Co teď a co potom

28.01.2018 18:29

Co teď a co potom

Měli jsme v poslední době dvoje volby. Ty jasně ukázaly, že společnost je rozdělena a polarizována, ale také ukázaly demokraticky  projevenou většinovou náladu. A z toho je nutno vycházet do budoucna.

Pro další úspěšný rozvoj naší společnosti, ne-li dokonce jako základní podmínka její další existence, vidím jako nutnou podmínku:

  1. Zajistit respektování výsledků demokratických voleb. A to nejen výchovou k zásadám demokracie, ale i represemi v případě jejího ohrožení. Není možné, aby většinový názor byl degradován aktivně agresivní názorovou menšinou.
  2. Bránit šíření nepravdivých a dehonestujících zpráv trestním stíháním autorů a šiřitelů takových dezinformací na základě posouzení nezávislých a objektivních právních institucí.
  3. Zvýšit právní i fyzickou ochranu demokraticky zvolených zastupitelů úměrně k důležitosti jejich pozice.
  4. Zajistit morální i odbornou kultivaci české politické scény tak, aby  do politických funkcí byly v závislosti na funkční úroveň navrhovány, voleny, či dosazovány časem a společenským povědomím prověřené jak morálně, tak odborně kvalifikované osobnosti pro tu kterou úroveň politické či společenské funkce.

Domnívám se, že demokratické zřízení našeho státu a společnosti je nutno nejen proklamovat, ale i prosazovat, ctít, kultivovat, rozvíjet a v neposlední řadě i bránit.

Jirka B.

Diskusní téma: Co teď a co potom

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek