Jen zmetci typu Peer Gynta vidí všude trolly

05.10.2017 10:49

Jen zmetci typu Peer Gynta vidí všude trolly

Včera jsem se  v jednom oficiálním mediu přečetl, že prezident Zeman je ruský troll. I o mně onehdá psali JAP a Mirec na zaniknuvší blog-kavárně, že jsem ruský troll. Dokonce placený.

Inu, jak jsem napsal v úvodu, zmetci typu Peer Gynta vidí všude trolly. Převážně ruské a za to placené. Prostě nedovedou si představit, že někteří lidé umí myslet a dělat si vlastní názor, odlišný od jejich, či jim inputovaných názorů. A porovnám-li si v průběhu oněch 3 až 4 let relevanci názorů, pak musím dát za pravdu těm mým, časem prověřeným. Mirec neuspěl se svojí prognózou, že „rusákům bude do podzimu 2014, maximálně jara 2015 nakopáno do prdele za Ural“, jak říkal a JAP s vítáním islámských migrantů také šlápnul do měkkého. A to o nich vůbec netvrdím, že bylůi, či jsou američtí trollové a že jsou za šíření oněch názorů placení. Pouze poukazuji na to, že byly jejich postoje, časem prověřeno, nereálné a nerelevantní.

Ostatně, ona propagace západního stylu myšlení a konání je trochu vachrlatá. Je třeba obdivuhodné, když španělský aparát násilnou formou potlačuje snahu po vyjádření vlastního názoru několika milionů Katalánců? To je svoboda a demokracie? Nebo chtěli byste žít tam, kde kdosi z jakýchsi pohnutek mírnixtýrnix zastřelí přes půl stovky lidí a přes půl tisícovky jich zraní a jeho jednání není v oné zemi ojedinělé? A to je také, kromě jiného, západní, americký způsob života! Ku příkladu. A máme se u nás smiřovat s rizikem teroristických masakrů, které sužují Západ v důsledku nezvládnutí ialámské migrasce? Nikoli, náš přístup bránící se přijímání islámských migrantů se ukazuje jako pro nás výhodné řešení. U nás je, možná zatím, klid. Západ by se měl učit od nás, ne my od něj. A aby nebyl tak do očí bijící migrační lapsus Západu tak patrný, proto nám chtějí migranty, které sem nikdo nezval, vnutit pohrůžkou sankcí. Aby nás také zamořili, vyvolali chaos a násuilí  a nebylo tak patrné, že u nás je relativní klid, zatím, co u nich na Západě je původní obyvatelstvo vyvražďováno a pleněno islamistickým terorem. Opravdu je třeba si uvědomit, co to jsou v praxi „západní hodnoty“ a zda je to pro nás optimální cesta.

A dál v dnešním „Pelé mele“ se dotknu průzkumů veřejného mínění, tedy těch předvolebních. Je zajímavé, jak se tyto průzkumy volebních preferencí, byť jsou všechny vydávány za validní, liší. A při poctivém zpracování a kvalitní metodice by měly výsledky ve stejné společnosti vycházet stejně. Je vidět, že buď jsou cinknuté podle zásady „koho chleba jíš, toho píseň zpívej!“, nebo diletantské.

Včera byl zveřejněn průzkum preferencí prezidentských voleb. Výsledný výstup konstatoval, že největší a stále rostoucí šance má kandidát Drahoš, zatím, co Zeman průběhem času ztrácí. Pro mne ten výzkum je buď cinknutý, nebo špatný metodicky. Proč?  Výzkum, který se vydává za reprezentativní pro českou společnost, také hodnotil odpovědi ná otázku, zda je tazateli kandidát znám. A u uvedeného Drahoše a Horáčka známost těchto kandidátů za poslední dva měsíce poklesla o několik procent. To znamená, že řekněme 5% české zkoumané populace za před dvěma měsíci Drahoše a Horáčka ještě znali, ale během prázdnin se jim vypařili z hlavy a nyní nevědí, kdo Drahoš a Horáček jsou. A to je evidentní blbost. Logické by bylo, kdyby za poslední dva měsíce známost kandidátů ve veřejnosti stoupla. Fatální chyba, pro mne tento výzkum zcela znevažující, ukazující, že buď vzorek respondentů nebyl reprezentativní buď v červnu, nebo v září, nebo je vycucaný z prstu. Prostě asi někdo, kdo je aktivován proti Zemanovi, se snaží manipulovat veřejnost. Tedy je třeba hledat ty, co se snaží protlačit Drahoše a zaměřit se na to, zda ten, kdo je protlačován manipulátory, je tím „poctivým“ kandidátem.

A to je dnešní „Pelé mele“ celé.

Jirka B.

A ještě jeden trollí song k tanci a poslechu“

Henrik Ibsen a Edvard Grieg: Peer Gynt v říši Krále hor

www.youtube.com/watch?v=xrIYT-MrVaI

Diskusní téma: Jen zmetci typu Peer Gynta vidí všude trolly

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek