Tak tedy do dalšího roku

06.01.2018 19:32

Tak tedy do dalšího roku

Začínám další rok blogování. Někteří blogeři vědí přesně na den, kdy a čím začínali s blogováním. Já to nevím. Ale už to bude drahně let, neboť už je to, například, rok, co skončil BBLN na Lidovkách, kde jsem začínal, a to už jsem byl z něho pár let vyhozený. Mimochodem, paní Dubcová napsala k definitivnímu konci BBLN takový memoriál na blogu Idnes a docela jsem byl překvapen, že po těch asi pěti letech, co jsem byl na BBLN „zakázaný“, mne ještě kdosi v diskuzi pod článkem jmenovitě vzpomínal. Poté jsem chvíli psal a pak byl již dost dlouho vyobcován i z blog-kavárny, kterou jsem pomáhal spoluzakládat, mými dvěma dalšími spoluzakladateli. Vyhodili mne pro jejich nepřekonatelný názorový odpor a pak blog-kavárnu zkrachovali. Dalo se předpokládat.

A tak jsem postupně našel útočiště zde a táhnu to tady, spíše více, nežli méně, sám. Už přes dva roky. S docela dobrou návštěvností i čteností, i když s minimální diskuzí. Přesto mne dost překvapuje, kdo všechno mé blogy čte, jak se tu a tam z nejrůznějších zdrojů dozvídám.

Tak o čem dnešní „Pelé mele“? Nejdříve o počasí. Je, chvála Pánu Bohu, počasí, jako bývá v březnu a tak na přístavbě a rekonstrukci našeho bydla mohu dohánět resty. S jedním šikovným řemeslníkem a bez dvou dalších, kteří tu kouřili a chlastali za 180 Kč na hodinu, stavba dost poskočila. Ti dva, kteří každý vykouřil 25 cigaret a vypil 8 -10 lahváčů za  jednu směnu, jsou pro mne důkazem toho, že u nás existuje i předražená práce, páni socani! Některá práce je i zadarmo drahá. A celá ta situace ukazuje bídu řemeslného stavu u nás. Dobrých řemeslníků je minimum a i těch bídných je málo. Tak si i ti špatní mohou diktovat. Hlavně, že ročně vychází z vysokých škol sedm set politologů a další stovky estetiků sportovní terminologie,  komparatiků středověkého řemeslného názvosloví a dalších neužitečných parazitů.

Teď k prezidentským volbám. Budu volit Zemana. Nevím, zda jsem s vysokoškolským vzděláním buranský primitiv, nevím, zda jsem vidlák z venkova, když z naší „dobré adresy“ na hranice Prahy máme cca deset kiláků, nevím, zda patřím k těm, co o světě vědí drek, když například vím, že Ouagadougou je hlavní město Burkina-Fasso, dříve Horní Volta. A to, prosím, z hlavy. Ale podle kavárníků jsem ten ostudný a odporný tupoň hodný likvidace, který bude volit Zemana.

Znám jeho názory, postoje a jednání a dám-li dohromady jeho plusy a mínusy, je pro mne nejpřijatelnější. Ostatní jsou mi směšní, jak si hrají na to, že si na nic nehrají. Jedno želé, jeden vekslák, jeden hysteroid, co své politické názory prosazuje skrzevá obnažování hrudi na veřejnosti a pár beznadějných od někud se vynořivších. A víte, že než se Horáček projevil v kampani, tak jsem si myslel, že musí být bedna, když byl tím „černým bůkmejkrem“ na dostihách?

Rusové přišli na Silvestra při útoku islamistů na leteckou základnu v Sýrii o dva vojáky a při útoku bylo mírně poškozeno pár letadel. Ačkoli ruské ministerstvo obrany informaci zveřejnilo, některá naše vazalská media z toho dělala objevného a přehnaného solokapra. A co mne znechutilo na jejich počínání nejvíce, tak jak ta protiruská nenávist z těch zpráv radostně čišela. Jako by si tito rusobijci neuvědomovali, že Rusové svým zásahem prakticky ukončili syrskou válku, nastolili mír, umožnili normálním Syřanům  návrat do svých domovů a oslabili teroristické hnutí, které chtělo i na půlce Evropy nastolit islamistický chalifát. Že ti Rusové v té Sýrii v konečných důsledcích bojovali a umírali (bojují a umírají) i v našem zájmu.

Čína motá světu hlavu. Tentokrát tím, že zakázala dovoz některých druhů odpadu. Asi se rozhodla, že už si může dovolit začít zlepšovat životní prostředí doma a nebude již likvidovat světový odpad na svém území. Teď z toho mají bobky všechny vlády vyspělého světa, neboť za verbální kritiky čínského přístupu k ochraně životního prostředí odvážely svůj odpad k likvidaci do Číny. To nyní skončí a vyspělé země buď budou muset najít jiného likvidátora kdesi v Asii, či Africe, kterému zaplatí za likvidaci vlastního sajrajtu a farizejsky ho při tom budou kárat za špatný přístup k životnímu prostředí, nebo budou muset řešit produkci a likvidaci odpadů samy. Teď se ukáže, nakolik naše vyspělá společnost bere ekologii opravdu vážně.

No, na začátek roku jsem toho napsal až až. Takže to je dnešní moje „Pelé mele“ celé.

Jirka B.

Diskusní téma: Tak tedy do dalšího roku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek