Jsem oboustranný sirotek a věkem dítě

18.09.2018 20:56

 

Jsem oboustranný sirotek a podle lidového rčení, že „ kůň je jednou hříbětem a člověk dvakrát dítětem“, můj věk mne opravňuje k tomu, abych byl věkem opět dítě. Zatím nejsem, ale znám hodně dětí, lidí ve středním věku i starých lidí, kteří jsou pro svůj věk a tělesný, duševní, nebo sociální stav neschopní se o sebe postarat a vyžadujících oprávněně péči státu. A osobně si myslím, že stát nezabezpečuje tuto péči pro své občany, kteří tento stát buď oni sami, nebo jejich příbuzní svojí prací a daněmi udržovali a udržují ve funkci, plnil dostatečně.

Proto nesouhlasím s populistickými a pseudohumánními výzvami k přijetí „50 dětských syrských sirotků“ tak, jak vyzývá např. lidovecká europoslankyně Šojdrová.

A nejde jen o to, že pokud nemáme zajištěnu potřebnou péči o svoje potřebné,což by měla být přirozená priorita, nemyslím si, že je na čase předvádět takováto teatrální gesta. Další věcí je, že pokud by se jednalo opravdu o dětské sirotky, co nám dává právo je zavléct kamsi do ciziny a vytrhnout je z jejich přirozeného prostředí?! A ono se konkrétně nejední o sirotky, ale o osoby mladistvé a nezletilé bez doprovodu oprávněného dospělého. Konkrétně o výrostky bez dokladů a s nejistou totožností prý v údajném věku 13 – 17 let, což také může znamenat a s jistou pravděpodobností, která vychází ze zkušeností, patrně znamená mladé muže ve věku mezi 20-30 lety, kteří se takto snaží infiltrovat do Evropy.

Vzhledem k tomu, že se situace v Sýrii dosti podstatně zklidňuje, je otázka, proč se tito výrostci sanží uchytit někde v Evropě a nechtějí se vrátit domů? Napadá mne snad to, že se jedná v lepším případě o ekonomické migranty, kteří „jdou za lepším“ a chtějí se coby údajné děti dostat někam, kde by o ně bylo bezpracně postaráno, nebo jsou to lidé, kteří se do Sýrie nechtějí vrátit z důvodu příslušnosti k radikálním islamistům. Oba dva důvody mne přesvědčují o tom, že není v zájmu naší společnosti jim v naplnění jejich cílů vyhovět.

Co je podle mne nutné a vhodné při řešení tohoto problému? Umožnit co nejdříve návrat uprchlíků do jejich domovů a zajistit jim slušný život doma. Takže v prvé řadě je nutné ukončit definitivně válku v Sýrii a umožnit Syřanům žít doma. 

Je potřeba si uvědomit, kdo rozvrátil legální režim v Sýrii, kdo se snažil a snaží o jeho svržení nelegální válkou a kdo tedy způsobil stav, který přivodil ta kvanta uprchlíků a „uprchlíků“. Myslím, že paní europoslankyně Šojdrová je ve středu těch, kteří syrské utrpení způsobili. Ona je orgánem parlamentu EU, jehož mnohé státy válku v Sýrii vedly, nebo morálně a materiálně podporovaly. 

Takže paní europoslankyně by místo  krokodýlých slz nad osudem dětských sirotků měla usilovat o to, aby její chlebodárci nevraždili v Sýrii. To za prvé. A až skončí válka v Sýrii, pak je nutné, aby Sýrie byla stabilizována, zrekonstruována a to režimem, který je toho schopný a obyvatelstvem respektovaným. A to je legální režim Bašára Asada. Tímto směrem by se měla upírat pomoc Česka jako státu i jako společnosti a o to by měla paní Šojdrová usilovat. Jinak je její výzva k přijetí „sirotků ze Sýrie“ jen vyděračské plnění zadání jejich chlebodárců z Bruselu, kteří tuto krizi v Sýrii způsobili a nadále působí a tolerancí či podporou islamistické migrace do Evropy touto krizí infikují i starý kontinent.

Jirka B.

 

Diskusní téma: Jsem oboustranný sirotek a věkem dítě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek