Kdo a jak zachránil život letci Konstantinu Murachtinovi?

28.11.2015 22:06

Kdo a jak zachránil život letci Konstantinu Murachtinovi?

 Zatím, co pilot nad Sýrií sestřeleného ruského  bombardéru, který věrolomně sestřelila „přátelská“ turecká stíhačka, byl v rozporu s válečným právem postřelen turkmenskými islamistickými bojovníky, když se po katapultaci na padáku snášel k zemi a na zemi dobit pažbami zbraní a ukopán k smrti těmito bojovníky „umírněné syrské opozice“, byl druhý letec, operátor zbraňových systémů zachráněn mezinárodní záchrannou expedicí.

Složení této záchranné mise bylo vskutku zajímavé.

Celé dvouhodinové záchranné akci velel iránský generál speciálních jednotek a akci samotnou provedlo 18 syrských vládních vojáků ze speciální jednotky a 6 bojovníků libanonského hizballáhu, kteří operovali v jim známém terénu. Operace byla monitorována a navigována Rusy podle satelitního pozorování vysoké přesnosti družicí ruských kosmických vojsk a přenášena do ruského hlavního štábu.  Ze vzduchu byla záchranná operace kryta ruským letectvem, které rozprášilo, zahnalo a odřízlo pozemní oddíl Turkmenů.

Úspěšnou evakuaci ruského pilota umožnilo také zdržení turkmenských povstalců a tureckých vojáků, kteří se dostali do sporu o „vlastnictví“ dosud nezajatého letce. Turečtí vojáci si nárokovali jeho odvoz do zajetí do Turecka, zatímco „příslušníci umírněné opozice“ ze Svobodné syrské armády, tedy údajní spojenci Turecka, USA a států Západu, jejichž totožnost je prý Rusům známa, si předpokládaného zajatce osobovali za účelem upálení po způsobu popravy zajatého jordánského pilota.

Ruský navigátor podle svých slov předpokládá, že se bude co nejdříve moci opět zapojit do bojových akcí proti islamistům, aby mohl pomstít smrt svého velitele.

Jirka B.

Diskusní téma: Kdo a jak zachránil život letci Konstantinu Murachtinovi?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek