Akademici nenávistnými projevy odsuzují zneužívání 17. listopadu pro nenávistné projevy

14.11.2015 12:50

Akademici nenávistnými projevy odsuzují zneužívání 17. listopadu pro nenávistné projevy

 

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, děkan 1. lékařské fakulty UK Aleksi Šedo, děkan Přírodovědecké fakulty UK Bohuslav Gaš a děkan Matematicko-fyzikální fakulty UK Jan Kratochvíl přišli s nenávistným napadáním a akuzacemi potenciálních účastníků akce 17.listopadu 2015 ve 14 hodin na Albertově, kde má vystoupit prezident republiky M.Zeman a kde jsou připraveni vyslovit podporu jemu a jeho politice  ti, kteří s touto politikou souhlasí.

Tato „elitní“ skupinka tzv. akademiků si ve svém publikovaném odsudku osobuje právo určovat, jaký názor je ten jediný správný a kdo, kde ho smí vyslovit. Tento totalitní názor nazývají ochrannou svobody a demokracie. Já v tom vidím pravý opak.

Pánové, kteří se zaštiťují poněkud vágním titulem „akademici“ se tímto staví do role jakýchsi nadlidí, kteří se cítí oprávněni puvoáru rozhodovat silou svého sebevědomí a funkce o tom, co je správné a kdo je oprávněný. A dle jejich vyjádření jsou to oni – cosi jako elita.

Vágní už je samotné označení „akademik“, kterým je prohlášení dodáváno váhy. Kdo je to akademik? Může to být persistující relikt socializmu, kdy strana a vláda poplatným vědcům udělovala oficiálně titul „člen Akademie věd“, může to být nějaký vysokoškolský funkcionář, či učitel, může to být jakýkoli absolvent vysoké školy, nebo to konec konců může být absolvent jakékoli obchodní akademie. Rozhodně to není žádná záruka intelektuálního, či morálního Top 10.

Osobně mám na příklad ukázku morální a mentální úrovně jednoho akademika, původně ukrajinského popa, který emigroval do Československa před bolševiky, aby později za bolševiků založil svoji akademickou kariéru na výuce ruštiny u komunistických papalášů. O jeho inteligenci svědčí, že se on - linguista za 50 let života v Čechách nenaučil zbla česky a také situace, kdy při jakési příležitosti narazil na kočkou roztrhaného holuba, což komentoval slovy  „Zdé nějáky drávec roztérhal jéžka!“. To jen tak pro ilustraci.

Osobně pro mne podložení validity odsuzujícího a oponenty hanobícího názoru „pseudotitulem“ akademici  má váhu stejnou, jako podložení bolševických pravd vahou titulu „Žižkovské ženy“, „ 99 Pragováků“, „Signatáři výzvy Vraťte děti Vlastě Žludkynové“, či „kolektiv tkalcovny 6“.

Je-li náš společenský systém založený na přímé a rovné demokracii, pak je samonadřazování se nějaké pidiminoritní skupiny nad většinou a samopasování se za rozum a cit národa nedemokratické. To by si měli uvědomit jak „akademici“, tak „umělecká fronta“ typu Ztohoven či všichni ti dobroserové, kteří pohrdají názorem pro ně plebejské většiny a respektování a akceptaci většinového názoru šmahem vydávají za populizmus.

Jestliže tací mne nazývají fašistou, xenofobem, nevzdělaným rasistou, pohrdajícím vzděláním a kultivovaností, pak takoví paňáci jsou pro mne ukázkou namyšlených samolibců a nerozumí-li mému vzkazu, rád jim ho vysvětlím z očí do očí. Mám na to, myslím si, jak znalosti, tak zkušenosti, tak morální kredit.

Byl jsem na Albertově 17.11.1989, budu tam i 17.11.2015.  I kdyby se páni akademici po vzoru ruských „bojovníků za demokracii“ přibili za šourky k dlažbě  pod albertovskými schody. Stejně jako jsem tam byl tehdy, i v úterý tam budu proto, že za svobodu a demokracii, kterou nám tenkrát brali komunisté a nyní právě třeba tihle nesoudní a zpupní „akademici“, je potřeba bojovat a demokracii a svobodu chránit. Na otázku „Proč?“ odpověď hledejme třeba v oné bezbřeze proklamované toleranci k islámu a jeho invazní armádě v Evropě, která třeba včera zabila půl druhé stovky našich vrstevníků.

Přijďte také!

Jirka B.

Diskusní téma: Akademici nenávistnými projevy odsuzují zneužívání 17. listopadu pro nenávistné projevy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek