Manžel zešílel a kope protiatomový kryt

10.08.2018 13:47

Přečetl jsem si článek https://zena-in.cz/clanek/manzel-zesilel-kope-protiatomovy-kryt-a-chysta-se-na-valku-stezuje-si-karolina-53?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu , kde manželka nálepkuje počínání svého manžela coby duševní poruchu.

Nemyslím, že to tak musí skutečně být. Jen manžel může být předvídavější, než jeho žena a než spousta bezstarostných.

Málo kdo ze současníků u nás zažil válku a proto se nám válka zdá jako něco z oblasti a časů vodníků a draků. Při tom je naše společenství tak křehké a zranitelné a nemusí to být jen z důvodu války

V minulých týdnech nás o tom přesvědčila matka příroda vlnou veder a sucha. Mnohde se objevil nedostatek vody nejen na zalévání, ale i na pití. Objevily se i další problémy například v dopravě. Při bouřkách a přívalových deštích docházelo k záplavám a lokálním výpadkům elektřiny. Byly zachyceny teroristické pokusy o otrávení vodovodní sítě, byly zachyceny výzvy vůdců islamistů k boji proti naší kultuře rozptylováním třeba jen krysího trusu do vzduchu.

To všechno jsou reálná nebezpečí. Je potřeba být na ně připraven. Třeba zásobou vody, potravin a léků na dobu stabilizace situace po eventuelního kolapsu systému. Je potřeba být připraven to všechno si bránit před těmi, kteří připraveni nebudou a budou se snažit vyřešit své zásobování loupežemi a rabováním.

Vůbec nemusí jít o válku. Stačil by docela jen black out, tedy masivní, nebo totální výpadek elektřiny na pár dní. Nebudou informace, nebude komunikace, nebude logistika, nebude zásobování, přestanou fungovat spotřebiče, vytečou lednice, neuvaříte ani vodu, neposvítíte si, na záchodě nespláchnete.

Pak oceníte sekyru a kamna na pevná paliva, vodu v konvi, svíčku a krabičku zápalek. A také bednu se střepy, které vysypáte před vchodové dveře, abyste rabovatelům znechutili snahu vyrazit zrovna dveře vašeho bytu, či domu.

A válka? To, že jsme ji nezažili, neznamená, že se neválčí. A že válka nemůže zasáhnou nás. Před čtyřmi dny španělské vojenské letadlo nad Estonskem při hlídkovém letu vojsk NATO podél ruských hranic odpálilo prý omylem raketu směrem k ruskému teritoriu. Raketa se nesamodestruovala, jak měla a odletěla kamsi, kde vybuchla. Poslední zprávy hovořily o tom, že Estonci hledají místo dopadu. Možná, že dopadla v Estonsku, možná, že v Rusku. Tento incident vyvolaný“horlivostí“ vojsk NATO mohl vyvolat válečný, třeba i jaderný konflikt NATOtata. Co kdyby operační důstojník ruské armády po spatření radarové stopy rakety letící na ruské území zmáčknul jaderný knoflík a aktivoval aktivní obranu proti napadení? V dnešní době politického napětí by to mohla být pochopitelná reakce. A už by to létalo. A hlavně k nám, protože ČR je součástí nárazníkového pásu od Baltu k Černému moři, které západní mocnosti budují. Z ničeho nic, jen tak uprostřed prvního srpnového týdne 2018.

Ještě si myslíte, že reakce toho pána, co kope na zahradě protiatomový kryt, zásobuje se nejnutnějším pro přežití a připravuje se na válku je projevem psychické poruchy?

Jirka B.

 

Diskusní téma: Manžel zešílel a kope protiatomový kryt

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek