Koronareport 152. týdne kovidové epizody

16.01.2023 15:46

Koronareport 152. týdne kovidové epizody

Myslím, že epidemie „tradičních“ koronavirů se pomalu nachyluje. Pokud nepřijde avizovaný „kraken“, či něco obdobného, patrně se společnost s virem tak nějak pomalu porovnala. Tedy poojďme hned k číslům.

Takže statistika 152. týdne kovidové epidemie: V minulém 152. týdnu kovidové epizody bylo prokázáno1929 nových případů infekce Covid – 19, denně průměrně 275,57 prokázaných infekcí, což je změna na 67,59 % stavu předcházejícího 151. týdne, kdy byl počet nově prokázaných případů 2854. Hodnota reprodukčního čísla R měla v minulém týdnu hodnotu R= 0,7. Epidemie v minulém 152. týdnu po třech týdnech decelerace a jednom týdnu mírné akcelerace opět decelerovala.

Celkový počet nově prokázaných infekcí od začátku epidemie je 4 584949 případů. Počet zemřelých v minulém 152. týdnu je uváděn v počtu 53. V souvislosti s infekcí kovidem zemřelo od počátku pandemie 42 258 jedinců. Smrtnost dlouhodobě mírně stoupá a je mírně pod 1% (0.92)

(Poznámka: počet týdnních úmrtí je přibližný, může být průběžně měněn a upřesňován. Validnější je celkově uváděný počet.). Tolik tedy statistika 152. týdne kovidové epidemie.

Všiml jsem si, jak byl průběh kovidové epidemie posledních tří let používán jako zbraň v předvolebním a volebním boji. Myslím si, že útoky proti vládě A. Babiše ze strany P.Pavla a ostatních kandidátů jsou nefér. Nemyslím si, že by vláda A. Babiše nějak fatálně selhala, byla vystavena zcela nové a unikátní situací pandemie, chvíli se v tom motala, ale průběžně se zorientovala a počínala si celkem slušně. Ani útoky a akuzace vůči A.Babišovi o vysoké smrtnosti u nás v porovnání se světem jsou irelevantní, neboť zde záleží na metodice, velikosti a reprezentativnosti vzorku, na poctivosti zpracování a publikace a mnoha dalších faktorech. Co se týká všelijakých ekonomických akuzací, kdo má podezření, či důkazy, pak je povinen případ nahlásit. Pokud tak neučiní je to jeho chyba, či planý a zlovolný humbuk.

Zajímavá v souvislosti s jedinými oficiálně nařízenými pravdami je skutečnost, že i někteří dosud názorově striktní odborníci připouštějí umělý původ viru. To poněkud vrhá jiné světlo na jediné mocí dané pravdy a „stínání hlav“ za alternativní názory. To, že se pravda nejlépe hledá otevřenou diskuzí, stále platí. A nejen v názorech na tuto kovidovou epizodu.

Uvidíme, zda mutace kraken je fakt, či jen papírový drak. Další koronareport bude za týden.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Koronareport 152. týdne kovidové epizody

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek