Koronareport 170. týdne kovidové epizody

23.05.2023 09:20

Koronareport 170. týdne kovidové epizody

Zvonec, konec! Dnes naposled. Dnešní koronareport bude poslední. Epidemie skončila, takže se po více, než třech letech hlásím s posledním koronareportem. Asi nemá cenu to příliš obkecávat, takže hned na statistiku:

Takže statistika 170. týdne kovidové „epidemie“ (dávám do uvozovek, neboť už se o epidemii nejedná): V minulém 170.týdnu kovidové epizody bylo prokázáno 347 nových případů infekce Covid – 19, denně průměrně 49,6 prokázaných infekcí, což je změna na78,2% stavu předcházejícího 169. týdne, kdy byl počet nově prokázaných případů 444. Hodnota reprodukčního čísla R měla v minulém týdnu hodnotu R= 0.8 Epidemie v minulém 170. týdnu opět decelerovala.

Celkový počet nově prokázaných infekcí od začátku epidemie je 4 641 692 případů. Počet zemřelých v minulém 170. týdnu je uváděn v počtu 9. V souvislosti s infekcí kovidem zemřelo od počátku pandemie 42 796 jedinců. Smrtnost dlouhodobě mírně (v oblasti tisícin procenta) kolísá a je stále pod 1% (0.92)

(Poznámka: počet týdnních úmrtí je přibližný, může být průběžně měněn a upřesňován. Validnější je celkově uváděný počet.). Tolik tedy statistika 169 statistika minulého týdne.

Tak, to by mohlo být vše. Měl bych teď udělat nějaký rozbor situace a poskytnout rady do budoucna. Ale všichni jste to prožili a zaplaťpánbůh přežili, takže každý víte své.

Takže snad jen, že je potřeba si uvědomit, že „na ptáky jsme krátký“ a že si matka Příroda s námi bude dělat i nadále to, co bude chtít, takže bychom se měli snažit šlapat podle jejich not.

A co do budoucna? Přijdou jistě další „metly lidstva“. Já osobně předpokládám, že dohledným problémem bude rezistence bakterií na antibiotika, což bude asi ještě větší průšvih, než kovid. Nebo tu rezistenci nezažijeme, ale jen proto, že nás vymaže jaderná apokalypsa lidstva. Jsme totiž v našich představách velmi „nad problémy“ a máme dojem, že všechno máme na háku. Není to pravda, zahráváme si. Snažte se žít a chovat tak, abychom těm průserům nešli naproti.

Zdraví a přeje zdraví a s pravidelnými koronareporty mpo třech letech končí

Jirka B.

P.S. A od příště zase nějaká obecnější témata článků. Nashledanou!

 

Diskusní téma: Koronareport 170. týdne kovidové epizody

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek