Vrazi s názorem

10.12.2020 15:25

Vrazi s názorem

Jsem stále znechucenější určitou částí naší společnosti. Jsou to „vrazi s názorem“. Jsou to třeba ti samozvaní mstitelé, kteří „vychovávají“ ostatní řidiče vybržďováním, jsou to takové ty biomatky, které natruc rodí doma, rodiče ukrývající své děti nejen před preventivním očkováním, ale i před akutním podáním protitetanového séra při pokopání koněm a podobní.

Mají svoji zcestnou pravdu, většinou zcela nesmyslnou, které se drží navzdory jasným faktům, jako ono pověstné hovno košile, a to bez ohledu na případné smrtelně nebezpečné možné konce.

Stejně celospolečensky nebezpečná je skupina „vrahů s názorem“, kteří nedodržují základní pravidla protiepidemických opatření, která jsou tou bazální a prokazatelně účinnou obranou proti bezbřehému šíření viru Covid – 19 napříč společností.

Odmítají respektovat nejen zásadu 3R ( nošení roušek, hygiena rukou a dodržování rozestupů), stejně jako nedodržují celospolečenská opatření typu uzávěr a omezení, která jsou nutným základem pro nastolení jakési stability společnosti. Sabotují nejen snahy řídících orgánů, ale i ukázněné části společnosti jen proto, aby si dodali důležitosti, užili si svých 15 vteřin slávy, ukázali, že (ne)jsou bezvýznamné nuly. Kdyby svým počínáním nevraždili, byly by to jen politovíní hodné bizarní figurky.

Chápu-li jejich nedospělé důvody přitáhnout pozornost a dodat si důležitosti, nechápu jejich kulhavou argumentaci. Prý něco o svobodě. O svobodě být bezohledně sobeckým vrahem s názorem. O svobodě bezohledně šířit virus představující i potenciální smrt napříč společností. Napříč rodinou, napříč pracovním kolektivem, napříč skupinou přátel, napříč komunitou jim neznámých spoluobčanů.

Je s podivem, jak jim takovéto chování prochází. Za vybržďování už padly drakonické tresty. A přitom je to celospolečensky méně nebezpečné, než dosud takřka beztrestné vědomé šíření potenciálně smrtelného viru. Při tom jejich chování kromě obětí na zdraví a životech blokuje byť omezenou ekonomiku i modifikovaný společenský život.

Oni mají svůj žebříček. Vymetání chrámů konzumu, zchlastání se v hospodě, vyřvání se na čuty, čuty, čuty, čut stadionu, exhibice na place. Nemohou bez toho být bez ohledu na potenciální mrtvé, kteří jim zůstávají v patách. Vždyť ti mrtví jsou jen dědeček a babička, co ujídají chlebíčka. Tož, hošani, popojedem. Fernetem, hanáckou, režnou! Máme lidské právo se bezohledně bavit!

Takže, vrazi s názorem, memento: Až se tobě bude třásti ruka, synek se na tebe také vysere, ani to pověstné koryto ti neudělá, nechá tě chcípnout někde v pankejtu a půjde se bavit. Má přece svobodu a nárok si jít užít. Tak jsi mu šel příkladem.

Přes to všechno zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Vrazi s názorem

Vrazi s názorem

Eva Matoušková | 11.12.2020

Jirko,
bohužel máš stoprocentní pravdu. Je to smutné, nic s takovými lidmi nepohne. Nejhorší je, že jich přibývá. Nechápu, proč tolik lidí nedůvěřuje očkování, nejspíš si takoví lidé neuvědomují, že kdyby nebylo očkování, stále bychom hromadně vymírali. Ach jo, je to fakt k zbláznění…
Je nutné chovat se tak, abychom neškodili ostatním a hlídali si svoje bezpečí. Věřím, že je stále hodně lidí, kteří si toto uvědomují.
Měj se pěkně a také moc zdravím!
Eva

Re: Vrazi s názorem

Jirka B. | 14.12.2020

Děkuji za přečtení a podporu. Škoda, že nezareagoval někdo z těch, kdo považuje ona hygienická protiepidemická opatření za umělé omezování lidských práv a osobních svobod a nevysvětlil, co podle jeho názoru jsou lidská práva a osobní svobody, kde mají mantinely mezi osobními svobodami a lidskými právy druhých " lidí a osob", jak posuzuje hierarchii práv jedince a komunity a podobně. Osobně se domnívám, že vzhledem k tomu, že člověk je tvor společenský a jako jedinec prakticky neschopný přežití, musí se podřídit v konečném zúčtování zájmu společenství a garance osobních svobod a lidských práv je podmíněna osobní kázní a respektováním práv a svobod všech příslušníků komunity ať jako jednotlivců, tak jako celku. Myslím, že toto uvědomění by pomohlo i v řešení současné akutní, či subakutní epidemické krize.

Přidat nový příspěvek