Na rautu v Top Hotelu napadli příznivci Miloše Zemana novináře pěstmi

28.01.2018 20:05

"Na rautu v Top Hotelu napadli příznivci Miloše Zemana novináře pěstmi!".

Byla toho plná media. „Opilí Zemanovi příznivci zbili novináře a novinářku!“. Co také čekat od lůzy, která volila Zemana, Ne!?

Ale ono to bylo trochu jinak. Po skončení povolební akce Miloše Zemana a jeho odjezdu probíhal v TOP Hotelu raut Spolku přátel Miloše Zemana, tedy akce, kde byli účastníci, kteří si zaplatili občerstvení, označeni modrou visačkou. Večeře probíhala v prostoru sálu odděleném dřevěnou zástěnou. Před zástěnou zůstali akreditovaní novináři, kteří byli označeni žlutou visačkou. V průběhu večeře se někteří novináři prodrali zástěnou, kterou již nikdo nehlídal a začali se přiživovat na rautu zdarma.

Vyjídáním akcí a odnášením upomínkových předmětů je charakteristická skupina pseudonovinářů-podivínů, kteří jsou nazýváni tzv. Holubí letkou, neboť původní organizátor a vůdce těchto „vyžíracích“ akcí se jmenoval Holub. Sám jsem ho a jeho Holubí letku zažil začátkem 90. let na mnoha akcích.

Součástí této Holubí letky byl i jeden novinář M.R., který se do TOP Hotelu přesunul z akce J.Drahoše, kde už asi nebylo co k slavení. V důsledku opilosti zkolaboval u stolu, kde popíjel a konzumoval a byl jedním z účastníků rautu kříšen. Okolo se prodrali novináři a místo, aby spolupracovali na oživování, nebo alespoň zavolali lékařskou pomoc,  jak byli žádáni, natáčeli „smrt v přímém přenosu“. Ani po 15ti minutách nikdo z nich nebyl schopen, či ochoten zavolat 155. Po příjezdu „rychlé“ stále natáčeli , pletli se záchranářům, někteří konzumovali a nechtěli uposlechnout výzvy k vyklizení prostoru.

Nakonec došlo k incidentu mezi několika muži, kteří všichni byli označeni žlutými, tedy novinářskými visačkami, přičemž útočník původně konzumoval u stejného stolku, jako zkolabovaný. Při bitce novinářů mezi sebou byli bijící se muži uklidňováni muži s modrými, tedy účastnickými visačkami.

Takže suma sumárum: Na soukromou akci vtrhla tzv. Holubí letka a začala se přiživovat. Když jeden z „holubů“ zkolaboval, přítomní novináři nejen, že neposkytli první pomoc, jak byla jejich povinnost a měli by tedy být trestně zodpovědní, ale snažili se získat „skandální“ materiály. Při tom došlo k bitce mezi nimi a jedním z přátel zkolabovaného, také označeného jako novinář. Nebyli to tedy přátelé Miloše Zemana, co se prali, ale vše to byli novináři, či „novináři“ a bili se mezi sebou. Jasně to vyplývá ze žlutých visaček na krku rvoucích se.

Celý incident využila M.Zemanovi nenakloněná media ke skandalizaci spolku Zemanových přátel, potažmo ke skandalizaci prezidenta.

Na youtube i v dalších mediích je celý incident k vidění, přičemž, je patrno, že některé záběry chronologicky neodpovídají a jsou účelově sestříhány a sestaveny. Budete-li si záznamy pouštět, sledujte barvu visaček.

Tento článek je sestaven podle popisu incidentu tak, jak ho zveřejnil očitý svědek a podle dostupných videí. Vzhledem k tomu, že autentický popis události je sice v něktrých mediích uveden, ale nikoli tak křiklavě, jako původní hanopis, uvádím i tuto verzi. Policii, která se o celý incident zajímá, se nikdo z účastníků nepřihlásil.

Jirka B.

Diskusní téma: Na rautu v Top Hotelu napadli příznivci Miloše Zemana novináře pěstmi

to že je musel umravňovat 73 lety chlapík, mluví samo za sebe.

matka | 10.02.2018

https://www.novinky.cz/domaci/462807-zemrel-novinar-karel-slezak-ktery-v-zemanove-stabu-napadl-reportery.html


Ať již ten člověk zkolaboval z jakéhokoliv důvodu, slušný člověk by nenatáčel, zvlášť, když zasahovali záchranáři a když o to byl několikrát požádán.
Ti by měli být vyloučeni z novinářského syndikátu, ale to se nehodí.
Hledisko vyššího principu mravního je posuzováno nějak divně.

Přidat nový příspěvek