Být Hřibem, Kolářem, či Novotným, bál bych se o život

03.05.2020 15:06

Být Hřibem, Kolářem a Novotným, bál bych se o život

Výše jmenovaní panové se aktivně zapojili do nerozumného rozdmýchávání protiruských nálad. Nevím, zda to vyplývá z jejich přesvědčení, ze snahy na sebe upozornit po způsobu myši, která řvala, nebo plní zadání.Jisté je, že se jim daří dělat si nepřátele jak osobně, tak v rovině mezinárodní a mezistátní.

Nemyslím, že je rozumné si dělat aktivně nepřátele, spíše si myslím, že rozumný člověk řeší vztahy spíše v rovině ne-li přátelské, pak v pozici „já jsem pán, ty jsi pán, každý má svůj marcipán“, nebo nejde-li to tak, tak podle zásady „každý po svém prkně“.

A kauza protiruských aktivit má své pokračování. Tajné služby naší republiky prý zjistily, že Rusko prý vyslalo agenta-diplomata s ricinem v kufříku, aby prý ty dva až tři pány „vyřešil“. A hned jak to ty tajné služby zjistily, běžely to vykecat jakémusi Kundrovi, aby to publikoval v Respektu. A tak hned naše bezpečnostní orgány schovaly ohrožené a hlídají je na tajném místě.

Jaký jsem si z toho udělal závěr já?

No, je-li to tak, pak jsou světové tajné služby útočištěm diletantů, se kterými je nudné hrát si i třebas jen na četníky a na zloděje.

Opravdu si nemyslím, že by tajné služby Ruska byli takoví diletanti, aby poslaly do Česka sice z protivných, ale nikoli světoborných důvodů, v době, kdy je omezený letecký provoz, letadlem zabijáka s dost nešikovným jedem v kufru. Myslím, že v případě chtění se dá objekt zájmu odstranit méně teatrálně, než mu sypat dosti snadno prokazatelný jed do jídla, nebo ho honit s ricinovou injekcí po ulici. Zvláště, když se tento způsob už v minulosti dost neslavně proflákl. A i kdyby takto ruské tajné služby postupovaly, jak by se to naše tajné služby souběžně dozvěděly? No budiž, třeba tam měla naše rozvědka svého agenta, který jim to nahlásil. Ale stál by takový incident za to, aby naše tajné služby svého zdroje prozradily hned tím, že poběží s touto informací do novin? To je přece diskreditace sebe samého, jako Brno. S takovou rozvědkou, být agentem, bych tedy nespolupracoval ani za třicet stříbrných!

Když se to vezme kolem dokola, tak je to celé vůbec nějak za vlasy přitažené. Takové nepravděpodobné. Opravdu je Rusko tak rtuťovité, aby v podstatě bezvýznamné lokální politiky, kteří se cítí mocnějšími, než ve skutečnosti jsou, mělo potřebu mordovat v době, kdy je pro něj výhodnější sbližování se s Evropou? To nemá smysl, nemá logiku. Vždyť ti tři „hrdinové“ v dohledné historické době sami mechanizmy voleb zmizí v propadlu dějin a nestojí za to, aby po nich zbyla památka byť jen z důvodu falešného mučednictví.

Mají se tedy ti tři výše uvedení pánové důvod bát o život? Já si myslím, že ano. Je tady nějaká kauza, která zaplnila jak mediální, tak diplomatický prostor. Jejím cílem je znevěrohodnit a démonizovat Rusko tím, že je to zabijácká despocie. A tato konstrukce potřebuje oběti. Jak lépe tvrzení o ruském státním zabijáctví podpořit, než jedním, dvěma, či třemi mrtvými.

Půjdeme-li k meritu věci, musíme se zeptat, komu to znevěrohodnění Ruska jako partnera prospěje?

Komu jde o eventuelní přerušení dodávek ruské ropy a plynu do ČR? Komu jde o odstranění konkurentů při dalším rozšiřování naší jaderné energetiky? Komu jde o zdůvodnění nutnosti posílení vojenských aktivit na našem území? Tomu, kdo chce monopol na náš prostor.

Kdo to je, na to ať si každý hledá odpověď sám. Já opravdu nejsem kontráš:

Myslím, že ti tři výše uvedení pánové se pustili na cestu tzv. „užitečných idiotů“. A na to platí přísloví „Nechoď, Vašku, s pány na led, mnohý příklad známe, že pán sklouzne a sedlák si za něj nohu zláme!“, posléze „Mouřenín splnil úkol, mouřenín může jít!“.

Opět se vrátím k pravdě, že pouze hlupák si dělá záměrně nepřátele. V delším horizontu bychom na takové pohunkovské chování mohli doplatit všichni, nejenom ti, kteří tvoří báchorky a nejenom ti, kteří báchorkám věří..

A pokud to, co uvedl Reflex o údajném zabijáku s ricinem, je pravda, nechť k řečenému „A“ je dodáno i důkazní „B“ !

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Být Hřibem, Kolářem, či Novotným, bál bych se o život

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek