Dobrý večer, kontrola souloženek, připravte si ke kontrole podepsané připouštěcí lístky!

27.05.2018 16:51

Dobrý večer, kontrola souloženek, připravte si ke kontrole podepsané připouštěcí lístky! Tak nějak už to může vypadat v ne tak vzdálené budoucnosti. Do ložnice, do hotelového pokoje, do stanu , do spacáku na pasece, nebo kamkoli jinam, kde se lze oddávat sexu, tedy vlastně všude, vám vtrhne úředník a požádá vás o doložení faktu, že se jedná o sexuální akt dobrovolný.a podložený explicitním fyzickým souhlasem.

Ano, ve švédském parlamentu byl schválen zákon, že jakémukoli sexuálnímu konání musí předcházet explicitní souhlas účastníků. Podle právníků by měl být nejlépe písemný.

A co jednou mozky v některé zemi EU vymyslely, to se šíří po všech zemích EU, čím je to hloupější a škodlivější, tím se to šíří rychleji a virulentněj. Takže to očekávám brzy i u nás.

A jsem rád, že už se mne to vzhledem k věku týká jen periferně a že jsem prožil svůj jinošký věk a věk bujného mužství v normální době.

Fakt si neumím představit situaci, kdy jsme se chlapci i dívky žáci 9.třídy kolektivně v učebně chemie schovávali pod masivní laboratorní stoly, abychom tam, zamčeni, po dobu hlavní přestávky hnáni hormonální smrští provozovali kolektivní necking.Nikomu ze zúčastněných to nevadilo, přítomní se účastnili dobrovolně a rádi, nikdo si nestěžoval. Až na jeden případ, kdy jeden spolužák utrhl jedné spolužačce při té příležitosti ramínko od podprdy. A stížnost tehdy směrovala na materiální, nikoli morální újmu. A teď nynější deváťáci aby se sichrovali seznamem písemných souhlasů!

A tady třeba vidím hned problém a mám technický dotaz: Mají být ty souhlasy individuální, bilaterární, nebo multilaterární? Mají být podepisovány ad hoc na jeden akt, nebo na dobu určitou, či neurčitou? Má být souhlas upřesněn, zda platí povšechně, nebo na konkrétní sexuální praktiky? Umím si představit, že takový zaběhlý manželský pár by si vystačil s paušálním souhlasem na běžný šup-šup sex s platností na dobu neurčitou s měsíční výpovědní lhůtou. Ale co třeba při nahodilém sexu, či na takové swingers party? Stačí úvodní stránka s popisem události a k ní přiložený seznam signatářů? A s adresou a rodným číslem? Co na to GDPR? Vždyť o ochranu soukromí jde přece EU v první řadě?!

Myslím, že je ještě mnoho nejasností. Na jejich řešení se ustaví úřady se spoustou úředníků, kteří budou souhlasy registrovat a jejich dodržování na místě kontrolovat. A vymyslí formuláře, a to jednak ve formě papírové s průpisem min. tolika kopií, kolik je aktérů, plus jedna kopie pro úřad, a také jistě ve formě zjednodušené elektronické. Na to se vypíší tendry, přijmou se správcové sítí, budou se čerpat dotace, objevovat korupce, zkrátka celá společnost se skrze sex tak nějak společensko-ekonomicky oživí.

Mimochodem k těm formulářům bych měl návrh. Kdysi v dobách naší mladosti jsme si k významným příležitostem předávali tzv. Připouštěcí lístky, což snad byla nějaká veterinární statistika a tzv. Souloženky, což byla již čistá recese. Ale jistě by se připouštěcí lístky i souloženky daly použít jako vzory evropských formulářů. Já jsem majitelem jedné souloženky, kterou jsem obdržel od naší party z univerzitní knihovny, když jsem úspěšně složil atestaci. Tehdy jsem nepředpokládal, že někteří z těch rozjívených dárců onoho oprávnění budou jednou světové kapacity ve svých oborech. Tu souloženku jsem používal jako záložku v anatomickém atlase a čas od času na ni se vzpomínkou a nostalgií narazím.

A nyní vážně. Nápad s explicitním vyjádřením souhlasu obou ( všech?) účastníků sexuální aktivity je příklad myšlení neomarxistických koryfejů Švédska, potažmo EU. Dej volovi moc, vymyslí úřad!

Možná, že explicitní souhlasy, nejlépe písemné, sice zabrání pár procesům s falešným nařčením. Rozhodně ale nezabrání násilné sexualitě. Sexuální agresor si vyhoví i bez souhlasu. Normálním lidem to jen a jen masivně zkomplikuje život. Už nyní se stále častěji ženy i muži uchylují z nejrůznějších důvodů k nepartnerským sexuálním aktivitám. Stále častěji v mediích rezonují informace o tom, že se mladí lidé vyhýbají přirozenému sexu, nebo že tu a tam se ten či onen na veřejnosti ukájel masturbací. Možná, že je to úchylné. Nebo je docela dobře možné, že jen nemají rádi zbytečnou administrativu.

A ještě jedna zajímavost, zdánlivě nesouvisející. Jako přílohu připojuji serii písní Mikiho Volka, který by se ,mimochodem, minulý týden dožil 75 let.. Ve 39 minutě soundtracku je píseň Domovnice. A jak to souvisí? Oklikou, ale jistě. Ona domovnice je skutečná postava a byla to maminka oné dívky z počátku vyprávění, která si tenkrát dávno v raném mladověku stěžovala na utržené ramínko od podprdy. https://www.youtube.com/watch?v=08BOl0J0Sx4

Záhy trochu vláhy přeje

Jirka B.

 

Diskusní téma: Dobrý večer, kontrola souloženek, připravte si ke kontrole podepsané připouštěcí lístky!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek