Je nejlepší auto "amerika" ?

08.01.2021 16:15

Je nejlepší auto „amerika“ ?

V dnešním „Pelé mele“ se toho semele jak z domova, tak ze světa.

V první části to bude technická poznámka. Zajisté si čtenáři všimli odmlky koncem minulého měsíce. Odmlka byla způsobema překročením limitu přenášených dat, která jsou mi poskytovatelem serverového prostoru přidělena zdarma. Vzhledem ke zvýšenému zájmu o můj blogový prostor, ke zvýšené návštěvnosti a čtenosti patrně data tečou, jak voda z protrženého rybníku. Denně je přes 350 individuálních přístupníků a otevíráno je přes 3500 stránek. Osobně se domnívám, že jsem otevřel stavidla přímými odkazy na ukázky písniček v souboru článků „Písničky z dob, kdy jsem toho měl více před sebou, než za sebou“. Asi budu muset přímé odkazy zredukovat, nebo zrušit úplně, abych vyšel s daty. Zatím se mi nechce nová data nakupovat a investovat peníze do projektu, kde se z řekněmě 800 čtenářů zapojují aktivně dva, tři, či čtyři a ostatní hltají obsah, ale na venek se tváří, jako když s tím póvlem nechtějí mít nic společného. Tuto informaci o disproporci poptávky a nabídky dat uvádím proto, že brzy mohu opět do příštího měsíce pauzírovat, neboť dnes je třetina měsíce a já mám vyčerpáno dvě třetiny dat a prakticky jsem nic nenapsal.

Situace s kovidem je tristní, národu otrnulo a většinově poskakuje na tenkém ledu. Je škoda, že se na prolomených krách topí hlavně ti nejslabší a nejzranitelnější. Denně umírá mezi jednou až dvěma stovkami lidí, kteří by za větší ukázněnosti jisté části naší společnosti mohli ještě mnoho let žít.

A tím se dostávám k vakcinaci proti kovidu. Ač je to jediná cesta k současnému výraznému zlepšení situace, nějak to drhne. Nakupujeme výhradně přes Evropskou Unii, vakcin je málo, prakticky se u nás (a jak je vidět, tak po celé Evropské Unii) očkuje více méně symbolicky a propagandisticky. Desetitisíce dávek nestačí, musí to být miliony. A ty nejsou. A vakciny, které by byly, se u nás nesmí ze špatně skrývaných ekonomických důvodů použít, asi trh patří vyvoleným. Nač nakupovat v Rusku a v Číně tak, jak to činí mnohé nezávislé státy, když by vybrané firmy přicházely o takřka monopolní zisk.

Jen u nás ta „zodpovědnost“ EU, která nás brání před „nezodpovědností“ ruských a čínských výrobců a údajně nereprezentativními kontrolami jejich vakcín, stojí denně desítky, ba stovku životů. Násobte si to týdny a měsíci liknání a neschopnosti a údaji o denním průměru zemřelých v souvislosti s kovidem a počet zbytečně zemřelých jde a půjde do tisíců, či více.

Jestli se naplní sliby, tak se systematičněji začne očkovat za týden, potažmo za tři týdny, což při včerejším počtu okolo 180 mrtvých v souvislosti s kovidem dává tisíce mrtvých, kteří zbytečně zemřou na hamižnost a ideologii.

Takže to je další domácně-zahraniční téma dnešního „Pelé mele“.

Následovné téma dnešního „Pelé mele“ je útok „deklasovaných živlů“ na washingtonský Kapitol. Tak o tom informují v intencích Kojzarovského Rudého Práva majnstrýmová „demokratická“ media. Prý vidláci, rasisté, kriminálníci, neonáckové. Lůza.

V celé akci vidím silnou paralelu s akcemi proti nástupu „normalizačního prookupačního režimu“ v srpnu 1969 v ČSSR. Zoufalí lidé se marně bouřili v předem prohraném boji za naději na zachování demokracie a svobody.

Dobili Kapitol a pak bloumali jeho chodbami, aby je posléze v rozpacích opustili. Jejich protesty nebyly vyslyšeny. Střílelo se, byli mrtví. Mezi nimi policisty zastřelená, podle mne buď selháním střelce, či zbraně, či záměrně zavražděna střelcem, vojenská veteránka, tedy příslušnice toho pro američany nejčestnějšího cechu, kterým se americká společnost chlubí.

Prý prohráli volby. Prohráli volby, kde nebylo důležité, kdo jak hlasoval, ale kdo hlasy počítal. Pro mne tím definitivně odprýskl blýštivý email nátěru USA, coby garanta demokracie a svobody. Ať mi ještě někdo zkusí dávat americký režim za vzor. Ať mi ještě někdo zkusí tvrdit, že nejlepší auto je „amerika“!

Donald Trump byl po dlouhé řadě amerických prezidentů prezidentem, který nerozpoutal válku. Ve skladech stárnou tuny a tuny válečného materiálu, který je nutno vybouchat a průběžně se vyrábí další a další. Proto už prezidentem nebude.

USA se v součinnosti s Rumunskem rozhodly a souběžně s událostmi na Kapitolu oznámily, že vysunou k ruským hranicím novou základnu pro vojenské úderné drony. Jedná se o krok, který má posílit linii Balt-Černé moře. Česká republika se nachází v této linii uprostřed.

Mimochodem, nedávno jsem se z odtajněných amerických dokumentů dočetl, že za studené války se pro mne nejbližší cíl amerického jaderného útoku nacházel v obci Psáry ve vzdálenosti 9 a půl kilometrů vzdušnou čarou od našeho domu.

A to je dnešní „Pelé mele“ celé.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Je nejlepší auto "amerika" ?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek