O 1. kole prezidentských voleb, aneb „Milostné zvířátko uděláme z Vás!“.

14.01.2018 09:13

O 1. kole prezidentských voleb, aneb „Milostné zvířátko uděláme z Vás!“.

Skončilo 1. kolo prezidentských voleb. Má dva vítěze : dosavadního prezidenta Miloše Zemana, který zvítězil ve všech krajích kromě Prahy a získal celkem 38,6 % odevzdaných hlasů a Jiřího Drahoše, který zvítězil v Praze a celkově získal o 12% hlasů méně, tedy celkově 26,6% odevzdaných hlasů.

Dalších 7 kandidátů volby definitivně prohrálo a velikost jejich porážky je úměrná tomu, jaké ambice na vítězství si jednotliví kandidáti dávali. Takže nejporaženější 1. kola jsou Topolánek a Horáček, naděje zvadla i Fischerovi a Hilšerovi, Hynek, Hannig a Kulhánek asi jen od začátku naplňovali olympijskou myšlenku, že není důležité zvítězit, ale účastnit se.

Pokud tedy jde o moji předvolební prognozu, trefil jsem dva postupující, ale ačkoli jsem se mýlil v počtu procent maximálně o 8, byl jsem v souboji Zeman – Drahoš prozemanovsky optimistický. U poražených překvapil debakl Topolánkův a poměrně dobré výsledky Fischera a Hilšera.

Co před 2. kolem? Bojím se, že  včerejší vítěz Zeman to bude mít těžké, neboť kromě Hanniga a Hynka je jediným programem ostatních 5ti kandidátů jen snaha po odstranění Zemana. Pro mne je to náhlé sjednocení včerejších nesmlouvavých rivalů do antiZemanovské fronty ukázkou jejich elementární motivace.

Osobně si myslím, že vítězství Drahoše ve druhém kole by znamenalo ohrožení existence Česka jako státu a Čechů jako národa rasantním podřízením naší republiky diktátu ke krachu spějící Evropské Unie. A nemuselo by to být snad ani z vůle pana Drahoše, pokud tedy nějakou politickou vůli a názor má, já ten jeho politický názor tedy ještě jasně deklarovaný neslyšel, ale z vůle jeho loutkovodičů v pozadí, kteří prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše ke svému obrazu a svým potřebám stvořili.

Myslím, že to, že prezidentským kandidátem je Jiří Drahoš, je do jisté míry náhoda. Kdo jste o něm alespoň něco slyšel, než si ho pánové v pozadí vybrali?  Stejně tak by tam mohl stát Zdeněk Svěrák, kdyby nebyl příliš starý, Michal Viewegh, kdyby neměl obleněnou vůli po zdravotním kolapsu, Gabriela Koukalová, kdyby ještě nedávno neusilovala spíše o olympiádu, než politickou funkci, či Jiří Mádl, Dominik Ferri, či Tomáš Klus, kdyby nebyli příliš mladí.

Je to uměle vyrobený konstrukt, vyhovující tvůrcům svými vlastnostmi. Je to stejné, jako jakýkoli jiný výrobek. Musí mít vyhovující dyzajn, požadované vlastnosti včetně snadného ovládání a ostatní udělá reklama. Vloni byl stejnými kosmopolitními agenturami na trh uváděn nový model auta, před tím nový model smartfónu, letos nový prezidentský model.

Ostatně je to úplně stejné, jako když komedianti v Prodané nevěstě potřebovali k užasnutí publika vodit na pouti po vsi medvěda. Vybrali Vaška. a stvořili "echt" medvěda. Jak se to dělá, je popsáno detailně v árii „Milostné zvířátko uděláme z vás“, pro zahraniční sponzory „Cute Little Animal We Will Make Of You“.

Posuďte sami: www.youtube.com/watch?v=ft7hJ5QdatM

 

Jak slibují při náboru Vaška do funkce medvěda komediantský principál a cikánka Esmeralda:

„Milostné zvířátko uděláme z vás,

kolem hrdla dáme pozlacený pás.

Přehezká škraboška skryje tvářičky

a v měkounké botky dáme nožiky.

Budete jak Mílek krásně vypadat.

Svět zajásá, když vás uzří tancovat.“

 

Volte v 2. kole s rozumem a zodpovědností.

Jirka B.

Diskusní téma: O 1. kole prezidentských voleb, aneb „Milostné zvířátko uděláme z Vás!“.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek