynulo několik Američanů. Americká armáda uvedla, že o incidentu nic neví. Později připustila, že nějaké letadlo postrádá. Později americká armáda uvedla, že postrádá spojovací letoun, ale incident asi neměl žádné oběti. Později armáda po zveřejnění informace Talibanu, že při sestřelení zahynulo několik Američanů, připustila nějaké oběti. Později se objevili opatrné neoficiální informace, že v letadle talibánci sestřelili skupinu konstrukterů atentátu na iránského generála Sulejmaniho.

Proti takto zamotanému zpravodajství bylo zpravodajství Radia Jerevan např. o kukuřici v Simferopolu zcela validní .

Dotaz posluchače: Je pravda, že v Simferopolu je pěstována kukuřice vysoká jako telegrafní sloupy?

Odpověď Radia Jerevan: Ano, je to tak. Jen malé upřesnění. Kukuřice na lánech u Simferopolu není tak vysoká, jako jsou telegrafní sloupy, ale tak daleko od sebe.

Poslední informace dnešního „Pelé mele“ bude domácí a to úplně domácí. Naše obec patří do rajonu řádící bandy nepolapitelných vykradačů rodinných domů v okolí Jesenice. Ač naše obec není až tak středobodem, musím říci, že aktivita Policie ČR je v naší obci patrná. Denně, či spíše večerně zde téměř každodenně potkávám hlídky, ať motorizované, tak obicyklované, tak pěší.

I u nás v obci se prý vytvořily solidární svépomocné hlídky občanů, kteří se zvláště ve večerních hodinách navzájem informují o aktivitách policistů při kontrolách, aby se místní při cestách motorovým vozidlem z hospod domů nedostali do situace, kdy by museli „dýchat“.

A to je dnešní „Pelé mele“ celé.

Jirka B.

 

Diskusní téma: Člověk je smrtelný,práce je živá, Kung Pao umírá, Švej Ču Žu zpívá

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek