USA jasně řekly: Dělejte, co je dobré pro USA, nebo dostanete na držku!

14.04.2018 08:30

USA jasně řekly: Dělejte, co je dobré pro USA, nebo dostanete na držku!

USA se svými nohsledy napadly bezohledně pod bezdůkaznou záminkou suverenní stát Sýrii.

Je to ukázka „západní kultury“ Spojených států, která je založena na hospodské kultuře saloonů Divokého Západu, kde platila pravidla silnějších pěstí, rychlejších koltů a pokleslejší morálky.

USA jasně řekly: „Dělejte, co je prospěšné pro nás, nebo dostanete přes držku!“.

Dnes to byla Sýrie, v minulosti celá řada států, namátkou Grenada, Afghanistán, Irák, Ukrajina a řada dalších.

Až se to bude hodit, což už v mnoha ohledech je, to bude Česká republika.

A to já nechci!

Jirka B.

Diskusní téma: USA jasně řekly: Dělejte, co je dobré pro USA, nebo dostanete na držku!

Chápu Tě

Petr Vašek | 15.04.2018

Jirko, chápu, že Tě to asi hodně naštvalo, ale Tvůj slovník mi silně připomíná minulé období.

Re: Chápu Tě

Jirka B. | 16.04.2018

Ahoj, Petře, volil jsem taková slova, která podle mne nejlépe vystihují fakta.
Byly to dvě světové války, které ze zapadlého koutu světa, zvaného Divoký západ, udělaly z USA jednu ze dvou světových velmocí. Na obou válkách s minimálními ztrátami na životech (600 000, tedy stejně, jako Česká republika) a minimálními ekonomickými ztrátami(suma sumárum +) jak hospodářsky, tak politicky vydělaly. Do obou dvou vstoupily USA po zralé úvaze na stranu pravděpodobného vítěze a na základě v jednom případě jisté, v druhém případě spekulativní uměle vyprovokované záminky. Nyní jsou USA v ekonomické, politické i společenské krizi a chtějí z ní vybřednout na základě osvědčeného válečného scénáře. Potřebují válku a usilují o ni. A předpokládané válčiště, po různých exotických Afghanistánech, je pruh od Baltu ke Středozemnímu moři. A my jsme uprostřed toho oblouku. Navíc už by to asi nebyla jen nějaká lokální přestřelka, ale globální jaderná válka, která by postihla i USA. Nevím, zda je Trump dost chytrý, aby si to uvědomil. Obávám se, že i ten vysmívaný Brežněv si v době studené války uvědomoval lépe, o co jde, než současné americké vedení. Zatím vděčíme za mír Putinovu rozumu, chladnokrevnosti, uvážlivosti a asertivitě.
Prostě nechci, abychom se my, já, moje rodina, obec, národ, stát, kultura, civilizace a lidstvo stali obětmi nějakého domnělého velkohubého amerického "nároku" na koučování světa.
Proto volím slova adekvátní situaci.

Přidat nový příspěvek