Velikonoční kovídání (Koronareport 57. týdne kovidové epizody)

05.04.2021 08:52

Velikonoční kovídání (Koronareport 57. týdne koronavirové epizidy)

Velikonoce jsou svátky návratu Slunce a slunce do našich krajů. Svátek nové životní síly. Bohužel, letos s pomlázkou stále chodí smrt.

Dnes tedy nejdříve statistika:

V minulém týdnu bylo prokázáno 36850 nových případů infekce Covid – 19, denně průměrně 5264,29 nových případů, což je pokles na 75,09% stavu předcházejícího týdne, tudíž reprodukční číslo zůstává na „ ještě lepším“ R = 0.8. Epidemie oproti minlému týdnu zaznamenala další ještě výraznější pokles razance. Smrtnost v souvislosti s kovidem mírně stoupla na 1,74% z prokázaných infekcí. Tolik statistika.

Po přítvrzení opatření před měsícem za čtyři týdny poklesl počet případů o více než polovinu, i když výsledky minulého týdne musíme brát s určitou rezervou, neboť byl volný pátek, tudíž i méně testovaných. Ale i tak je jasně a průkazně vidět, že restrikce zabírají a stav se zlepšuje.

Restriktivní opatření jsou jednou z účinných cest k potlačování epidemie, neboť nelze u části naší společnosti očekávat ukázněné a uvědomělé dodržování hygienických a karantenních opatření typu ochrany dýchacích cest a sociální izolace.

Druhou cestou je vakcinace. Evropská Unie nezvládá to, co si usurpovala, tedy zajišťování dostatečného množství vakcin. Nasmlouvaní privilegovaní dodavatelé  libovolně a beztrestně nedodržují nasmlouvané kvantum očkovacích látek, jejichž vývoj a výrobu EU (tedy my všichní, Vy i já) spolufinancovala a EU své selhání a neschopnost, či nezájem na nastolení pořádku v dodávkách  kamufluje všelijakými šarádami, které obhajuje všelijakými humanitárními pseudozdůvodněními a navíc brání vstupu jiných účinných vakcín, ať z Ruska, či z Číny. To vše má za následek mnoho zbytečně mrtvých v počtu mnohanásobků tisíců, či desetitisíců.

Co je mi platné, že jsem z důvodu rizik registrován již 14 dní na očkování, když marně čekám a patrně ještě dlouho čekat budu na termín očkování!? Mně nevadí, kdybych byl očkován Sputnikem. Ale v Bruselu rozhodli, že očkování bude vakcinami od kamarádů, ať jsou, či nejsou k dispozici, ať je jejich efekt zpochybňován, či nikoli. Už je na čase těmto bezohlednostem na lokální úrovni zabránit, zodpovědní místní orgánové ČR, tedy pokud nejste jen evropsko-unijní vazalové a opravdu cítíte zodpovědnost za  české občany a komunitu na území Česka žijící!

Kdybychom byli s manželkou očkováni, manželka by nebyla v karanteně, já v jakési dobrovolné polokaranténě a nebyli bychom nervozní z očekávání věcí příštích po kontaktu s vironosičem.

Doufám, že se situace zlepší po solidárních dodávkách desetitisíců dávek vakcin z Rakouska, Slovinska a Maďarska, které jsou slíbeny jako pomocné gesto na protest proti trestání České republiky omezením importu vakcin za to, že premier Babiš podpořil rakouského premiera Kurze v jeho protestu proti čachrování orgánů EU s vakcínami. Kéž by tento postup vydržel a v EU se vytvořilo silné jádro rozumu na základě bývalého Rakouska-Uherska, tedy států V4, Rakouska, Slovinska a Padánie.

Počasí na Velikonoce je opravdu aprílové, jsem zvědavý, zda občasné přeháňky a chladno udrží lidi na uzdě a omezí velikonoční srocování. Bylo by to potřeba. Zda se o Velikonocích nejařilo, nejaří a jařit nebude, to poznáme na číslech příští a hlavně přespříští týden.

Pokud se uvolňování lockdownu týká, byl bych ještě velmi opatrný a počkal právě těch 14 dnů.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Velikonoční kovídání (Koronareport 57. týdne kovidové epizody)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek