Nastal čas utopit Marunu

22.03.2018 20:23

Nastal čas utopit Marunu

Včera byl krásný, sice zasněžený a mrazivý, leč slunečný den a naše vnučka si vyžádala žlutozelené oblečení, neboť se podle jejich slov ve školce chystali „utopit Marunu“. Nejdříve jsem se obával, že jde o nějakou nepěknou šikanu mezi předškoláky, ale pak jsem si uvědomil, že začalo jaro a naši malí pohani pod vedením svých pedagožek to chtěli oslavit pěkně po pohansku, zapálit a posléze v rybníku Pokutníku utopit Moranu. A jak se rozhodli, tak i učinili. Takže tu máme jaro, byť zatím zamrzlé a zasněžené.

A co dál v dnešním „Pelé mele“? Putin vyhrál drtivě volby se ziskem přes tři čtvrtě odevzdaných hlasů při takřka 70ti%  účasti. To, že největší procentuální zisk zaznamenal na Krymu a v Čečensku je samo o sobě zajímavější a více vypovídající, než volební výsledek samotný.

Naši spojenci v NATO Turci vtrhli do severní Sýrie a celkem bezohledně mordují jiné naše spojence Kurdy. Hlava nehlava, civilisty včetně dětí. A svobodný a demokratický svět mlčí.

V podstatě se i mlčí o tom, že boj mezi Turky a Kurdy se přenesl i do německých ulic a dalo by se pomalu říci, že probíhá jakási overtura k blízkovýchodní občanské válce u našich středoevropských sousedů.

U nás se čílíme nad Putinovým výrokem, že otravný plyn Novičok, kterým podle ničím nepodložených obvinění ze strany Britů měli Rusové přiotrávit  jakéhosi vyšeptalého bývalého rozvědčíka-přeběhlíka, může pocházet i z České republiky. Proč by nemohl, když se vychvalujeme našimi protichemickými vojsky?! Když jsme na světové úrovni v oboru armádní chemie, jistě ho máme ve skladech, nebo jsme schopni organofosfát Novičok vyrobit. Byť třeba jen jako referenční vzorek. Tak jaképak copak. Spíše by měla Británie předložit důkazy ke svým tvrzením, že za přiotravou agenta Skripala stojí Rusové. Podle základní právnické a kriminalistické poučky „Komu ku prospěchu?“ je tato akce ku prospěchu spíše těm, kdo chtějí Rusko za každou cenu diskreditovat. Ale  třeba se najdou i takoví s filosofií herce Pavla Nového, který říká, že Rusům nelze věřit , i když říkají pravdu. Já spíše ctím důkazy.

Když už jsme u těch herců, Mezinárodní filmový festival v Karlových varech přišel o jednoho z hlavních sponzorů. Prý  tam umělci moc rozmařile hýřili.

Na Ukrajině zatkli „ bývalou národní hrdinku“ Savčenkovou. Prohlásila veřejně, co už je celkem jasné, že do davu na Majdanu stříleli a oběti na obou stranách mají na svědomí střelci, kteří byli zaúkolováni současnými vedoucími politiky Ukrajiny. Ti obratem opáčili, že Savčenková samopaly, granáty a raketami chtěla zaútočit na ukrajinský parlament a arestovali jí. Fakt od svržení Janukoviče, za jehož vlády stála Ukrajina na okraji propasti, udělala Ukrajina za pomoci Západu velký krok kupředu. Mimochodem, jeden z ukrajinských důstojníků, který figuroval v kauze sestřelení malajsijského Boeningu, prý spáchal sebevraždu. A to mi připomíná, že stále čekáme na závěry vyšetřování, kdo že letadlo sestřelil.

A to je dnešní „Pelé mele“ celé.

Jirka B.

Diskusní téma: Nastal čas utopit Marunu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek