Auf, nieder, auf, nieder,auf, nieder

23.01.2018 19:18

Auf, nieder, auf, nieder,auf, nieder

Známe to z nejrůznějších filmů a inscenací. Alespoň většina z nás. Menšina to ještě zažila na vlastní kůži. Fyzické týrání jako trest za politicky odlišné názory. Totalitní režimy to používaly jako zbraň. Nástup na apelplace za krutého mrazu, auf, nieder, auf, nieder, polít vodou a stát v pozoru, dokud nepadneš. A pak bití a na konci smrt. Odpírání spánku, jídla pití. Stát čelem ke zdi a pokud se pomočíš, tak to slízat. Běh po schodech nahoru a dolu a na každém sudém schodu si bouchne pendrekář.  Gestapáci, estébáci.

Líbí se vám to, pane Fero Feniči, líbí se vám to, paní kandidátová Drahošová? Asi ano, když voláte po hodinovém stání prezidentských kandidátů při předvolebních debatách. Zdůvodňujete to všelijak, pravý důvod spočívá v tom, že i vy dobře víte, že kandidát Drahoš na prezidenta Zemana nestačí hlavou, tak chcete ukázat, že má alespoň lepší nohy. Možná.

To měl ale Drahoš usilovat o nominaci na chodecké závody a ne na funkci prezidenta. Nohy vladařům většinou sloužily k útěku, ne k rezistentní obhajobě státních zájmů. A hájit zájmy státu se dá s neuropatickými nohami z invalidního vozíku. Ale prázdnou hlavu židle na kolečkách nenahradí.

Ten Feničův nápad s torturou Zemana, který se kandidátce na první dámu Drahošové tak líbí, je něco opravdu odporného. A ukazuje to, kam až jsou ti dobroseři a kavárníci ve své duševní a morální prázdnotě ochotni zajít. Jejich cesta není konstruktivní, jen destruktivní. Nedokáží něco pozitivního nabídnout, tak chtějí zlikvidovat toho, který to přináší. Zatím to bylo pomluvami o rakovině, alkoholické demenci, či neurologickém onemocnění. Teď už přešli k pokusu o likvidaci fyzickou.

Tady už nestačí, aby se tyto nelidské kreatury styděly, tady by  měly k nápravě svého počínání zalézt někam daleko do izolace a už se neukazovat. A spolu s nimi všichni ti, kterým se jejich nápad líbí.

A teď z jiného soudku. Vůbec se mi nelíbí ta kožní léze, kterou má prezidentský kandidát Drahoš přepudrovanou na čele nad levým okem. Měl by si tu skvrnu nechat dermatologicky zkontrolovat, zvláště coby zahrádkář. Asi to bude jen stařecká pigmentace, ale mohlo by to být i něco daleko závažnějšího.

Jirka B.

Diskusní téma: Auf, nieder, auf, nieder,auf, nieder

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek