Koronareport 165. týdne kovidové epizody

18.04.2023 12:43

Koronareport 165. týdne kovidové epizody

Dnes máme v hodnocení takový hezky skoro půlkukatý týden již 165. Kovidová epizoda pokračuje v poklidné deceleraci, a to již pátý týden, i když decelerace poněkud zmírnila svoji rychlost o 0,25 R proti minulému týdnu. Takže místo řečí hned nabídnu statistiku.

Takže statistika 165. týdne kovidové epidemie: V minulém 165.týdnu kovidové epizody bylo prokázáno 1750 nových případů infekce Covid – 19, denně průměrně 225 prokázaných infekcí, což je změna na 85,9% stavu předcházejícího 164. týdne, kdy byl počet nově prokázaných případů 2039. Hodnota reprodukčního čísla R měla v minulém týdnu hodnotu R= 0.9. Epidemie v minulém 164. týdnu opět decelerovala, i když pomaleji, než v předchzích čtyřech týdnech.

Celkový počet nově prokázaných infekcí od začátku epidemie je 4 637988 případů. Počet zemřelých v minulém 165. týdnu je uváděn v počtu 29. V souvislosti s infekcí kovidem zemřelo od počátku pandemie 42 731 jedinců. Smrtnost dlouhodobě mírně (v oblasti tisícin procenta) kolísá a je pod 1% (0.92)

(Poznámka: počet týdnních úmrtí je přibližný, může být průběžně měněn a upřesňován. Validnější je celkově uváděný počet.). Tolik tedy statistika 165. týdne kovidové epidemie.

Takže pokud se ještě stav infekce kovidem dá nazvat epidemií, vypadá to, že pomalu odchází. Přesto vězte, že tu kovid je a zachovávejte se podle zdravého rozumu a za tři roky nabytých zkušeností.

Stále ovšem postrádám nějaké oficiální uzavření a zhodnocení průběhu epidemie po dobu minulých tří let a nějaké závěry. Vláda tradičně mlčí, tak, jako ostatně mlčí o většině problémů a k problémům současnosti a předstírá, že buď problémy nejsou, nebo že je úspěšně řeší, zatím co se vláda a pod její taktovkou i společnost se zmítá nárazy okolností od pankejtu k pankejtu zcela v pozici proudem vláčeného klacíku medvídka Pů.

No, co si naše společnost zvolila, to má. No, alespoň nemám výčitky svědomí, že bych je volil.

Sejdeme se, pokudvše bude tak, jak má být, u koronareportu za týden.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Koronareport 165. týdne kovidové epizody

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek