Plastové kozy a dřevění oslíci

18.09.2017 11:01

Plastové kozy a dřevění oslíci

Tedy je fakt, že jsem už poměrně dlouho nic nenapsal a nezavěsil na blog. Příčin je několik. Jednak nemám čas, jsem v kalupu, neb přestavba domova vrcholí, s tím souvisí i dalšé důvod nepsavosti, neboť jsem byl vystěhován z privátní trucovny do frekventované pracovny, což mi ruší inspiraci a navíc také nejsem poháněn odpovědností ke čtenářům, neboť si říkám, nač čtenáře krmit periodicky duševní stravou, když ji akorát konzumují, ale sami nejsou schopni, či ochotni podílet se na informačním klokotu alespoň přiměřenou reakcí v diskuzi. No, projevím vstřícnost.

Dnešní téma bych chtěl věnovat informovanosti. Myslím, že dnešní informovanost o celkovém dění doma i ve světě je horší, než byla za bolševiků. Media za bolševiků měla ustálené rubriky. Z domova, ze zahraničí, ekonomické informace, kulturní informace, společenské informace a sport. Sice to byly stejné zprávy a tendenčně pojaté, ale byl to široký a ucelený informační podklad. A pokud je člověk doplnil informacemi z dalších zdrojů, mohl si udělat docela reálný názor na dění. Těmi dalšími zdroji myslím třeba to, co jsem tehdy sledoval, což byl Hlas Ameriky, Svobodná Evropa, Volá Londýn, Radio Vatikán a Radio Tirana, kromě jiných, a to doplněno hudebními stanicemi typu Luxemburg, hudební vysílání pro americké vojáky v Evropě, či bizarní pirátské vysílače typu Radio Veronika. Když se tyto zdroje vytěžily, analyzovaly a syntetizovaly, člověk si mohl udělat docela obsáhlý a objektivní názor.

V současné době jsme informováni daleko méně, i když stejně tendenčně a navíc monotématicky. Chybí široký záběr informací i multipolární pohled. Témata jsou zaměřena na celospolečensky bezvýznamné skandalózní informace a světonázor je deformován majnstrýmem. Takže nejdůležitějšími informacemi jsou zprávy o těch v nadpise zmiňovaných plastových kozách bezvýznamných „celebrit“ a pokud už je něco „celospolečenského“ tak laudámus na zvrácenou politiku „západní společnosti“.

Informačně jsme zavřeni pod jakýmsi šturcem, kde se hňahňáme svojí dokonalostí a neuvědomujeme si, že je to jen hloupá samochvála, která zakrývá to, že se rychle propadáme do bezvýznamnosti, zatím, co svět se mění a důležitá světová centra jsou jinde než v EU a USA.

A tak nevíme například, že je osvobozeno Rusy a vládními Assadovými vojsky cca 90% Sýrie, že tam probíhá prudká rekonstrukce země, že Assad je nejen akceptován většinou světa, ale oceňován Syřany jako ten, kdo neutekl, ale setrval s nimi, že se Syřané hromadně vrací domů a stát se normalizuje a stává zajímavým obchodním partnérem. A také se z medií nedozvíme, že Američané z posledních enkláv Islámského státu evakuují džihádistické velitele do Afghanistánu, aby tam pokračovali v bojích „proti Američanům“, protože válka je finančně přínosná.

Zrovna tak se nedozvíme, že „demokratická revoluce“ na Ukrajině už přinesla své plody, neboť Američané  v souhrnu dosáhli toho, že Ukrajina už nedováží uhlí z Donbasu a Ruska v ceně okolo 80 dolarů za tunu, ale přímo z USA za cenu okolo 210 dolarů za tunu.

Zato  se dozvídáme, že vojenské manévry NATO, které probíhají takřka permanentně od Rumunska po Estonsko, jsou obranného charakteru, zatím, co manévry Ruské armády na území Ruska a Běloruska jsou nástupem k agresi proti Evropě.

Neporazitelná americká armáda, která mediálně masíruje informacemi o své špičkovosti, se najednou může podělat strachem ze „žebrácké KLDR s raketami na setrvačník“.

Také se dozvídáme, že Rusko padá pod tíhou západních sankcí, což ostatně pociťujeme na ceně našeho másla, ale nedozvíme se, že americký kosmický program je a ještě minimálně několik let bude závislý na dovozu ruských raketových motorů.

A teď již k těm z překližky vyřezávaným oslíkům z nadpisu. Zatím, co ruské stíhačky sestřelují družice z přízemních částí kosmu, elektronické šoky vyřazují elektroniku amerických vojenských plavidel v Černém moři a ruské přístroje jsou schopné ovlivňovat americkou vojenskou GPS navigaci tak, že před pár týdny velitelé amerických vojenských plavidel v Černém moři hlásili, že jejich navigace ukazují, že jsou na souši zhruba 20 km v ruském vnitrozemí, američtí mariňáci nacvičují osvobozování „východoevropských“ vesnic z rukou ruských agresorů. A tak na polygonu kdesi v Severní Karolíně v USA běhají američtí vojáci mezi dřevěnými maketami ukrajinských domků mezi slepicemi v klecích, dřevěnými z překližky vyřezávanými oslíky, filodenrony v květináčích na křižovatkách a ječícím ruskojazyčným komparzem a v zápachu hnoje a střelného prachu, který je produkován zápachovými generátory, porážejí na hlavu domnělé ruské agresory. Nevěříte? Viz zde: www.youtube.com/watch?v=szUyABrmOHQ  .

Tak nějak si američtí stratégové představují III. světovou válku. Inu, pak není divu, že od dob Druhé světové války, kromě dobytí Grenady, nikde a žádný vojenský konflikt, a že jich vedli habakuk, nevyhráli.

Jirka B.

Diskusní téma: Plastové kozy a dřevění oslíci

Utlučena...

Jarka Jarvis | 24.09.2017

Utloukl jste mě bačkorou, a neotřesitelnou vírou v mírumilovnost bývalého majora KGB, Vladimíra Putina. Možná, že jednou i odtajní dokumenty o smrti Raoula Wallenberga.

Re: Utlučena...

Jirka B | 25.09.2017

Pokud považujete argumenty za bačkory a důkazná fakta za víru, pak utloukl.

Jeden za osmnáct

Jarka Jarvis | 23.09.2017

Já si myslím, že Rusové jsou za osmnáct, a Amíci bez dvou za dvacet. Rusové nejsou součástí NATO, takže po Evropě pendlovat nemůžou. Oni k tomu pendlování sice mají spoustu místa, ale na Sibiři je nikdo neuvidí - tak jako by nikdo neviděl manévry NATO, konající se třeba na Islandu. Ony i gorily se přece bijí v prsa, aby ukázaly svou sílu potenciálním nepřátelům, a nedělají to schované někde za bukem. NATO mělo původně 12 členů, teď jich má 29 (většina z nich leží v Evropě), a jejich posuny tedy musí bý mnohem viditelnější než před padesáti lety. Mimochodem: Proč ČR do této organizace vstupovala, když na projíždějící "soukmenovce" teď lidé vystrkují zadky?

Re: Jeden za osmnáct

Jirka B. | 24.09.2017

Poměrný příklad Rusko 18 = USA 20-2 je velmi zjednodušující výklad. Pro mne toto neplatí. K pendlování NATO po Evropě nevidím racionální důvod, z Ruska nebezpečí nehrozí. Mají suroviny, mají dostatečné technologie, mají svůj cíl, dodat Rusku vážnost, kterou si zaslouží a mají i dostatek rozlohy, co jim chybí, je obyvatelstvo. Taková země logicky netouží ani po expanzi, natož expanzi vojenskou agresí, ale po klidu a spolupráci. K čemu by jim válčení bylo dobré? Válka je pro ně kontraproduktivní. Připojení Krymu byla jiná záležitost. tam byl přímo ohrožen většinový ruský prvek záměrným protiruským tlakem pomajdanské Ukrajiny. Proto se Krymská republika svými volenými zástupci rozhodla vystoupit ze svazku Ukrajiny, na což měla ústavní právo a požádat o přijetí jako součást Ruské federace.. Ústavně a podloženě všeobčanským referendem.To nebyla ze strany Ruska agresivní expanze, to byl legální postup, který zabránil občanské válce na Krymu. Správně říkáte, že ruské manévry na Sibiři nejsou vidět, ale Sibiř je součástí Ruska, zatímco čára od Rumunska po Estonsko, kde se bije v prsa americká gorila, je od USA přes půl zeměkoule a na ruské hranici a to je ten problém. A co se propagandy týká: Západní političtí a vojenští představitelé veřejně a oficiálně deklarovali, že ruské manévry Západ 2017 jsou určeny k pochodovému zahájení invaze do pobaltských států a do Evropy, a že tam Rusové mají okolo 100 000 soustředěných vojáků, ačkoli Rusové uvedli, že pravidelné manévry, které se konají každé 4 roky nacvičují obranu proti útoku na Rusko a účastní se jich 12 000 vojáků. Manévry skončily, ruská invaze do Pobaltí a Evropy se nekonala a západní pozorovatelé konstatovali, že se jich účastnilo 10-17 000 ruských vojáků. Tedy kdo propagandisticky šířil paniku a válečnou hysterii? Západní politici a velení NATO. Rusové mluvili pravdu. A to je pro mne důležitý argument. A na otázku, proč jsme vstupovali do NATO (a přidám i EU) odpovídám: Jednak v době vstupu ČR do těchto struktur nebyly NATO a EU ještě ve stavu takového marasmu, jako jsou teď a také jsme byli velmi naivní, z čehož viním komunistický režim, který nedokázal objektivně popsat faktický stav Západu a svojí absolutní jeho negací vyvolával nekriticky pozitivní pohled na Západ. A s tímto naivně nekritickým pohledem na Západ jsme vlezli někam, kde nás potřebovali hlavně jako odbytiště zboží včetně zbraní, takže první, co udělali, byla paralyzace našeho průmyslu, v první řadě zbrojního, neboť to byla konkurence, obsazení uvolněných míst na světových trzích a vydrancování a kolonizace "nových zemí" EU a NATO a jejich využití jako nástupního teritoria a potenciální válčiště svých vojsk v konfliktu proti Rusku. Dnes a za současných zkušeností bych byl proti vstupu do EU i do NATO.

Očekával jsem na svůj return na diskuzní příspěvek paní Jarvis

Jirka B. | 22.09.2017

nějaký lob, prohoz, či smeč, zkrátka vrácení diskuzního míče na mou stranu hřiště. Nepřišel, nepřišel. kdopak ví, co se mohlo stát, někam spad, ......, jak se zpívá v jedné písničce. Myslím si, že můj příspěvek šel do hřiště, out to nebyl, takže zřejmě 15.0 a od paní Jarvis diskuzní skreč. Škoda. Ale na rozdíl od ostatních se alespoň pokusila.

Došly mi argumenty

Jarka Jarvis | 22.09.2017

Z Vaší analýzy mi bylo jasné, že další odpovědi netřeba; Vy jste skálopevně přesvědčen o jednom, já o ničem. I Vaše poslední věta, "Co je na tom propagandistické, když člověk sám vidí, že nácvik osvobozování ukrajinské vesnice pomáhá naladit americkou armádu na boj proti nepříteli. Proč by to divadlo jinak dělali?" mě o tom přesvědčila. Jak víte, že tam netočili film? A tak snad jenom řeknu, že smeče mi nikdy nešly, a i mlčení je odpovědí.

Re: Došly mi argumenty

Jirka B. | 23.09.2017

Děkuji za odpověď. Na otázku, jak vím, že publikované záběry nepocházejí ze záznamu natáčení nějakého filmu, odpovídám, že to vědět nemohu, ale ze zhlédnutého předpokládám, že pak by to musela být nějaká retro groteska navazující na němou éru kejstonských strážníků. Jak výpravou, tak dějem, tak hereckými výkony. Nebo možmá podvržený nepovedený pokus o akční film z produkce Rossfilmu, eventuálně Mosfilmu.o zlých a hloupých Američanech. Ale teď vážně. Je nutno si uvědomit, že za posledního čtvrt století se věci poněkud posunuly, Rusko není Sovětský svaz a USA dávno není oprávněný lídr světa.To je Německo blíže periodické snaze po ovládnutí Evropy, něž Rusko imperialistickým choutkám Sovětského svazu Po České republice nependlují sovětská vojska dočasně umístěná na našem území, zato zde a nejen zde, ale na celém území mimoruských států Varšavské smlouvy pendlují deně tisíce vojáíků USA, Bundeswehru, francouzské a britské armády a permanentně probíhají manévry mnohonásobně větší, než nyní tolik kritizované cvičení Rusů a Bělorusů Západ 2017. Tam bylo tolik vojáků, jako je nyní vojáků NATO na běžném a "bezvýznamném" cvičení v Polsku. A zatím, co Rusové a Bělorusové jsou na svém území, tak většina těch vojáků NATO je na cizím území a na hranicích Ruska. To jsou fakta, která si dennodenně mohu ověřit na vlastní oči nejen pravidelnými průjezdy ohlášených i neohlášených transportů vojsk NATO po dálnici okolo nás, ale i tím, že poslední tři roky, co jezdím do Rumunska, protože Itálie i Rakousko, kam jsem jezdil před tím, už pár let vypadá jako bazar v Habeši s rok, co rok arogantnějšími a drzejšími prodejci drog, tretek a padělaného zboží, jsme se pokaždé jak na území Česka, tak Slovenska, Maďarska a Rumunska prodírali kolonami amerických, německých, britských, francouzských a dalších vojenských kolon a po padesáti letech jsem opět viděl tzv. "holubice míru", to znamená těžkotonážní dlouhé vlaky naložené tanky a ostatní vojenskou technikou, které jely přes Rumunsko na východ. To je realita, kterou vidím na vlastní oči.

Jirko B.,

Jarka Jarvis | 18.09.2017

jak víte, komu věřit a komu ne? SSSR (potažmo Rusko) a USA byli - a doposud jsou - nepřátelé od nepamatuji kdy, ať se tváří jakkoliv. Opravdu si myslíte, že nastane čas, kdy jeden na druhého přestane kydat hnůj? Speciálně teď, když je to tak jednoduché? Mne by zajímalo, jak se ruští špióni dostali do komplexu mariňáků, jistě dobře střeženého, nechali si vysvětlit, co tam ti agresoři právě nacvičují, natočili o tom téměř šestiminutový film, a pak ho dali na YouTube?

Věty z textu pod klipem, např. "...pomáhá americké armádě naladit boj proti nepříteli. Kde je nepřítel tradičně Rusko," považuji za ukázkovou propagandu, která mi připomíná padesátá léta. Podobně jako "Novináři píší, že Pentagon připravuje...," nebo "Existují zprávy o tom, že..." zobrazené akci věrohodnosti nepřidají.

Re: Jirko B.

Jirka B. | 19.09.2017

Dobrý den, paní Jarko,
na Vaši otázku, jak vím, komu věřit, Vám odpovím takto: Nejde o to komu věřit. Je potřeba mít znalosti, zkušenosti, informace z mnoha různě zaměřených zdrojů a na základě toho všeho provést svoji analýzu problému a jeho syntézu k utvoření si vlastního názoru na daný problém. A tento názor si nadále zpětně ověřovat retrospektivně v průběhu času a podle toho posuzovat validnost původního závěru. Buď sedí, nebo je potřeba názor korigovat a z diference se poučit pro budoucnost. Příklad: Byla majdanská revoluce v Kyjevě spontánní, nebo provokovaná někým? Od jisté a brzké doby jsem nabyl přesvědčení, že je vyprovokovaná uměle. Myslíte si, že je možné, aby se cca deset tisíc lidí trvale několik měsíců samo udrželo na jednom náměstí? Deset tisíc lidí sní denně 15 tun potravin, vypije25 000 litrů nápojů, vyprodukuje 25000 litrů moči a 10 tun fekálií. Spálí tuny dřeva a tuny pneumatik, potřebuje papír na toaletu i na plakáty, kamení na házení, klacky a molotovovy koktejly na bití policistů. Toto množství zboží a materiálu je potřeba přivážet a odvážet, což vyžaduje stovky jízd nákladními automobily. Myslíte, že těch pár měsíců jídlo a pití vařily babky demokratky ze svých důchodů? A i kyby, tak na čem? Že náklaďáky poskytli bezplatně ukrajinští autodopravci? Myslíte, že tajemní střelci do davu byli jednotlivci, kteří se náhodou koordinovali, vzali si doma ostřelovačské pušky a jen tak nazdař bůh stříleli pro radost? Odpovězte si kriminalistickou a právnickou poučkou "komu ku prospěchu"? Jasno mi bylo, když "revolucionáři" otevřeli vládní sídlo a vpustili tam dav, aby vzbudili závistivou nenávist, když státní majetek vydávali za majetek Janukovičův? No a postupem času se celá organizace majdanu a jeho financování ukázala v podstatě přiznanou prací USA a EU (Západu). Nešlo o demokracii na Ukrajině, ale jednak o vydrancování nového trhu, ale hlavně o vyvolání krize na ruských hranicích, neboť je potřeba prodat staré americké zbraně. O tom svědčí 3x dražší americké uhlí, které se dováží přes půl světa, zatím, co donbaské a ruské uhlí bylo 3x levnější a prakticky v sousedství a přesunutí amerických vojenských kontingentů na ruské hranice od Rumunska po Estonsko, zmilitarizování celé oblasti a trvalé udržování krizové situace. Upozorňuji: Rusové nejsou v Mexiku a Kandě, ale Američané mají vojska na ruských hranicích. A to jsou neoddiskutovatelné fakty. Chytrý si z toho závěr udělá.
No a jak se dostali ruští špioni na americkou zákldnu? Asi tam pro autentičnost prostředí najala americká armáda ruskojazyčné komparzisty, aby hystericky ječeli a pro špiona asi není problém se na takovou roli nechat najmout. Ale to je jen moje představa, jak se tam mohli špioni dostat. Třeba to vynesl nějaký mariňák. Vždyť američtí vojáci jsou většinou ti méně úspěšní, kteří si vojenskou karierou chtějí vylepšit mindráky, získat body pro studium, podívat se za hranice kukuřičnývh polí Iovy, nebo si něco vydělat. Tak proč by něco Rusům neprodali. To také může být cesta, ne?
A k těm větám pod klipem: Co je na tom propagandistické, když člověk sám vidí, že nácvik osvobozování ukrajinské vesnice pomáhá naladit americkou armádu na boj proti nepříteli. Proč by to divadlo jinak dělali?

Přidat nový příspěvek