Kam se podělo 66 tisíc mrtvých Rumunů?

11.05.2019 20:09

Kam se podělo 66 tisíc mrtvých Rumunů? Ve dnech výročí osvobození ČSR z nacistického područí jsem sledoval souboj těch, kteří bránili význam válečné aktivity sovětské Rudé armády s těmi, co tuto roli v našem osvobození zlehčovali, popírali, či dokonce odmítali. Musím říci, že mne tato snaha o vymazání zásluh SSSR a jeho Rudé armády o naše osvobození dosti srala stejně, jako směšná snaha beatizovat drobnou americkou epizodu při osvobozování území v západních Čechách. Sere mne to stejně, jako mne srala snaha komunistů a jejich patolízalů za minulého režimu vymazat tyto americké zásluhy o , byť jen jako vedlejší efekt, osvobození území v západních a jižních Čechách. Ostatně, o vymazávání zásluh jedněch a vynášení zásluh jiných, se snaží vždy stejná skupina lidí s pokřiveným charakterem, mnohdy se tenkrát i dnes jednalo o ty stejné lidi.

Že těmto křivitelům historie vůbec nejde o nějaké objektivní ocenění zásluh a obětí, to vyplývá z toho, že vž.dy jsou poplatni vládnocím silám, k jejichž ceckům jsou existenčně přisátí. Tehdy ke strukům komunistickým, dnes ke strukům "antikomunistickým". Doufám, že čtenáři pochopí, proč to označení "antikomunistický" dávám do úvozovek. Nejde jim o tehdejší oběti, jde jim o své prebendy.

Troufám si to řící proto, že v tom poplatném "laudámus" zcela chybí 66 000 mrtvých rumunských vojáků, kteří padli při osvobozování ČSR. Myslím, že teď většině z vás spadla čelist. Jakých 66 000 mrtvých Rumunů? Vždyť jste o nich nikdy neslyšeli.

Ano, při osvobozování Československa od nacistů padlo 140 000 sovětských vojáků, 66 000.  Rumunů a cca 200 vojáků západních spojenců. (Mluvím o pozemním vojsku, s letci to bylo trochu více). 

Co se obětí mezi Čechoslováky týká, těch bylo za celou II.světovou válku asi 300 000, ale většina z nich byly oběti židovského holokaustu (cca 250 000), cikánského holokaustu (5500), dále se jednalo o vojáky zahraničních armád, z nichž byla také podstatná část Židů a také podstatná část Svobodovy armády byla složena z Volyňských Čechů, dále oběti z řad aktivních odbojářů a obětí heydrichiád a dalších sociálních čistek.

Ale vraťme se k těm Rumunům. Přestože historie jejich válečného angažma v II.světové válce je zajímavá, nebo právě proto, byla nám tato skutečnost utajována a je dosud. Z nejrůznějších důvodů. Jedním je asi i ignorance a tupost samozvaných "vysvětlovatelů" správného výkladu historie. Prostě znají jen to, co pochytili na politických školeních mužstva tenkrát za komunistů a nyní  na školeních "antikomunistů". A tam jim o 66 000 mrtvých rumunských osvoboditelů ČSR nic neříkali. Tak žvanili za bolševika a žvaní i nyní.

A když se tak málo poděkovalo těm 66 000  "zapomenutým" Rumunům a podle mne je potřeba poděkovat každému jedinému, který za nás položil život, byť v roli figurky na šachovnici, kterou tahli jiní, děkuji Vám, neboť každý obětovaný život má stejnou cenu. Život Sovětů, Američanů, Rumunů i každého jiného.

Opravdu Vám všem děkuji za životy, které jste za naše osvobození položili. Je to náš dluh a závazek.

Jirka B.

A za ty všechny pitomce, kteří Vaše tlející kosti kádrují a dělí, se  omlouvám.  Jsou to podlá hovada, kterých je určité procento v každém společenství. 

Diskusní téma: Kam se podělo 66 tisíc mrtvých Rumunů,

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek