No, a teď nelítaj

06.05.2018 09:03

No, a teď nelítaj

A přitom my máme krásně modrý bazén. Můj povzdech se týká skutečnosti, že na všech leteckých mapách svítí náš bazén zelenou barvou. Všude modré, u nás zelené. A když máme letos bazén modrý jako modrá laguna, nelétají a nesnímkují.

Tuto zmínku o bazénu jsem dal jako malé podráždění těch, kteří považují bazény ne za skoro standardní vybavení, ale za zpovykaný luxus. Já  bazény považuji za příjemný relax, osvěžovač klimatu a vodní rezervoár. Nemyslím si, že by bazény byly žrouti vody, ta voda se nikam neztratí. Jsou součástí normálního koloběhu vody, jen ji trochu pozdrží. Což je v současném suchém období pozitivum. Tolik na úvod dnešního „Pelé mele“. A kam dál?

Ukázalo se, že se „novičok“ syntetizoval v ČR ještě vloni. Takže pravdu měli Rusové, když uvedli, že Česko patří mezi státy schopné ho produkovat. Je zbytečné okecávat, zda syntéza nějaké mikrodávky pro pokusy je výrobou. Je jedno, zda to nazveme výrobou, syntézou, zbastlením, produkcí, či jinak. Ač jinak zváno, jsme schopni „vyšmoulit“  novičok na otravu člověka. Na to stačí nějaké mikrogramy, ne deset deka, jak psali o otravě Skripalových novináři. A propos, Skripalovi jsou už asi bezpečně ukryti v „jiné“ zemi, když už o nich není ani vidu, ani slechu.

V této souvislosti mne zhnusilo vyjádření náčelníka NATO generála Pavla, že, i když nebyl prokázán ruský původ otravy Skripalů, musíme držet basu s naší západní rodinou, protože je to naše rodina. Tedy podle této teorie, je-li otec gauner a matka prostitutka, pak jejich dětičky je musí podporovat, páchat násilí a prodávat tělo?!  Lhát s Británií a neříkat pravdu s Ruskem?! Jak už jsem psal mnohokrát, na komunistickém režimu mne neštvalo to, že „nebyly banány“, ale proto, že nám lhal, nutil nás lhát a dělal z nás hlupáky. A to mi vadí pořád, ať se ten, kdo mi lže a dělá ze mne hlupáka, nazývá jakkoli. Mimochodem, ruští důstojníci, kteří veleli za I.světové války našim legiím o nich říkali, že kdo zradil přísahu jednou, zradí ji vždycky. A mladý voják z povolání Pavel přísahal věrnost a ochotu obětovat život za ČSSR, SSSR a věc socializmu. Tečka.

Jsou zde oslavy konce II.světové války. Opět se haní potomci těch, kteří mají největší zásluhu o osvobození Československa, tedy Rusů a forzírují se zásluhy Američanů. Takže uvedu čísla. Vojáků Rudé armády zahynulo při osvobozování Československa 140 000, Američanů padlo 116 (+300 zahynuvších amerických letců). Takže poměr je jednoznačný. A zcela je zapomínáno na rumunské vojáky, kterých padlo při osvobozování Československa 33 000.

Zcela směšná jsou tvrzní, že Američané bojovali za naši demokracii. Všichni vojáci bojovali za zájmy svých zemí. Řečnění o tom, že Johny se v Iowě přihlásil do armády proto, aby vrátil demokracii do Československa, je směšný blábol. Přihlásil se pravděpodobněji proto, aby v Iowě nemusel kydat kravám hnůj. Že skončil v Plzni, to je souběh náhod. A že Plzeň bude v budoucnu komunistova, to už jeho velitelé věděli od Jalty.

Fakt je potřeba myslet, pátrat po faktech a být slušný. I když je to třeba v rozporu s tou tolik propagovanou nynější „západní kulturou“.

A to je dnešní „Pelé mele“ celé.

Jirka B.

Diskusní téma: No, a teď nelítaj

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek